А с упражнения пробва ли ?
Според мен това е най ефикасно -
” Удар по главата ‘’
Базово упражнение за преспиване . При него работят вратни ушни или зъбни мускули .
Начин на изпълнение :
Според хвата :
-с объл предмет ( най често бухалка ) - най разпространения метод. Натоварва равномерно главата като риска от външна травма е сравнително малък . Този метод се исползва за оформяне .
-с остър предмет . Не се препоръчва заради появата на стрии.
Начин на изпълнение :
1 Купете си бухалка която да можете да вдигнете , но не да ви седи като розова гиричка в раката.
2 Хванете я с 1 или 2 ръце ( при 2 ръце имате по голям контрол върху тежеста ) ;
3 - Сгъвате рязко ръката към вас, докато не осетите напрежение в главата.
4- За най добър ефект правете упражнението до отказ ( най много 1-2-3 повторения . )
Мястото на упражнението е в края на тренировката ви за преспиване .
Задължително разгрейте китките с подписване на наследствен договор .
П.П Никой не се е оплакал от ефективноста на упражнението .
Мнението беше редактирано от Xsly на 04.08.09 18:49.
04.08.09
19:21
казано от Thrashmetal на 04.08.09, 18:05:
От няколко години не мога да заспя. Лягам си в прилично време, рядко по-рано или по-късно. Въртя се, въртя се. Зяпам тавана, после прозореца, после стената. Седя с широко отворени очи, като погледна часовника - 2-3, понякога 4-5 часът. След седмица без компютър - нищо, не е от това. След седмици, дори месеци скучни мастурбации и рядко секс - отново нищо, и това не действа. Кардио, силови тренировки - НЕ. Умствена дейност т.е. като никога си учех уроците по всички предмети, четох много, разсъждавах много - нищо. Майка ми купиваше разни хапчета без предписание - НЕ, НЕ и НЕ! Не е инсомния, защото все по някое време заспивам. Не е от психическо разтройство, угриженост или каквото и да е подобно (не ми пука за нищо, затова и да искам не мога да си тровя нервите с такива неща). Тогава от какво е...
Много мислиш за това. Спри да мислиш преди да заспиш!
казано от Ivan Boichev на 04.08.09, 19:21:
От няколко години не мога да заспя. Лягам си в прилично време, рядко по-рано или по-късно. Въртя се, въртя се. Зяпам тавана, после прозореца, после стената. Седя с широко отворени очи, като погледна часовника - 2-3, понякога 4-5 часът т. След седмица без компютър - нищо, не е от това. След седмици, дори месеци скучни мастурбации и рядко секс - отново нищо, и това не действа. Кардио, силови тренировки - НЕ. Умствена дейност т.е. като никога си учех уроците по всички предмети, четох много, разсъждавах много - нищо. Майка ми купиваше разни хапчета без предписание - НЕ, НЕ и НЕ! Не е инсомния, защото все по някое време заспивам. Не е от психическо разтройство, угриженост или каквото и да е подобно (не ми пука за нищо, затова и да искам не мога да си тровя нервите с такива неща). Тогава от какво е...
Ти сериозно ли можеш да спреш да мислиш ? Забелязал съм че много хора казват че го правят и така заспиват ,но аз по никакъв начин немога да спра... Незнам защо ..
06.08.09
12:39
казано от Xsly на 04.08.09, 19:28:
От няколко години не мога да заспя. Лягам си в прилично време, рядко по-рано или по-късно. Въртя се, въртя се. Зяпам тавана, после прозореца, после стената. Седя с широко отворени очи, като погледна часовника - 2-3, понякога 4-5 часът т. След седмица без компютър - нищо, не е от това. След седмици, дори месеци скучни мастурбации и рядко секс - отново нищо, и това не действа. Кардио, силови тренировки - НЕ. Умствена дейност т.е. като никога си учех уроците по всички предмети, четох много, разсъждавах много - нищо. Майка ми купиваше разни хапчета без предписание - НЕ, НЕ и НЕ! Не е инсомния, защото все по някое време заспивам. Не е от психическо разтройство, угриженост или каквото и да е подобно (не ми пука за нищо, затова и да искам не мога да си тровя нервите с такива неща). Тогава от какво е...
