Дневникът на Милена Атанасова

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.08.09
14:21

Ето, реших и аз да си направя дневник, струва ми се много удобно. И така, казвам се Милена, на 28 години, ръст 171/172 см, тегло 63/64 кг. До сега бях на режима на Дюкан, сега съм в третата фаза на режима. Струва ми се, че тук не го одобрявате много този режим.
Малко предистория...Започнах да се замислям за теглото си преди 3 години, когато един ден се претеглих и видях, че съм 76 кг. Никога не съм се харесвала особено, но и никога не бях правила диети, нито кой знае каква физическа дейност. Просто не можех да търпя глад, и спортът ми се струваше като нещо, което изисква твърде много усилия, а резултатите са  твърде нищожни. Сега разбирам, че съм правила всичко грешно, а и бях много непостоянна. Заради това, че не търпя глад, избрах и режима на Дюкан.С него свалях килограми 3 пъти, всяка година свалях по 15 кг, и си ги връщах обратно, защото след постигане на желаното тегло, започвах да ям безразборно, от всичко и по много. Все се падаше като приключа с режима, да съм си в България (тук е мястото да уточня, че живея в Мадрид) и като се почнеха гости, заведения, баба ми направила сърми (как да и откажа)...и така, качвах си килата за нула бройки. Втория път когато си бях в България (аз съм от Пловдив), ходих през ден в една зала, което ми помогна да намаля ефекта от  безразборното хранене, но като се върнах в Мадрид, спрях всичко и продължих да се храня безразборно. По време на режима правех една схема, разработена от Мат Робъртс, за 4 те жида женско тяло (моето е круша ужаааас). Много съм доволна от схемата, по долу ще я опиша.От март месец реших,че няма да се оставя никога повече да стана пак 70 и няколко килограма. Свалих пак със същия режим, като през това време си правех тренировки вкъщи редовно/2 или 3 пъти седмично/ Сега си мисля да комбинирам 3 тренировки с 3 дни сутрешен крос 40 миути(до нас има страхотна алея за бягане) и  един ден почивка. Тази седмица обаче обърнах дните, защото днес имах мноого работа. Искам много и да спра цигарите, засега съм ги ограничила много, за което много ми помогнаха тренировките.Преди пушех по кутия на ден, сега пуша от 5 до7 цигари на ден. Смятам да ги намаля до 3, след което да ги спра съвсем.
Май много се разприказвах, а? Та така...целите ми са да запазя сегашното си тегло и да намаля останалите ми подкожни тлъстинки (най вече от ханша надолу) и стягане и оформяне на цялото тяло. Харесва ми лек релеф, да се очертават мускулите. Това вече го постигам с ръцете, почти и с корема(е, нямам още плочки, де), ама дупе, бедра и прасци са ми мнооого трудни. Надявам се много на подкрепата не всички от форума, защото въпреки, че  чета тук от една седмица, много неща не ми са ясни. Та така, да опиша тренировката. Само да вметна, че имената на упражненията не ги знаех, но прерових тук във форума и по картинките налучквах името на упражнението. И така...

Първо 5 минути бягане на място, за загрявка
2 по 15 клякане
2 по 15 глутеус мост ( краката опрени на степер)
2 по 20 напади
2 по 20 глутеус ритник на всеки крак
бързо бягане 45 сек
1 по 15 кофички
1 по 20 раменни преси (с тежести 2 по 2,5 кг)
1 по 15 повдигане на ръцете встрани(с тежести 2 по 2,5 кг)
3 по 20 сгъване на предмишници
45 сек скачане на въже
2 по 15 коремни преси
2 по 15 коремни преси, но с извиване на тялото встрани
1 по 20 гръбно (обратно) извиване
1 по 20 коремни тазобедрени повдигания
2 по 15 качване на стълбичка (степер)
Всичко се повтаря от начало, без загрявката разбира се. Накрая правя разтягане. Цялата тренировка е към час и 15 мин, като се старая да изпълнявам добре и да не бързам.

11.08.09
14:35

Да напиша менюто за днес

11/08/2009
7,30 кафе с обезмаслено мляко
8,00 сутрешен крос (40 мин)
9,45 едно кексче от овесени трици и едно обезмаслено мляко (тук са по 125 гр)
11.00 нес кафе с мляко, две пълнозърнести бисквити без захар (18гр двете)
12.00 50 гр шунка,едно яйце, малко обезмаслено сирене за мазане, половин домат и малко краставица и една филия пълнозърнест хляб, това направено на сандвич.
15.00 малко шунка,и половин яйце

После ще допиша останалото,че още не знам какво ще е. Също скоро ще си добавя мерките. Всички сте добре дошли да коментирате и да ми давате съвети.

Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 27.08.09 15:19.

11.08.09
14:37

Яж си спокойно по повече яйца, поне 2 на ядене...

11.08.09
14:53

Аз по принцип ям повече,ама нямах сварени. Днес даже бях да пазарувам и си взех една дузина, нищо,че имах към 5 в хладилника. Аз без яйца не оставам, също и без кисело мляко и шунка. Довечера смятам да вечерям скумрия на скара и салата домати и краставици .

fire.is.my.nature

11.08.09
15:31

Ще бъде интересен дневник :) Успех !

11.08.09
16:11

Благодаря ти, fire! Сега най ме притеснява дали ако откажа напълно цигарите, ще напълнея??? Досега разглеждах дневника на козунака и тя е качила 3 кг за 14 дни, въпреки,че не е прекалявала с яденето и си е тренирала??? Струва ми се много обезпокоително, ако други имат опит със отказването на цигарите, нека споделят дали са качили килограми.

fire.is.my.nature

11.08.09
17:10

Споко ! Формулата за успех е винаги много проста - трудиш се и си постоянна => получаваш това,което искаш .
Не следваш плана => не получаваш това ,което искаш . Или с други думи - няма начин ,когато ядеш и тренираш правилно пък и откажеш цигарите ,което е един голям ПЛЮС , да не станеш по-здрава ,по-хубава и т.н. Важното е да вървиш в правилната посока , тогава и да качиш 1-2-5 кг ,ще ги махнеш за отрицателно време ;) И дори без помощта на ДюкянчУ :)

П.с. За мотивация - когато майка ми беше на ..34 някъде изглеждаше меко казано ужасно в лицето ( беше пушачка ) и един ден просто ги спря ,защото лекарите се съмняваха ,че ще живее още дълго. И от един първи декември насам никога не е запалвала . Сега е на 44 години и НИКОЙ никога не би й дал повече от 30 ,ще ти пратя снимки ако искаш :lol: . А на 34 изглеждаше като на ...45+ сигурно :) Даже ни мислят за сестри :lol:
Има смисъл!

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 11.08.09 17:12.

11.08.09
17:14

Може би, ако спреш цигарите много бавно и постепенно, няма да качиш килограми...

11.08.09
17:37

Да, това е добра идея да ги спра постепенно. Сега съм на 6 цигари на ден, намалих ги от 20. Сташно много ми пречат! fire, и аз се чудя ако си тренирам редовно и си ям както трябва от какво да кача, все пак никотина мазнинки не гори, по скоро убива апетита. Обаче както ти казах, прочетох дневника на Козунак и се уплаших. тя е тренирала много и е яла твърде малко, а е качила. Аз за малко килограми не се притеснявам, само да не са много, че...Все пак аз си следя теглото най редовно, смятам, че няма да кача много, без да се усетя. Благодаря ти много за съвета и мотивацията.

11.08.09
17:42

казано от Milena_Atanasova на 11.08.09, 17:37:

Да, това е добра идея да ги спра постепенно. Сега съм на 6 цигари на ден, намалих ги от 20. Сташно много ми пречат! fire, и аз се чудя ако си тренирам редовно и си ям както трябва от какво да кача, все пак никотина мазнинки не гори, по скоро убива апетита. Обаче както ти казах, прочетох дневника на Козунак и се уплаших. тя е тренирала много и е яла твърде малко, а е качила. Аз за малко килограми не се притеснявам, само да не са много, че...Все пак аз си следя теглото най редовно, смятам, че няма да кача много, без да се усетя. Благодаря ти много за съвета и мотивацията.

Еми може да почнеш да ги намаляш с 1 на седмица и като стигнеш до 1 на ден да задържиш така 2 седмици и после постепено 1 на 2-3-4 дена докато ги откажеш напълно...

11.08.09
17:51

Lenks, тази схема е много добра, смятам да я приложа, стискайте палци да успея!!!Наистина много пречат цигарите на спорта и на здравето, но напоследък освен тялото си, съм калила и волята си, така че, смятам,че мога да спра да пуша. Много благодаря за съвета.

