09.08.09
10:55
Съвсем случайно попаднах на тази статия и ми стана доста интересно дали това което са намира в нея като съдържание е истина.
http://www.home-bodybuilder.com/supplements/154-creatin.html
Темата беше редактирана от Nikolay19 на 09.08.09 10:55.
Относно Кре-алкалина - той е по-стабилен от монохидрата много ясно! Не знам какви са тези глупости... pH в воден разтвор на кре-алкалина е над 11-12 (по спомени) а това означава, че не се превръща в креатинин.
09.08.09
11:17
Ами пич, щом са го изследвали значи са прави.Аз пия монохидрат и не мисля да минавам на друг вид креатин.Бих те съветвал и ти да направиш така.
Някой ще ме нападнат веднага,но монохидрата има 1000 пъти по голям ефект от другите му форми.
09.08.09
11:23
Аз и преди съм го казвал, но едва ли някой ме е взел насериозно.
CEE is FAKE!
За CEE незнам,но г-н Щанга отново се изказа неподготвен! Кой го е изследвал,как,защо,по какъв начин - това вълнува ли те ? Или ти се доверяваш сляпо на всеки?
Мнението беше редактирано от Владимир на 09.08.09 11:33.
За да се аргументирам: Мързи ме да го преведа
What is Creatine Ethyl Ester?
A chemical reaction in which carboxylic acid reacts with alcohol is called Esterification.
This esterification forms organic compounds called esters. Esters are found naturally in animal fat tissues. When ester is attached to a creatine monohydrate, it results in Creatine ethyl ester or simply cre-ester or CEE. Its IUPAC name is found to be Ethyl N-(aminoiminomethyl)-N-methylglycine.
Why should I use Creatine Ethly Ester?
Creatine ethyl ester never leads to cramping, loading, dehydration or bloating which many of the regular creatine causes when it is initially tried. Unlike the regular creatine, creatine ethly ester will be directly absorbed by the muscle cells which cut down the requirement of large amounts of sugar and decrease the phase of loading. Creatine ethly ester is found to provide an enhanced absorption that is nearly thirty to forty times greater when compared to other creatine. Besides, it is suspected to have a half life period longer than that of creatine monohydrate due to its lipophilic property, that is, its ability to effectively dissolve in lipids, oils and any non-polar solvents. However, this is not evidently proved and is still under research.
Why buffered is better, in more ways than one
Since Kre-Alkalyn Buffered Creatine is free of unwanted creatinine conversion following liquid activation. It puts an end to the days of having to saturate your body with huge 10-20 gram amounts of creatine monohydrate in cycles to get the desired strength, endurance and muscle building effects. More concisely, KRE-ALKALYN is pH correct Creatine. No loading or cycling off and on is required. Kre-Alkalyn allows you to safely consume creatine to it’s full and most potent effect with only a fraction of previous dosages.
Kre-Alkalyn creatine facts - Q&A transcript
“If I understand this correctly, the data says that most of the creatine monohydrate I have been taking converts to toxic creatinine within minutes when added to liquid, be it juice or water, etc. So I am in effect taking a lot of creatinine and very little actual creatine monohydrate. How is this so? I have been using creatine for years and got a good effect from it. Please explain.”
The best way to explain it is, when you supplement with 5 grams of ordinary creatine monohydrate you probably get the benefit of 2-400mg of actual creatine.
Typically, the human body itself will produce around 2 grams of creatine daily. So, the additional 2-400 mgs on top of what your body naturally produces gives you a 10-20% increase in the pool of available creatine. The problem is with the 4.6 grams of toxic creatinine you’d also be ingesting. You just have to start looking at it differently. Most of the creatine is lost when added to liquid, and even more is converted to creatinine when passing through the acidic stomach. In contrast, Kre-Alkalyn gives you a full, stable uptake of pure creatine with zero toxic conversion. All the good, none of the bad.
и една полезна статия http://www.bb-team.org/articles/2855/
Мнението беше редактирано от Владимир на 09.08.09 11:54.
Ааа малко несъм съгласен с това за CEE !!! от мои опит с изцяло билдърски тренировки преди CEE от лег“100-3 повторения , след месец и половина CEE неприеман мн правилно в по4ивните дни -110кг -8 пъти и след това 120кг 2 пъти ! ..а какво му харесвате на тоя монохидрат незнам и немога да разбера,та тои задържа толкова вода ...за мен е пълен отврат
Мнението беше редактирано от Николаи на 09.08.09 12:00.
09.08.09
12:31
Още нещо което всички забравяте е че всеки индивид е индивидуален.На един му работи моното перфектно други организмите не им го възприемат и т.н.Не мисля че има смисъл да спорим.Трябва да се пробват всички и тогава билдъра сам да разбере кой от всички да използва.
Относно владо92.Брато автора е постнал линк и не е единствения в мрежата за написаното.Доказано е много отдавна че монохидрата има преимущества които другите нямат...
09.08.09
13:01
Аз лично съм против креатина във всичките му форми. Пострадах си от моното и повече никога.
Няма слаби добавки, има слаби органи ;)
Бойчев, намали (изчисти) си подписа, за да не бъдат ограничени като цяло.
————
По темата:
На мен монохидрат не ми действа.Против СЕЕ съм, но пък много доволен от КРЕАта.
Или трябва да слушам супер “компетентния” Г-н Щанга ?
09.08.09
15:02
Аз буквално съм потресен от еродицията на г-н Щанга словосъчетания като “всеки индивид е индивидуален” могат да ме върнат обратно към монохидрата..А по темата: От креатинови матрици съм видял много по-големи резултати от колкото от монохидрат,който даже се съмнявам че ми дава нещо освен водна задръжка...Но все пак “всеки индивид е индивидуален”
09.08.09
15:40
Немога да разбера защо всички се обращат с-у мен индивид-имах превдит човек.
09.08.09
16:54
Пил съм кр. моно, кре-алкалин, СЕЕ и СЕЕМ и мога да каже че всички разботят, но съвсем различно един от друг.
Моното задържа вода, което за мен е ОГРОМЕН +, кре-алкалина ми дава твърдост и същата сила като моното, етил естера - сила и малко по-добро възстановяване и СЕЕМ- най-вече възстановяване. Сега ми предстои да опитам и глюконата.
09.08.09
17:22
За мен задържането на вода не е +.но всеки разбира различно нещата,от кре-алкалина не усетих особено голяма сила(може би заради силния азотен буустер,който пиех тогава),но мускулите ми бяха по-твърди от всякога..