Избор на forum skin

07.08.09
12:55

Така, преди да ме нападнете, ако някой има такова намерение, вече потърсих в търсачката за подобна тема - “нов форум скин”, “скин”, “forum skin” и т.н. и не намерих нещо по-различно от “Дермато-козметологична клиника “Скин Лайн”. Дали е добра идеята или е лоша - покажете мнението си с вот и го аргументирайте в темата. Мислех си за нещо по-сериозно, някакъв по-тъмен, дори черен скин. Противоположност на този. Добре знам плюсовете и минусите, както и трудностите за създаването на нов скин, а и ми е малко неудобно да пускам такава тема, защото едва ли не е прищявка - видите ли, на thrashmetal му се дощяло черен скин на форума, пък на еди кой си му се дощяло друг цвят, затова и пускам темата като анкета. Но някак си се ядва повече когато имаш избор м/у default skin-a и някакъв нов. Айде, старт.

Темата беше редактирана от ~ DN на 07.08.09 13:10.

07.08.09
13:01

Voted - Да

Ама за мен платформата е неудобна.

07.08.09
13:24

От скоро се занимавам с графичен дизайн , но определено  един по тъмен  вид , би придал повече сериозност и класа на форума .  Но аз никога не бих тръгнал да се занимавам и не вярвам че някой ще го направи ..
П.П  Отклучете дневника на Иван Шишманов , моля ...

Мнението беше редактирано от Xsly на 07.08.09 13:28.

Във всеки форум, който посещавам/съм посещавала предпочитам светлия вариант! Дори и да има опция за тъмен, оставям блед фон - по-приятно ми е на очите: )
но нямам нищо против въвеждането на нов скин , стига да имаме право на избор да си оставим светлия:)!

07.08.09
13:31

Това е идеята - два скина, default и новия, който да е черен, например. Както вече споменаха, нека да придадем малко сериозен вид на форума, пък който иска нека си остане с бланк фона.

07.08.09
13:32

И аз съм “за” възможност за избор на скин. Този е свежарски, но разнообразието винаги е добре дошло :)

07.08.09
14:30

казано от Thrashmetal на 07.08.09, 13:31:

Това е идеята - два скина, default и новия, който да е черен, например. Както вече споменаха, нека да придадем малко сериозен вид на форума, пък който иска нека си остане с бланк фона.

И аз съм ЗА!

07.08.09
18:39

Ако някой може да помогне в направата на скин, да казва.

BU

07.08.09
21:36

Eee,background командите да се сменят на таблиците на форума и една картинка за фон и готово.Сега,ако под скин се разбира и промяна на изгледа ще отнеме повече време.

Всеки случай трябва достъп до source кода от страна на сървъра.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 07.08.09 21:36.

08.08.09
01:21

И аз съм с 2 ръце ЗА, защото това бялото направо ми вади очите.

BU

08.08.09
06:23

O,аз харесвам цвета на сайта,много по-лесно ми е на очите да гледам текста черно на бяло.В t-nation форумите е УЖАС...всичко черно..бой на негри в тъмна нощ.В гохард същото. :)

Предполагам зелените багри тук са предвидливо сложени да напомнят,че целта на сайта е здравословен начин на живот като цяло,а не кой колко мускули може да сложи на скелета си.

08.08.09
08:48

И затова си гласувал ‘Не’ ? Идеята е да има избор. Ако се одобри идеята и евентуално се озъществи това няма по никакъв начин да ти пречи. Ще си праскаш със белия скин, пък ние нека си гледаме бой на негри в тъмна нощ.

BU

08.08.09
08:55

Не съм гласувал изобщо. :)

08.08.09
09:23

И аз мисля, да се въздържа от глас.
Нямам нищо против да се сложи нов скин(черен, оранжев, пембян...)
Аз винаги избирам дифаут скиновете на форумите, които посещавам.
Не обичам излишни натоварвания на интернет връзката ми с всевъзможни малки гифчета, които в някой скинове на форуми могат да достигнат доста сериозна бройка и всичко това товари и нета и кеша и рам-а...
Все пак може да се направи нов изглед на форума и без фотошоп...
Както каза мъртвия ходещ човек, само с няколко промени по HTML таблиците ще се постигне съвсем нов изглед, а освен това няма да товари. Това бих го подкрепил.

ПИ

08.08.09
10:01

Аз съм ЗА! И на мен бялото ми дразни много...
Ако форума e phpBB само кажете коя версия е и ще намеря скин ;) и то ВЕДНАГА :D

казано от emzo на 07.08.09, 13:01:

Voted - Да

Ама за мен платформата е неудобна.

х2 !
Почти половин година не влизах във форума заради нея или по-скоро 2-3 ключови функции, които тук ги няма, а аз само тях си ползвах.