12.08.09
05:58

Да допълня за вчера храната

18,30 ч два малки резена шунка/3,7 г мазнини/ с половин яйце, два резена домат и два краставица /слагам домата, краставицата и яйцето между резените шунка и става като сандвич, това го хапвам на работа, защото нямам почивка и 6 часа не мога да издържа без да хапна малко/
21,30ч две малки скумрии на скара плюс една салата домати и краставици/без олио/
И после...към 24.00ч ме хвана лакомията и...кисело мляко обезмаслено– към 400гр, пак едно малко парче шунка, краставица и сирене за мазане 0%. И сега лошото...4 бисквити/верно, пълнозърнести и без захар, ама.../ към 40 гр са четирите. Цигари за деня–7/8.
Яд ме е, като ям толкова късно, не съм гладна, просто лакомия. Пак добре, че избрах повечето протеинова храна, а не въглехидрати, ама тия бисквитки...Освен това от зеленчуците ми става тежко на стомаха и сутринта не ми се закусва.
Друго– вода пия много, към 4/5 литра. Може и повече. Та се чудя дали не натоварвам твърде много бъбреците? Мисля, че нормално към 3литра на ден, ама вчера изпих 3 литра само между 14,00ч и 20,00ч /когато съм на работа/.
Предстои тренировка...

Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 12.08.09 06:40.

12.08.09
10:41

Поздравления за дневника и за желанието да поддържаш добра форма!
Общо-взето си се ориентирала в обстановката, само малко амбициозно ми се вижда 3 кроса по 40минути седмично. Ако искаш започни с 15 и постепенно вдигай времето за да не ти дойде в повече.
За цигарите - щом си ги намалила дотолкова - значи спокойно можеш да ги спреш на момента - нямаш никотинова зависимост. Всекидневните тренировки ще ти помогнат много в тази насока.
Успех!

Аз някъде бях писала - Дюкан ме вкара в болницата за 2 седмици - песъчинки в бъбреците и увеличен черен дроб след около 4-5 месеца на режим. Вода пиех по 4/5 литра. Стискам палци и на теб да не ти се случи, доста е неприятно....

12.08.09
12:24

казано от Венцеслава Атилова на 12.08.09, 10:59:

Аз някъде бях писала - Дюкан ме вкара в болницата за 2 седмици - песъчинки в бъбреците и увеличен черен дроб след около 4-5 месеца на режим. Вода пиех по 4/5 литра. Стискам палци и на теб да не ти се случи, доста е неприятно....

Да, режима е много агресивен и на мен също ми се отрази зле, в смисъл, че ако ям повече зеленчуци, ме боли много стомаха. Надявам се с времето този проблем да изчезне. Ама нали знаеш, че човек прогресира. Като бях тийнейджърка, гладувах (ама нищо не свалях), после Дюкан, сега открих вас и ми прави впечатление,че менютата ви са много добри. Сега се чудя на себе си как съм издържала по 5 дни на пилешко и яйца??? Както и да е, човек се учи докато е жив, нали? Аз с Дюкан свалих 11 кг за 4 месеца и половина, ако бях почнала спорт и друга диета тогава, сигурно щях да ги сваля по бързо тези 11 кг. Ама всеки се учи от грешките си...

12.08.09
12:38

казано от mitaka101 на 12.08.09, 10:41:

Поздравления за дневника и за желанието да поддържаш добра форма!
Общо-взето си се ориентирала в обстановката, само малко амбициозно ми се вижда 3 кроса по 40минути седмично. Ако искаш започни с 15 и постепенно вдигай времето за да не ти дойде в повече.
За цигарите - щом си ги намалила дотолкова - значи спокойно можеш да ги спреш на момента - нямаш никотинова зависимост. Всекидневните тренировки ще ти помогнат много в тази насока.
Успех!

Благодаря ти за съвета и поздравленията! Разглеждайки форума, виждам, че си професионалист, така че всеки съвет от твоя страна за мен е много ценен. За кросовете, аз вече доста съм свикнала, но ако ми идват вповече, ще ги намаля. Винаги се водя от това, дали се чувствам заредена с енергия или не толкова, това определя колко да се натоваря. Днес например тренитовката не я усетих, толкова леко ми беше!Затова увеличих повторенията на някои упражнения. А да спра цигарите разчитам най много на тренировките (след това на волята си). Едно от най хубавите неща в тренирането е и каляването на волята (поне за мен е така).

