07.08.09
23:35
Здравейте! Прочетох важната тема в раздела, но има толкова много факти и данни за да си съставиш някакъв хранителен режим, изчисляват се калории и още мн. др. неща и накрая става прекалено сложно за мен, като се обърквам и нищо не мога да измисля! А и незнам как.
За това ще ви дам малко информация за мен, и дано успеете да ми дадете съвет за хранителен режим, което мисля няма да е много сложно като се има в предвид “състоянието ми” и опита.
185-6см, 72кг, бицепс дясна ръка (напомпана) -34 някаде, лява - 32 някаде. Тренирал съм около 1-2 месеца тази година. Дано тази информация да е достатъчна за някаква програма, като се има в надпредвид, че не искам да бъда “параноик” като изчислявам до 1гр всички “вещества” които трябва да приемам на ден и т.н.
Като финанси мога да разполагам с около 300лв най-много на месец май, и мисля да си взема Pure Whey – 5 lbs , той струва 200лв в БГ май, но един приятел може да ми го намери от Америка за 90-100лв. И около 150-200 примерно мога да отделя за храна.
Дайте някакви хранителни режимчета, може и да са по “общи”, а не чак толкова професионални и специално изготвени за мен, защото аз не съм кой знае колко напреднал, че да ми трябва някаква фрапираща програма. Просто си нямам надпредстава как да процедирам и за това моля за помощ! Мисля, че схващате идеята ми ;) Благодаря ви предварително :)
От сега съзирам неуспех. По-добре си продължи по старо му, не си хвърляй парите на вятъра.....
За 200 лв се взимат 10 lb без проблем,но ако ти остават 100-200лв за храна това е крайно недостатъчно и по-добре да минеш без протеин на прах.Запомни че добавките са допълнение към диетата не нейни заместници.
Какво означава това lbs? И аз няма да ги вземам за 200, а за 90лв! И защо да не стане нищо...? Вярно няма да мога да правя всичко както трябва, но ако си спазвам някакъв “минимален” режим - т.е. да не пия газирани напитки, да не ям бял хляб, и по-често да си купувам месо и други неща най-вече за след и преди тренировка, комбинирано с този протеин, за който м/у другото един приятел го ползва и каза, че като го взема не чуства умора след тренировка, а преди това не е било така. Хора аз не искам да ставам машина! А и съм слаб и мога да се оформя по-лесно! Знам че най-вероятно повечето от вас са доста напреднали, и сигурно едвам успяват да качат маса, но аз съм в началото и съм само 72кг... смятам, че дори и при някакъв минимален режим, ще има добър ефект! Поне като старт за първите месеци... Аз като вдигах преди за месец и нещо качих някаде 2-3 кг, и то без да вземам каквото и да е било с 4тири дневна програма.
Ае ти явно си си решил .. защо изобщо пиешеш .. Казаха ти хората тва да си вземеш протеин и да се храниш с 5 лева на ден си е направо дебилско .. Със подобен ефект след тренировка като изядеш 4 яйца пак няма да чувстваш умора .. Начрича се хранителна ДОБАВКА .. не хранителна основа ... Както си решиш ...
пп Лбс - либри ( 10 либри са 4.5 кг смярай си от там .. ) .
Мнението беше редактирано от Xsly на 08.08.09 10:25.
добре кажете ми, колко пари горе-долу трябва да отделя, за да спазвам някакъв хранителен режим ?
казано от striking на 08.08.09, 10:25:
добре кажете ми, колко пари горе-долу трябва да отделя, за да спазвам някакъв хранителен режим ?
С тези 300 лева дето разполагаш на месец няма да е най ползотворната храна, но ще ти свърши много повече работа от колкото ако си вземеш протеин ... Като цяло ако имаш баба и дядо да ти носят яйца,изварка , мляко си спестпваш доста пари .. :)
300 лева това са 10 лева на ден - стига ти примерно за 400 грама месо , 250 ориз, 250 овес, няколко яйца и зеленчуци и малко извара които распределени в храненоята си правят сносен хранителен режим ...
Мнението беше редактирано от Xsly на 08.08.09 10:41.
ами да имам си село и даже си ми пращат яйца и мога да кажа, че купешкото с домашното яйце нямат място за сравнение, първото което ти се набива на очи, че купешкото няма същия цвят като се опърже и т.н. Но аз да питам, колко яйца на ден трябва да ям и какво месо да си вземам...? И ориза аз ли трябва да си го готвя или се купува готов?
