16.08.06
09:17
Уфф как го мразя това.Появи ми се 1 херпес(малък е)на устната.Има ли някакви мазила, които да помагат ? (още е в начален стадий)
Доколкото знам вариантите за появяване са:
- отслабване на имунната система (разболяване)
- рязко преминаване от топло на студено и обратно
- лоша хигиена
Витамини приемам достатъчно(ISS Vitamin pack през ден), хигиената ми е отлична.В годината поне 2 пъти ми се появява :(
Знам, че е вирус и веднъж заразиш ли се остава завинаги в организма.
p.s. пуснах един search и се оказа, че няма такава тема :lol:
17.08.06
09:05
Консултацията с лекар е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА аз съм имал Херпес Зостер който се оказа супер заразен и лечението ми беше много строго и под лекарски контрол така, че не се занимавай да търсиш теми по форуми ами директно се грабни и отиди на лекаря и дано да не се окаже нещо сериозно.
И аз съм абониран. Два пъти в годината чичо Херпес ми идва на г ости. :?
Умиране има, оттърване нема!
Ами не е нищо сериозно, още вчера отидох при личния (приятел ми е) и ме изпрати да си взема:
Acyclostad cream 5% на STADA.
http://www.sveikas.lt/special/acyclostad_deze.gif
http://www.sveikas.lt/special/acyclostad_tubas.gif
Определено помага, стадия с мехурчетата го няма, вече е направо коричка.
п.с. оказа се че точното наименование е herpes labialis.
p.s.2 Neo - сега май разбрах за какво хоро става дума :mrgreen:
17.08.06
10:04
Аз като усетя, че се появява и веднага го налагам с лед през половин час.След 6,7 процедури на другия ден няма и следа от херпес.Без да 4акам мехури, кори4ки и тн., което в някой случай целия процес на оздравяване може да продулжи и седмица и пове4е.
Aбе и аз го усетих точно на време, но ... излезе гадината.Като чета из разни форумчето, това кремче било най-доброто, за другото вече - време.
Извинявам се много, че вдигам толкова стара тема, но може ли да излезе херпес не на устата, а на брадичката ? :shock:
16.03.07
16:07
[quote author=“topDevil”]Извинявам се много, че вдигам толкова стара тема, но може ли да излезе херпес не на устата, а на брадичката ? :shock:
тва ще е някаква пъпка едва ли е херпес. :wink:
Ето една информация за херпеса: http://www.puls.bg/illness/21/herpes_simpleks_herpes_obiknoven_herpes_labialen_i_genitalen_herpes_issue_259.html
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 28.03.07 10:18.
Я да питам и аз , не съм имал такова нещо и сега ,акто ги чета тея работи и..:)
Лесно ли се заразява човек,зависи ли от конкретния организъм? Възможно ли е човек да има конктакти с хора,болни от това нещо и икога да не се зазрази?
Мнението беше редактирано от vergo на 28.03.07 10:27.
Аз някъде бях чела, или съм го чула - не знам. Но херпесът по същетво се предава чрез вирус. Не е задължително обаче непременно да те хване. Всичко зависи от имунната ти система, когато се разболееш, нали ти отслабва имунитета. Някои хора при всяка настинка получават изненада на устните, защото си носят вируса с тях и той се появава точно в този момент, при понижената устойчивост на организма. А някои други никога не биват засегнати.
Спокойно, само един вид херпес е много опасен ;-) пазете се много!
Самият херпес се причинява от вирус- , както е написано в заглавието на темата. Той е лабиален ( излиза по устните ) или генитален ( излиза по гениталиите ), макар че след сексуалната революция информацията в скобите не е задължително вярна. Herpes simplex може да сте хванали още в ранна възраст, когато всички баби и лели ви мляскат по бузите в пристъп на умиление- не се шегувам :). За съжаление, когато този вирус се размножи част от поколението му ви прави херпесче на устната да речем, а другата част от поколението се връща в едни определени неврони, загнездва се там и чака следващия изгоден случай да се размножи - т.е. отърване няма. Иначе ацикловирът ( активната съставка на повечето антихерпесните препарати) си е достатъчно добър, когато говорим за Herpes simplex.