12.08.09
13:07

Днес тренировката ми беше:

Първо 5 минути бягане на място, за загрявка
2 по 15 клякане
2 по 20 напади(с тежести 2 по 2,5 кг в ръцете)
2 по 20 глутеус ритник на всеки крак
бързо бягане 45 сек
1 по 15 кофички на пейка
1 по 15 повдигане на ръцете встрани(с тежести 2 по 1,5 кг)
3 по 20 сгъване на предмишници(с тежести 2 по 2,5 кг)
45 сек скачане на въже
3 по 15 коремни преси
3 по 15 коремни преси, но с извиване на тялото встрани
2 по 20 повдигане на пръсти на степера (тук открих подобно упражнение, казва се магарешко яздене, ама мен никой не ме яздеше, де  :lol: )

След последното упражнение, всичко се повтаря отначало.
Менюто за днес:
12/08/2009
7.30ч кафе с обезмаслено мляко и подсладител + 1 овесена бисквитка
9.00ч кексче от овесени трици и 125гр обезмаслено кисело мляко
10.45 до 12.00ч тренировка
12.30ч  1)200 гр пълносърнести спагети (100 гр сурови) с малко нискомаслен кашкавал и доматен сос
2) половин пълнен патладжан с телешка кайма и една малка печена чушка ,половин филия пълнозърнест хляб и 2 яйца (1 жълтък, другия не го изядох)
След този обилен обяд ме заболя стомаха, още се чудя от какво?
13.30ч кафе с обезмаслено мляко
15.30 1 мюсли бар без захар(82 кал)
17.00 Два резена шунка, 1/2 яйце, 2 резена домат и 2 резена краставица
21.00ч 1/2 патладжан с телешка кайма, омлет от 2 белтъка и 1 жълтък с 10 гр сирене, 2 чушки с малко доматен сос/1 лъжица/ и половин филийка пълнозърнест хляб. За десерт малко пъпеш/към 50 гр/ и 2 малки бисквитки овесени, без захар.

Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 12.08.09 21:21.

13.08.09
07:11

Да се отчета и аз...
Днес няма тренировка,но направих крос– 40мин/35 бягане и 5 ходене накрая и раззтягане/сега си пия кафето.
Вчера си взех едно пиле и го разфасовах до късно...махах му кожата и гърдите си ги нарязах на филенца, които ще изям днес, а другото смятам да го сваря на супа със зеленчуци, за утре.
Вчера ходих до една месарница, от която си взимам конско месо /супер богато е на протеини и много бедно на мазнини/, обаче...беше затворено. В отпуска до 2–ри септември. Много ме беше яд, че оттам си взимах и кайма, мелеха ми я на машината. Аз готова кайма не взимам.
Друго, напоследък, откакто тренирам редовно забелязах, че ми се подуват краката, по–специално прасците. Сутрин като стана са добре, но след тренировка или крос са подути, та чак до вечерта. Ако някой знае от какво е, да ми каже. Все си мисля, че е от натоварването на мускулите, не знам...

13.08.09
10:10

За цигарите.
След отказването им първоначално е почти сигурно че ще напълнееш, но ако не спираш с режима на тренировки и хранене ще нормализираш теглото си за няколко месеца. Колко ще качиш зависи и колко си предразположена към напълняване и до каква степен е зависимоста ти към цигарите. При теб явно не е голяма.  Спри ги - определено ще се почувстваш по-добре без тях.
Късмет в начинанието!

13.08.09
11:45

Ами не е сигурно с напълняването - 2 пъти съм отказвала цигарите - единия път напълнях 5-6 кг, другия път не напълнях въобще. Първия път обаче заместих цигарите с шоколадчета и т.н. - тук нещо сладко, там нещо сладко, всеки път като ми се припуши. Втория път гледах да имам някакви зеленчуци под ръка примерно и доста вода, за да заместя навика да пуша, с това примерно да пия вода или да хапна морковче, краставичка или нещо такова.

13.08.09
15:57

казано от adichka на 13.08.09, 11:45:

Ами не е сигурно с напълняването - 2 пъти съм отказвала цигарите - единия път напълнях 5-6 кг, другия път не напълнях въобще. Първия път обаче заместих цигарите с шоколадчета и т.н. - тук нещо сладко, там нещо сладко, всеки път като ми се припуши. Втория път гледах да имам някакви зеленчуци под ръка примерно и доста вода, за да заместя навика да пуша, с това примерно да пия вода или да хапна морковче, краставичка или нещо такова.