Ти сериозно ли можеш да спреш да мислиш ? Забелязал съм че много хора казват че го правят и така заспиват ,но аз по никакъв начин немога да спра... Незнам защо ..
Пробвай да си мислиш за нещо хубаво.
06.08.09
14:01
И аз имам дни в които едва заспивам,но както доста споделиха една ножка и съм труп...е понякога са нужни и 2 и 3,но това работи при мен,жените са по-прецакани в случая,но топло мляко съм чувал че успокоява :?
06.08.09
15:34
казано от Xsly на 04.08.09, 18:43:
А с упражнения пробва ли ?
Според мен това е най ефикасно -
” Удар по главата ‘’
Базово упражнение за преспиване . При него работят вратни ушни или зъбни мускули .
Начин на изпълнение :
Според хвата :
-с объл предмет ( най често бухалка ) - най разпространения метод. Натоварва равномерно главата като риска от външна травма е сравнително малък . Този метод се исползва за оформяне .
-с остър предмет . Не се препоръчва заради появата на стрии.
Начин на изпълнение :
1 Купете си бухалка която да можете да вдигнете , но не да ви седи като розова гиричка в раката.
2 Хванете я с 1 или 2 ръце ( при 2 ръце имате по голям контрол върху тежеста ) ;
3 - Сгъвате рязко ръката към вас, докато не осетите напрежение в главата.
4- За най добър ефект правете упражнението до отказ ( най много 1-2-3 повторения . )
Мястото на упражнението е в края на тренировката ви за преспиване .
Задължително разгрейте китките с подписване на наследствен договор .
П.П Никой не се е оплакал от ефективноста на упражнението .
хааха тфа ще се пробва ! :Д:Д
11.08.09
09:58
казано от Casi0 на 01.08.09, 16:48:
казано от slaveman93 на 27.07.09, 18:43:
а забравих един секс/мастурбация също приспива, като свършиш .. обаче само при мъжете .. при жените е обратното : )))
Еее стига бе човек това звучи гадно :D
Неможеш да спиш и будиш гаджето си за един бърз секс, че да може
да се приспиш :D
Но и да го направиш като заспиш нали знаеш, че след час два
ще събудят с думите “Ади пак” :PОтносно темата и аз понякога имам проблеми със съня, но
не смятам, че са от топлото понеже съм свикнал да си спа
на топло ...
Всичко да е затворено ии 2 възглавници една отгоре главата другата одоло нея :D
И преди лягане си топля 1 чаша прясно мляко (макар да знам, че не е много
добре преди лягане да се пие прясно мляко ...)
и така ми се приспива :)
хм е то аз по едно време като тренирах не можех да се приспособя към големите натоварвания и давах пари на една курва да ме източва след тренировка като се наям и после заспивах :) :) :) :) :)
От няколко години не мога да заспя. Лягам си в прилично време, рядко по-рано или по-късно. Въртя се, въртя се. Зяпам тавана, после прозореца, после стената. Седя с широко отворени очи, като погледна часовника - 2-3, понякога 4-5 часът. След седмица без компютър - нищо, не е от това. След седмици, дори месеци скучни мастурбации и рядко секс - отново нищо, и това не действа. Кардио, силови тренировки - НЕ. Умствена дейност т.е. като никога си учех уроците по всички предмети, четох много, разсъждавах много - нищо. Майка ми купиваше разни хапчета без предписание - НЕ, НЕ и НЕ! Не е инсомния, защото все по някое време заспивам. Не е от психическо разтройство, угриженост или каквото и да е подобно (не ми пука за нищо, затова и да искам не мога да си тровя нервите с такива неща). Тогава от какво е...
Убий ме ако знам как да спра да мисля, не съм Рийс (Malcolm in the middle).
Мнението беше редактирано от ~ DN на 11.08.09 10:56.
Пробвайте да ставате в 5:30 за работа да видите как в 10 вечерта ще сте трупове в креватите :lol:
И това, може да помогне, но си е малко и до човек. Аз като ставам много рано, това означава че веднъж на две нощи с по 2-3 часа сън, заспивам много рано, след това -> наново.
