Каква е разликата между протеин и геинер ?

BU

10.08.09
18:14

Здравеите!Искам да попитам каква е разликата между протеин и геинер ? И кое от двете ми бихте препоръчали на 15 години съм! Ходя на зала от 8 месеца и не съм спирал.Не искам да стана някаква мечка,просто искам да точно казано корав.Не някаква хилка с плочки( и така нататък)Висок съм 1,77-1,79 и тежа 70 кг.Спазвам до някъде хранителния режим като не седям и да се тъпча ами ям по малко на 3-4 часа според натоварването на деня.Правя 1 ден зала 1 ден лостове.И 1-2 пъти в седмица тичам по 20 минути.Преди 4 дена си взех този продукт : http://www.houseofsport.info/bio+product_whey+gainer+5050-p1504.html

Какво ви е мнението за него?Взех си малка разфасовка 1 кг( по точно 908 гр) ако остана доволен пак ще си го взема.Наи вече как да го взимам ? преди и след тренировка ли ? Разбрах че мога да дигна много кг-те от този геинер така ли е ?НЕзнам каква е разликата между протеин и геинер.Мисля че ви описах всичко за мене ако имате други въпроси питаите ще ви отговоря,понеже доста съм заинтересован какво да взимам ( да не правя грешки и т.н).Благодаря,предварително!

П.С Извинявам,се на модераторите за причиненото удобство ако съм объркал къде да сложа темата.

ГЩ

10.08.09
18:52

Гейнерът е прахобразен концентрат с богато съдържание на висококачествени белтъчини и въглехидрати. По същество това е протеин с добавени прости и сложни въглехидрати, на което се дължи ефективния анаболен ефект на гейнерите.Но според мен е рано да започваш с добавки.8 месеца в залата не са много поне ги направи на година.Но както виждам си се здобил вече с гейнер.Препоръчително е да се взима  гейнер  1 час преди тренировка и 30 мин. след тренировка.

10.08.09
19:01

Преди трен - твърда храна/истинска/
Веднага след трен - гейнер

DO

10.08.09
20:21

...”За да се постигне максимален ефект при натрупване на мускулна маса, се препоръчва прием на гейнера поне 3 пъти седмично в съчетание с умерена или интензивна тренировка. Препоръчителната дневна доза е 100 гр. Може да се разпредели на два приема - преди и след тренировка.”
Продължение на цитата от страницата,от която е и поста на “Г-н Щанга”:)

10.08.09
20:23

Разликата е, че докато за протеин си струва да си дадеш парите, то за гейнер - НЕ!
Гейнерът е основно въглехидрати и на второ място протеин. Защо не е изгодно да си купуваш гейнер? Защото 1 голяма опаковка от 10 кила свършва за 2-3 седмици, а файдата е нулева. Второ - за чий ... ще си даваш парите за въглехидрат на прах като можеш преспокойно да го набавиш от твърда храна!

Също така декстрозата е евтина,ако искаш нещо прахообразно.

BU

11.08.09
10:43

Ахам добре.Благодаря,на всички ви за отделеното време.Добре ще го изпия този геинер и ще почна протеин,но какъв бихте ми препоръчали ( да кажем до 50 кинта).Аз се спрях на ето този: silabg.com/bg/product/detail/bid/93/id/4801/na/SCIVATION%20-%20SCIVATION%20WHEY ..Какво мислите за него ?

11.08.09
11:44

Купувай, добър е, ще ти свърши работа.

11.08.09
16:19

Абе хвани се да прочетеш малко бе човек направо ми е писнало от едни и същи теми честно!Използвай търсачката пиши ,,гейнер’’ и готово!

BU

11.08.09
19:28

казано от fe2_vanio на 11.08.09, 16:19:

Абе хвани се да прочетеш малко бе човек направо ми е писнало от едни и същи теми честно!Използвай търсачката пиши ,,гейнер’’ и готово!

като ти е писнало недеи да четеш и да пишеш. нито си модератор нито нищо.. вместо това дам и беше дал линк към друга тем  за да не питам.сори че съм директен ама така си е..

11.08.09
20:51

Аз лично избягвам гейнър да ползвам, има много хора които си пият. Въпроса опира най-вече до финанси.
Ако ще ползваш само гейнър като продукт то не е най-удачно, тъй като в него преобладават въглехидратите. Т.е. трябва отделно да пиеш поне и аминокиселини с него. Ако искаш разгледай следните продукти има добри оферти: healthstore.bg/%D0%93%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B8.html
Другия вариант е протеин, със комплексни въглехидрати - или храна, или такива продукти /Carbo Gain, Carb Slam /.

12.08.09
13:27

Няма да ти дам линк естествено-намери си сам затова е тази търсачка!Аз като не съм знаел съм търсил и чел,вземи и ти ме последвай...

BU

12.08.09
20:22

казано от fe2_vanio на 12.08.09, 13:27:

Няма да ти дам линк естествено-намери си сам затова е тази търсачка!Аз като не съм знаел съм търсил и чел,вземи и ти ме последвай...

вместо да се правиш на голям да беше ми дал линк.. мисля че такива като тебе тря им се трият постовете както и да е.. тони дано да даде линк.

И двамата спазвайте добрия тон във форума!
head_hunter

Мнението беше редактирано от head_hunter на 13.08.09 06:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1