08.08.09
10:17
Таакаа да започвам... Имам няколко въпроса относно велото.
1. Ще ми свърши ли работа ако искам да намаля подкожните мазнини (главно на корема,а и навсякъде) ?
2. Какъв велоергометър е по-добре да взема-Нов от не толкова реномирана марка(Спортер) или 2ра употреба Кеттлер? Разполагам със сума от около 300-350 лв.
3. Колко кг трябва да тежи маховика? В един друг форум ми казаха,че ако е под 5 кг не си струва да се купува.
4. Ще се увеличили мускулната маса на краката,защото е нещо което не искам ?
Мерси предварително за отговорите!Поздрави!
08.08.09
11:23
На МЕТРО има Кетлер за 300 лв, аз тренирам на такъв в залата и е супер удобен.
За да изчистиш корема наблегни и на диетата.
Няма да ти се уеличи мускулната маса на краката,споко.
Моето мнение е че велоергометъра е най мързеливия и неефективен кардиоуред.И да когато въртиш на висока степен бързо за да ти се вдигне пулса по 30-40 мин. после имаш адска мускулна треска на краката и мускулите им се увеличават.Аз имам велоергометър в нас но само си стои.А аз ходя да бягам на стадиона и има много повече ефект за сваляне на мазнини особенно по корема.И от бягането се качват мускули по краката както от велото но поне от вътрешната страна намалят мазнините така че обиколката на крака не се увеличава.
08.08.09
14:19
Като каза пулс днес ми направи впечатление на велоергометъра, че пулса ми не пада под 160, а въртя лекичко с 33 км.Според теб нормално ли е?
казано от Aleksandar Marinov на 08.08.09, 14:19:
Като каза пулс днес ми направи впечатление на велоергометъра, че пулса ми не пада под 160, а въртя лекичко с 33 км.Според теб нормално ли е?
Не знам Сашо.При мене като въртя с около 38 км/час на 3-4 та степен,пулса ми е 120 ,това го меря директно на ръката за най точно което е крайно малко за мене.Когато бягам с умерено темпо пулса ми е 160/170.