казано от striking на 08.08.09, 11:14:
ами да имам си село и даже си ми пращат яйца и мога да кажа, че купешкото с домашното яйце нямат място за сравнение, първото което ти се набива на очи, че купешкото няма същия цвят като се опърже и т.н. Но аз да питам, колко яйца на ден трябва да ям и какво месо да си вземам...? И ориза аз ли трябва да си го готвя или се купува готов?
Копуваш си кафяв ориз и си го вариш ( излиза доста по евтино ) .. А относно яйцата няма ограничение , при редовна проверка на холестерола ..иначе към 3-4 яйца е добре. Останалия ти протеин да идва от извара,сирене,мляко и месо . Месо най добре си вземай пилешки гърди и тях си ги готви . Към 9 лв/ кг са . Просто на всяко ядене гледай да имаш протеин и въглехидрат . Малко зеленчуци между храненията са задължителни . 1-2 Плода на ден също е препорачително да има в менуто ти .
а яйцата, да ги варя и да ям белтъка само така ли ? А как да подредя храната в тези часове: (питам, защото незнам в коя част на деня кое е добре да се яде, като се има в надпредвид, че ще ходя с един приятел към 21:00ч. на фитнес т.е. храната погълната в 19:00, таман ще се разгражда и ще имам повече сила мисля...
08:00 -
13:00 -
19:00 -
22:00-23:00 -
Тъй като съм на работа, това са часовете в които мога да ям, разбира се ако става на въпрос за плодове или ядки мога и на работа да ям, но си имам само 1час обедна почивка и тогава мога да ям по стабилно.
Слушам съветите ви и критиките :)
казано от striking на 08.08.09, 12:03:
а яйцата, да ги варя и да ям белтъка само така ли ? А как да подредя храната в тези часове: (питам, защото незнам в коя част на деня кое е добре да се яде, като се има в надпредвид, че ще ходя с един приятел към 21:00ч. на фитнес т.е. храната погълната в 19:00, таман ще се разгражда и ще имам повече сила мисля...
08:00 -
13:00 -
19:00 -
22:00-23:00 -
Тъй като съм на работа, това са часовете в които мога да ям, разбира се ако става на въпрос за плодове или ядки мога и на работа да ям, но си имам само 1час обедна почивка и тогава мога да ям по стабилно.
Слушам съветите ви и критиките :)
Еми за тези часове - във 8.00 хапвай белтъци . Тогава се хапва и овеса ( най хубаво минава с кисело мляко ) . Тук се хапва и плод .
1. - Това е времето за месото с ориз/картофи :)
7.00- отново месо с ориз/картофи/спагери ( пълнозърнести ) ;
Това време е най неподходящото за фитнес но все пак .
22. ( веднага след фитнеса ) Отново белтъци + малко овес
и преди лягане хапвай изварка+ орехи или бъдеми . .
Зеленчуците ги яж между храненията .
( Яйцата се хапват без жълтъци поради няколко причини - холестерол, и мазнини - забавят усвояването на протеина след трнировка и сън , когато той е най нужен )
Мнението беше редактирано от Xsly на 08.08.09 12:22.
Разделяш си 4-5 хранения 150-200гр месо +ориз/картофи.Някое може да заместиш с яйца и да са цели не е проблем.Сутринта 100-150 гр овес с няколко белтъка, преди лягане извара, плодове-когато искаш, ядки-когато искаш
Глупости просто...Яйцата ги яж цели.И без това нямаш големи финанси, така че да не ядеш жълтъците е простотия.И още една глупост: Не яж овес-а с мляко, а с вода.Много хора ще ме нападнат пак за това, но е по-добре с вода.
аз гледах и пилешките крилца са 5лв, ама по-добре май да вземам пилешко ама само чисто месо то е 11лв кг, само че незнам как да си го правя, някой може ли да обясни :)
Пич, щом гледаш храната какви пари е как да спестиш и т.н. Забрави за добавки. Научи се да се храниш на макс. Не знам всички правите едни и същи тъпотии, протеин та протеин.......все едно е вълшебен тоя прах.
еми да де аз така реших сега... няма да купувам протеин, а ще си купувам храна :) само че незнам как да си я приготвям, защото не мога да готвя хах ще трябва да се науча :)
намерих това:
Рецепта за Пилешко месо с ориз
Пилешко месо с ориз
Порции: 4
Продукти:
500 г. пилешко месо
350 г. ориз
2 гл. лук
250 г. моркови
50 г. доматен сос
4 с.л. олио
черен пипер
4 стръкчета пресен лук
2 домата
Начин на приготвяне:
Изпържваме нарязаното на кубчета месо в олио, настърганите моркови, нарязания лук и запържваме. Прибавяме доматения сос, 700 г вода, черен пипери кипваме. Слагаме измития ориз в тавичка и заливаме с месото и соса, разбъркваме, покриваме с капак или фолио и печем на слаба фурна 20 - 30 мин..