Незнам доколко това е полезно, но след студен душ вечер спа като къпан. Водата някаде към 22-23 градуса ... много ме радва .
13.08.09
05:49
казано от MARTIN RADEV на 19.07.09, 16:59:
По-скоро е здравословен проблем, но... От около 1 седмица и повече не спа като хората. Лягам си 11-12 и към 5 се събуждам и до 8-9 се събуждам и пак заспивам. Обще взето спа около 7-8 часа, но с прекъсвания, понякога и по-малко. Също трудно заспивам. Чудя се как да оправя този проблем. Дайте съвети.
Това дали ще заспиш зависи доста от температурата на тялото, когато тя е по-висока отколкото трябва, заспиване няма :) През деня телесната температура варира в интервал от горе-долу 1 градус, съответно това, което правиш през деня, пряко я влияе. Затова помага да се тренира през деня, да се печем на слънце, да правим секс. Това повишава телесната температура и тялото компенсира, като я сваля вечерта. Освен това е важно да спим :
- на тъмно
-прохладно ( да не е студено, но да се проветрява )
-тихо
Преди лягане да се ограничава силната музика, седенето пред компютера, тежките тренировки.
Преди да заспя взимам Цинк, Магнезий и Вит. Б6, още познато като ZMA, усеща се разликата :)
13.08.09
09:01
Мелатонин - 3 гр, действа безотказано.
Lenks, ставам в 5 и 30, защото тренирам двуразово.В 6 и 30 съм в залата и вечерта пак в 7 или 8.През деня не спя, а си лягам към 12.Не мога да заспя до към 1 най-често.Да ми се събират 5 максимум 6 часа сън.Работата е там обаче, че се наспивам,но най ми е болно когато се въртя в леглото направо ми идва понякога да се гръмна !
13.08.09
09:23
Хайде и тук предупреждение за дежурните спамери - що не се спрете?!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 13.08.09 11:45.
казано от Владимир92 на 13.08.09, 09:23:
...но най ми е болно когато се въртя в леглото направо ми идва понякога да се гръмна !
Been there, пък и щях да отбележа същото - и аз към 6 ставам за първата закуска, след това лягам отново, но не мога да заспя събудил ли съм се веднъж.
14.08.09
12:37
казано от Thrashmetal на 13.08.09, 09:41:
казано от Владимир92 на 13.08.09, 09:23:
...но най ми е болно когато се въртя в леглото направо ми идва понякога да се гръмна !
Been there, пък и щях да отбележа същото - и аз към 6 ставам за първата закуска, след това лягам отново, но не мога да заспя събудил ли съм се веднъж.
И аз съм така, в моного отношения, така и в това конкретно. Но ако се събудя след 5-6 часа сън и ям, след това ще заспя. Ако е след малко повече - няма да успея. Ето, примерно днес така направих.
Но трябва след това да знам, че нямам ангажимент. Защото макар че заспах след това, ми отне много време, и в крайна сметка се събудих следобяд!
12.09.09
11:13
Аз пък,ако легна в 2-3 и стана на другия ден по обяд,цял ден след това се чуствам кат пребит,докато един приятел го няма тоя проблем.
Изчетох 2 сарници с глупости, явно някои хора имат време в излишък и обичат да пишат безмислици по форумите. Проблема с безсънието хич не е безобиден, той може да доведе до много сериозни здраволсловни проблеми ако не се реши и продължи дълго.
Аз имам проблеми със съния още от доста години, като заспивам изключително трудно и сънят не дълбок освен в може би само за 2-3 часа след като заспя е нормално дълбок. Събуждам се от най малкия шум, светлината сутрин също задължително ме буди трябва да спя в доста затъмнено помещение ако съм легнал късно и ставам на другия ден по късно. За мен лично мисля, че проблемът ми е по скоро психологически от колкото нещо друго. Когато легна да спя не мога да спра да мисля мозакът ми е всякаш превъзбудем постоянно мисля за нещата котито са били през деня или за утрешния ден или всякви други милси. Просто със затварянето на очите мозакът ми работи като превъзбуден, не мога да си затворя очите и да не мисля за нищо дори съм си правил експеримент да броя числа 1,2,3,4…. и дори когато броя на ум аз пак мисля за някви други неща. Да не говоря ако на другия ден ще пътувам някъде на екскурзия ли, на събор с мотора ли и от вълнението сигурно просто няма никакво заспиване дори имам случай в които не съм заспивал въобще, което се обеснява с психиката а преди се чудех защо мелатонина нещо не ми действа.