Оф как мразя да имам херпес, направо ... нямам думи!!!!! Толкова много го мразя, че не мога да го опиша просто! БЕз думи съм! Много често ми излиза херпес, не знам на какво се дължи, аз вече свикнах, чак ми иди да заплача като видя, че ми излиза нов ... преди около 1-2 седмица ми мина единия и то едва-едва, че после и става като рана и едвам се оправя и устната ми прилича на нищо, а сега на това отгоре на две места на горната ми устна, един до друг, че даже май и на долната си устна имам, ама не съм сигурна, сърби ме нещо, ама не знам дали ще расте нов ма**а му стара направо се вбесявам като го видя!!!!!!!!!!!!
Кажете какво да правя :( Много го мразя, имам крем, с който го мажа, омекотява го и поне не е гадно и мога да си движа устата като хората ... крема е Acyclovir STADA - това е българската версия, а при другата нещо някоя буква беше друга, но и двата ми помагат.. за сега ..
10.08.07
07:19
На мен ми излизат херпеси от нерви. Онзи ден гаджето ме изкара от равновесие и резултата е налице - херпеса цъфна.
Да не говорим, че понякога като побеснея и вдигам температура :) Без майтап.
Иначе се мазах с Virumerz - не ми помогна особено, но пък колегата е много доволен. Предполагам, че зависи от организъм.
Някъде горе някой попита дали може да ти излезе на брадичката - да, може. Напиши herpes в google и гледай за какво иде реч (гнусно изглежда, да знаете).
Херпесът е останка от болеста Варицела. Просто веднъж прекарал тази шарка организмът си изгражда имунитет към вируса, но той остава в тялото в състояние на застой. Намира се в нервните окончания. При отслабване на имунната система той се появява, но само като подуване по устната или по друга част на тялото. Който е прекарал тази шарка просто има този вирус в тялото, който се появява понякога.
Ето линк:Херпес симплекс
Бая глупсоти са изписани.
Има няколко вида херпеси, този, който е имал емзо си е най-обикновен херпес, причинен от настинка или заслабена имунна система.Лекарствата за него са всички разновидности на ацикловира, български или чужди.Те помагат обаче в най-ранен стадий, след това могат да помогнат само по-бързо да заздравее ама не ви мърдат от 4-10 дни, та и пвоече.Веднъж появил се, херпесът заслабва засегната кожа и опастността да се появи херпес на същото място след време е по-голяма.Херпесът може да се появи по цялото тяло, не само около устата.А херпес Зостер е нещо съвсем друго.Той се появява най-вече около гръбначния стъл и се предизвиква на нерван почва.Той си е нещо наистина много сериозно.
Медицината развила ли се е за 3 години ?
Има ли нещо ново по-ефективно за Херпес симплекс ?
Дали се е развила медицината, не знам. На мен също ми излизат от време на време. Много ми помогна Зовиракс, но трябва да го намажеш, когато усетиш, че херпесът се появява. Струва 3-4 лв тубичката и на мен ми реши проблема с херпесите. Вероятно има и други начини, но на мен този ми стига засега. :)
ЕДИТ: Сега се сещам, че май беше 8 лв. Не съм много сигурна, но е под 10 лв.
Мнението беше редактирано от Инис на 08.08.09 18:06.
казано от emzo на 08.08.09, 17:34:
Zovirax не беше ли нещо за лечение на очни инфекции ?
Не, точно за херпес е. Съдържа 5% acyclovir - преписах го от тубичката. А си и пише на нея - крем против херпес (2г.).
П.П. И за да не съм голословна, ето снимка.
Мнението беше редактирано от Инис на 08.08.09 17:57.
Аха, значи има крем и е на нормална цена.
Преди 3-4 години купувах Zovirax Eye Threatment за някаква инфекция в окото на майка ми и после остана.Беше много ефективен и за Херпес симплекс, но струваше 40-50лв.
@inis9 - благодаря ти за инфото.
Мнението беше редактирано от emzo на 08.08.09 18:02.
08.08.09
19:07
Фенивир ! Струва 10-11лв. Много малка тубичка, обаче ако го хванш в начален стадий минава за часове.
Аз да чукна на дърво ама откакто пия витамини и си оправих храната вече нямам. На жената излиза чат-пат по устата. И с това чудо минава.