Иначе нов скин ще е освежаващо, но това си е труд и време за tech support-a (визирам най-вече Димитър Михайлов)... Ако някой има предложения може да се опита и да помогне. Никога не е излишно :)

ПИ

08.08.09
10:31

Аз преполагам че има вече направени, само трябва да се добавят...
Само трябва да кажете форума от кой вид е .. и коя версия

BU

08.08.09
12:20

Абе несъмнено е php+sql+css,едва ли е по-сложно от това.Още един скин няма да е проблем.

Не можеш просто да сложиш готов скин...не е phpBB определено,прилича на ръчно писан код.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 08.08.09 12:21.

ПИ

08.08.09
12:57

Казвайте с какво мога да помагам че това бяло ми бърка в здравето

08.08.09
13:25

SPAM
emzo

Мнението беше редактирано от emzo на 08.08.09 13:37.

BU

08.08.09
15:18

Хм,погледнах малко от сорс кода...javascript елементи има...абе само можем да гадаем,трябва администратора да каже какви възможности има за промяна и колко безболезнена може да бъде тя.

30.12.09
22:19

Вump.

GO

30.12.09
22:32

Според мен системата е IPB,ако собственика може да модернизира този стил ще е много добре,според мен няма нужда от нов стил,има нужда да се модернизира стария.

30.12.09
22:40

Каква беше темата - какво стана. Мерим си края на отделителната система помежду си кой по-разбира. Никой не предлага конкретен цвят.
Тъмно син.

30.12.09
23:10

Стига бе, как ше слагате много тъмен цвят за масово посещаван форум?
Аз предлагам да се освежи само настоящия изглед, пък с какво нямам си идея. Но едно е сигурно, ако форума се промени драстично, примерно от бяло на черно, ще има точно толкова недоволни, колкото и доволни.

ПИ

30.12.09
23:39

казано от LttS на 30.12.09, 23:10:

Стига бе, как ше слагате много тъмен цвят за масово посещаван форум?
Аз предлагам да се освежи само настоящия изглед, пък с какво нямам си идея. Но едно е сигурно, ако форума се промени драстично, примерно от бяло на черно, ще има точно толкова недоволни, колкото и доволни.

То целта е да може да се сменя. Един иска бяло, друг черно, и да има опция да се сменя. На мен сега вечер, това бяло направо ме побърква.

30.12.09
23:44

Мисля че тук е мястото да споделя, че с тоя светъл скин на сайта нощно време направо ослепявам пред монитора.. Наистина ако има поне още един скин, тъмно сив, кафяв или какъвто и да е там по-тъмен цвят ще бъде прекрасно.

30.12.09
23:51

И аз се присъединявам към мнението над мене.

Бързо пояснение само - белият фон на темите ли визирате като светъл или страничния фон? И бихте ли дали примери за тема, която ви допада като тъмна, че тъмното сиво и кафяво имат изумителни вариации и може пак да се разминем.

31.12.09
10:36

Бялото е идеално.То и книгите са с черни букви на бял фон.И не случайно.Ако беше по-добре,щяха да оцветяват страниците им в синьо и кафяво.А проблема на някои тук е просто с техните монитори.Намалете яркостта им.Тъй и очите си ще запазите,и живота на мониторите ще удължите.

31.12.09
10:51

казано от Димитър Михайлов на 31.12.09, 06:30:

Бързо пояснение само - белият фон на темите ли визирате като светъл или страничния фон? И бихте ли дали примери за тема, която ви допада като тъмна, че тъмното сиво и кафяво имат изумителни вариации и може пак да се разминем.

И белият фон на темите (в най-голяма степен) и страничният фон. Като най-добър пример се сещам за скина ми в замундата, който се води “тъмен” , ако имате там акаунт може да го проверите, трябваха ми 1-2 дена да му свикна и сега просто не си го представям по различен начин.

Миро, по-неправилно сравнение от “белия фон на страниците на книгата” с “белия фон на форума от монитора” не бях чел. Не знам как го измисли :)  Колко до яркостта, мислиш ли, че не съм се сетил. Просто ако си на загасена лампа в помещението бялото от монитора те ослепява.

31.12.09
10:54

Отивате в крайности. Не предлагам да се подмени визията на форума. Предлагам възможност за избор.

31.12.09
11:06

казано от Thrashmetal на 31.12.09, 10:54:

Отивате в крайности. Не предлагам да се подмени визията на форума. Предлагам възможност за избор.

Че не предлагам ли и аз същото. Един ИЗБОР за тъмен фон. Никой не говори за крайности и задължителни изменения.

П.П. сега се сетих, че мога да дам точен пример за какво тъмно говоря - http://www.mma-bulgaria.com/forum/ ( извинявам се ако не е можело да paste-вам линкове към други сайтове).

Мнението беше редактирано от Alexander Katzarski на 31.12.09 11:11.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1