Никога не готви с растителни мазнини.
Спазвай по-простите начини на приготвяне. Скара, варене и т.н. Ползвай подправки.
вижте каква програма си съставих, след като прочетох доста неща и кажете дали е добра?
• първи ден - гърди, корем
• втори ден - гръб
• трети ден - почивка
• четвърти ден - рамо, трапец, корем
• пети ден - ръце
• шести ден - почивка
• седми ден - почивка
Трицепси
• Изтласкване на щанга от лег с тесен хват - 4-5 серии х 5-8 повторения
• Трицепсово разгъване на машина - 3-4 серии х 8-10 повторения
• Трицепсово разгъване на горен скрипeц (подхват) - 3 серии х 10-12 повторения
Бицепси
• Бицепсово сгъване с щанга - 3-4 серии х 5-8 повторения
• Кръстосано чуково сгъване с дъмбели - 3 серии х 6-8 повторения
• Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж - 3 серии х 8-10 повторения
Предмишници
• Пронирано разгъване в китки за предмишници - 2 серии х 15 повторения
• Сгъване за предмишници с щанга/дъмбел - 2 серии х 15 повторения
Общ обем: 23 до 26 серии
Почивки между сериите: 2 минути
Почивки между упражненията: 2 минути
Време за изпълнение: около час
Програма за първи ден – гърди, корем
• повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
• повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
• повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения
• пек-дек - 4 серии по 10 повторения
• кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
• повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения
Програма за четвърти ден – рамо, трапец, корем
• раменна преса пред гърди - 4 серии по 8 повторения
• разтваряне с дъмбели встрани - 3 серии по 8 повторения
• изнасяне на дъмбели назад за задно рамо - 3 серии по 8 повторения
• трапецовидно повдигане с щанга - 4 серии по 10 повторения
• кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
• повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения
Като мисля да добавя това за гръб:
Програма за ширина на гърба
упражнение серии повт.
набирания на лост 4 10
гребане от седеж 4 8-10
пулдаун зад врата 4 8-10
пуловър на машина 3 10-12
или с дъмбел
казано от Владимир92 на 08.08.09, 13:07:
Глупости просто...Яйцата ги яж цели.И без това нямаш големи финанси, така че да не ядеш жълтъците е простотия.И още една глупост: Не яж овес-а с мляко, а с вода.Много хора ще ме нападнат пак за това, но е по-добре с вода.
Не яж овеса с мляко!
Е защо бе? Обоснови се!
Защо с вода, а не с мляко? Много ми е интересно!
09.08.09
08:51
При някои хора млечните продукти пречат. Овесените ядки обаче са доста вкусни с малко (150-200гр) кисело мляко и малко мед: )факт!
Автора - защо толкова ръце, няма крака?
Първо тренировката е за професионалист която си споменал. Научи движенията, тренирай 3 пъти седмично, остави ръцете, изолираните упражнения и т.н. Излишни са в една тренировка.
В началото започни с програма за начинаещи, най-добре е кръгова с основните упражнения.
@Мушамата
Защото повечето млека са пастьоризирани /от магазините/ съдържат голямо количество на лактоза. Много хора са с непоносимост, също така тези захари много хора и подпухват. Още повече след като ги изядеш се чувстваш като бомба със закъснител, надут слон-балон.
казано от tonu на 09.08.09, 12:20:
Първо тренировката е за професионалист която си споменал. Научи движенията, тренирай 3 пъти седмично, остави ръцете, изолираните упражнения и т.н. Излишни са в една тренировка.
В началото започни с програма за начинаещи, най-добре е кръгова с основните упражнения.
@Мушамата
Защото повечето млека са пастьоризирани /от магазините/ съдържат голямо количество на лактоза. Много хора са с непоносимост, също така тези захари много хора и подпухват. Още повече след като ги изядеш се чувстваш като бомба със закъснител, надут слон-балон.
Прочетох тука скоро че като чистим да не наблягаме на млечните продукти.След като ги спрях се чувствам по-добре.
10.08.09
14:50
С мляко неможеш да чистиш ако си под 6-7 процента мазнини , тоест със много ясно видими мускули ,но не чак на такива фибри каквито са културистите. Тогава се спират почти всякакви въглехидрати , камоли пък захари като лактозата.
14.08.09
10:28
Пилешко месо,яйца,кашкавал и сирене.Аз така качих килограми!