Обяснението за всичко това не е толкова сложно, може би ако се направи изследване кои хора имат проблем със съня ще се установи, че хората които са по емоционални, по нервни, по чуствителни и т.н. имат много повече проблеми със съня от други които са по спокоини като характер не се палят толкова лесно, не се ядосват за най малките неща. Също така съм забелязал, че дебелите хора имат много дълбок съм сравнение с по слабите, всички по пукави хора които познавам имат изключително дълбок сън тип - “спяща мечка зимен сън”.
Бил съм свидетел на такъв сън и то без да имало пиене на алкохол от които дори съм се плашиш като не съм вярвал, че може да има толкова дълбок сън от които дори с шутове, крясъци и то до главата му и няма отдлепване, просто мога да го опиша само с една дума - кома.
Питал съм се каква е причината едни хора да спят като трупове и още след допира на глава с възглавницата и вече да са опънали плувката, а други като мен да се радват ако заспят до един час след като са легнали, щот по някой път са и два. За всичко това си има обяснение със сигурност ключа е в ДНК на човека, според мен то е ключът и към повечето здравословни проблеми на човек.
Ако сте запознати с живота на Ланс Армстронг може би ще знаете, че той е преборил рака и то без лечение стигайки почти до лудост като дори е става през ноща и е говорел на рака все едно говори на човек - “ти няма да ме победиш прекалено съм луд за теб” и подобни. Докато в един ден когато отива на обичайния преглед и лекарите установяват, че той няма вече рак. След което започва да тренира отново и печели 6 пъти поред “Тур дъо Франс”, невроятна воля притежава този човек.
Сигурен съм, че в бъдеще учените ще успеят да разгадаят човешката психика и нейните възможности. Може би всички знаете, че човешкото тяло по принцип има физическия капацитет да повдига много по голями тежести, но някъде в човешкия мозък има някъква бариера която не позволява това да се случва. Не един и два случая има когато дори жени повдигат цели автомобили или други тежки предмети след като виждат затиснат човек.
Доста поговорихме за психиката, но има и други важни неща които никой не е споменал а те за някои може и да се окажат решаващи, а и въобще за всички със сигурност оказват изключително голям ефект за качественив сън. Става въпрос за леглото, възглаваницата, сатаята със всичките и фактори като температура, светлина, дори положението на леглото спрямо полюсите на земята оказват влиание за добрия сън. Може би най добрата инвестиция за всеки човек е качесвтеното легло (матрак) и възглавница. Само си представете, че човек прекарва 1/3 около 30 години от живота си в леглото и си правете сметка трябва ли да се правят компромиси с избора на качествено легло. Латексовите матраци в момента се водят като едни от най удобните, разбира се има и много качествени пружинни матраци които също са много удобни и нямат нищо общо с пружинните от едно време. За възглавница мога да препоръчам мерцедеса на възглавниците - http://bulgaria.tempur.com/page21750.aspx , но и цената е подобаваща от 260лв до 300 и нещо, но пък ние няма да купуваме през 2 месеца възглавница така, че инвестицията въобще не е толкова скъпа колкото на някои може да им се стори.
За химията мога категорично да кажа, че мелатонина е добър, но той няма да помогне на хора на които проблема им е от психическо естество. За тях а и не само са добри вариянти да взимат добавки като “валерияна”, може и комбинацията “вале./мента/глог”, магнезий, триптофан, теанин. В юнския рой на Мускули и фитнес дават една добра комбинация от суплеметни за добър сън - Фенибут (4-амино-3-фенил-бутанова киселина) + 5-HTP (5-ХИДРОКСИ-ТРИПТОФАН) + Теанин. Не съм търсил но първите 2 едва ли ще ги има в България трябва да потърся да видя дали могат да се намерят.
Стига толкова за днес сега пишете малко и вие, но без бухалки и ножки щот темата не е подходяща за ташаци.