Защо става така...

AC

08.02.05
23:38

Пичове, с две думи проблемът ми е следния- обичам винаги да тренирам тежко- за всяка група поне по 4 упражнения (освен за бицепс и трицепс) като слагам максимални тежести и на всяко упражнение първите три серии ги разтоварвам (свалям 20-тина кг и довършвам серията- забравих как го наричахте това). Та: По принцип си се възстановявам добре- на последващия ден вече мускулът ми е добре напомпан... Случва се обаче същия ден след като съм тренирал да не мога да ям като хората или да не се наспя и тогава мускулната ми група, която съм тренирал да си остане невъзстановена и направо увиснала  :) до следващата ми тренировка (сиреч, до след седмица)... Защо се получава така и няма ли логика като не се наспя/наям просто да забавя възстановяването?  :?:

08.02.05
23:41

Това се казва дропсерии.
Иначе ами има си логика братле! За да хиперкомпенсираш(растеж) и свръхвъзтановиш трябва яко почивка и ядене еми няма начин. А тренировката е стимолат към растеж.
по-здрави

09.02.05
09:35

Въпросните симптоми ми звучат като претрениране. Но за всеки случай потърси и други отрицателни явления (стрес, малко сън...).

AC

09.02.05
10:59

Ма то хубаво претрениране, обаче когато същия ден си се храня нормално и си се наспя, всичко си е ок! Обаче когато не успея...  :?

09.02.05
11:04

Мда, тези неща трябва да се отчитат при тренировките. Може би ако успееш да прецениш предварително дали ще можеш да ядеш и спиш нормално, би могъл да тренираш по-леко в този ден. Иначе се получава кофти. Можеш да изгубиш напредъка от последните няколко тренировки по този начин.

10.02.05
00:14

Храненето и въстановяването може да се каже че са и по важни (трябва да им се обръща сериозно внимание) от самата тренировка защото мускулите растат при почивката а не при тренировката както и Емо подчерта

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1