10.08.09
18:14
Здравеите!Искам да попитам каква е разликата между протеин и геинер ? И кое от двете ми бихте препоръчали на 15 години съм! Ходя на зала от 8 месеца и не съм спирал.Не искам да стана някаква мечка,просто искам да точно казано корав.Не някаква хилка с плочки( и така нататък)Висок съм 1,77-1,79 и тежа 70 кг.Спазвам до някъде хранителния режим като не седям и да се тъпча ами ям по малко на 3-4 часа според натоварването на деня.Правя 1 ден зала 1 ден лостове.И 1-2 пъти в седмица тичам по 20 минути.Преди 4 дена си взех този продукт : http://www.houseofsport.info/bio+product_whey+gainer+5050-p1504.html
Какво ви е мнението за него?Взех си малка разфасовка 1 кг( по точно 908 гр) ако остана доволен пак ще си го взема.Наи вече как да го взимам ? преди и след тренировка ли ? Разбрах че мога да дигна много кг-те от този геинер така ли е ?НЕзнам каква е разликата между протеин и геинер.Мисля че ви описах всичко за мене ако имате други въпроси питаите ще ви отговоря,понеже доста съм заинтересован какво да взимам ( да не правя грешки и т.н).Благодаря,предварително!
П.С Извинявам,се на модераторите за причиненото удобство ако съм объркал къде да сложа темата.
10.08.09
18:52
Гейнерът е прахобразен концентрат с богато съдържание на висококачествени белтъчини и въглехидрати. По същество това е протеин с добавени прости и сложни въглехидрати, на което се дължи ефективния анаболен ефект на гейнерите.Но според мен е рано да започваш с добавки.8 месеца в залата не са много поне ги направи на година.Но както виждам си се здобил вече с гейнер.Препоръчително е да се взима гейнер 1 час преди тренировка и 30 мин. след тренировка.
10.08.09
20:21
...”За да се постигне максимален ефект при натрупване на мускулна маса, се препоръчва прием на гейнера поне 3 пъти седмично в съчетание с умерена или интензивна тренировка. Препоръчителната дневна доза е 100 гр. Може да се разпредели на два приема - преди и след тренировка.”
Продължение на цитата от страницата,от която е и поста на “Г-н Щанга”:)
Разликата е, че докато за протеин си струва да си дадеш парите, то за гейнер - НЕ!
Гейнерът е основно въглехидрати и на второ място протеин. Защо не е изгодно да си купуваш гейнер? Защото 1 голяма опаковка от 10 кила свършва за 2-3 седмици, а файдата е нулева. Второ - за чий ... ще си даваш парите за въглехидрат на прах като можеш преспокойно да го набавиш от твърда храна!
10.08.09
20:34
Също така декстрозата е евтина,ако искаш нещо прахообразно.
11.08.09
10:43
Ахам добре.Благодаря,на всички ви за отделеното време.Добре ще го изпия този геинер и ще почна протеин,но какъв бихте ми препоръчали ( да кажем до 50 кинта).Аз се спрях на ето този: silabg.com/bg/product/detail/bid/93/id/4801/na/SCIVATION%20-%20SCIVATION%20WHEY ..Какво мислите за него ?
Абе хвани се да прочетеш малко бе човек направо ми е писнало от едни и същи теми честно!Използвай търсачката пиши ,,гейнер’’ и готово!
11.08.09
19:28
казано от fe2_vanio на 11.08.09, 16:19:
Абе хвани се да прочетеш малко бе човек направо ми е писнало от едни и същи теми честно!Използвай търсачката пиши ,,гейнер’’ и готово!
като ти е писнало недеи да четеш и да пишеш. нито си модератор нито нищо.. вместо това дам и беше дал линк към друга тем за да не питам.сори че съм директен ама така си е..
Аз лично избягвам гейнър да ползвам, има много хора които си пият. Въпроса опира най-вече до финанси.
Ако ще ползваш само гейнър като продукт то не е най-удачно, тъй като в него преобладават въглехидратите. Т.е. трябва отделно да пиеш поне и аминокиселини с него. Ако искаш разгледай следните продукти има добри оферти: healthstore.bg/%D0%93%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B8.html
Другия вариант е протеин, със комплексни въглехидрати - или храна, или такива продукти /Carbo Gain, Carb Slam /.
Няма да ти дам линк естествено-намери си сам затова е тази търсачка!Аз като не съм знаел съм търсил и чел,вземи и ти ме последвай...
12.08.09
20:22
казано от fe2_vanio на 12.08.09, 13:27:
Няма да ти дам линк естествено-намери си сам затова е тази търсачка!Аз като не съм знаел съм търсил и чел,вземи и ти ме последвай...
вместо да се правиш на голям да беше ми дал линк.. мисля че такива като тебе тря им се трият постовете както и да е.. тони дано да даде линк.
И двамата спазвайте добрия тон във форума!
head_hunter
Мнението беше редактирано от head_hunter на 13.08.09 06:17.