Аз също мисля,че се напълнява от това,че се заместват цигарите с ядене.Ако много внимавам, мисля,че няма да кача много или дори нищо, тъй като тренирам.Ако кача, ще е заради това,че качвам мускулна маса, а тя е по тежка от сланините. Утре смятам да се меря, дано резултатът е добър. Гледам да не надвишавам 64 кг.

13.08.09
16:08

Менюто за днес
9.00ч кафе с обезмаслено мляко
9.30 кексче с овесени трици и 125 гр обезмаслено кис. мляко
10.45ч пилешко филе на тиган безмазнина, 2 белтъка и един жълтък
11.00ч кафе с обезмаслено мляко
14.00ч пак като в 10.45ч (трябваше да ходя на един курс на работа и си взех всичко в една кутия. Изядох го на 2 пъти) плюс една Фанта Зиро /330мл/ и едно кафе с мляко
После ще допълня останалото
Много кофти ден...
21.00ч пак пилешко и 1 яйце. И един зелен чай.
Днес съм изпушила 6 цигари

Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 13.08.09 21:06.

14.08.09
05:35

Днес ми е ден за почивка, ама ще видим...
Събудих се в 5.30 ч и не можах повече да заспя. Направих си кафе и сега се чудя какво да правя до 9.30ч, когато отваря аптеката, да ида да се претегля. До сега четох другите дневници, хем да опозная съфорумците, хем да науча нещо ново, че още мноооого неща не ми са ясни. После мисля са скачам на въже, ама ей така...да видя колко ще издържа. Засега обаче ще поразгледам из форума...

14.08.09
12:31

Днес се теглих и това не мога да си го обясня???? Мислех си, че кантарът ще покаже минимум 64 кг, а той ми показа 61.950 кг??? А се чувствам по обемна откакто започнах сериозно да тренирам.Когато приключих диетата на Дюкан на 1 ви август, тежах 62.5кг. След това качих малко, 1-2 кг и си мислех,че съм към 64, а то 61.950??? Как така се получава, че съм по обемна, а пък по лека в същото време. Моля ако някой знае и чете моя дневник, да ми обясни. А иначе се меря на един и същи кантар и с едни и същи дрехи, после се премерих на друг  и няма грешка, толкова съм?¿?¿?

Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 14.08.09 16:12.

14.08.09
12:41

Менюто за днес

8.00 кафе с обезмаслено мляко
9.30 кафе с пълномаслено мляко
10.30 1 филия хляб пълнозърнест, 2 дебели резена шунка, много малко сирене за мазане 0%, 1 яйце,2 резена домат и 2 краставица, половин кексче с овесени трици и малко пъпеш, колкото кибритена кутия- 2 бр.
13.30 1/2 патладжан с телешка кайма, 2 чушки с доматен сос, половин яйце.И...едно кафе дето си го пия цял ден, малко по малко.
16.30 1 бр Мюсли бар без захар (82 кал)
17.30 2 резена шунка, половин яйце и 2 резена краставица.
21.00ч пилешко бутче варено/без кожата/, малко спанак със сос от кисело мляко, яйца и малко сирене, кексче от трици, една кофичка кисело мляко и...едно обезмаслено сирене за мазане 0,2%.
И...лошото е, че някои от тези неща ги ядох не в 21.00ч, а в 24.00ч,което е зле.Страшно много ядох днес..ужааас!Утре се надявам да не правя днешната грешка.

Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 15.08.09 05:36.

15.08.09
12:07

Днес тренировката ми вървя мнооого трудно, особено когато започвам пак упражненията отначало. На няколко пъти бях на път да се откажа, но успях да ги завърша докрай!
Днес беше

5 минути бягане на място, за загрявка
2 по 15 клякане
2 по 20 глутеус ритник на всеки крак/сложих на краката тежести от тези, дето са пълни с пясък– 2.5кг/
бързо бягане 45 сек
1 по 15 кофички на пейка/но краката на замята/
45 сек скачане на въже
3 по 15 коремни преси
2 по 20 повдигане на пръсти на степера

Това го правя два пъти. А за втория път, за да не се откажа си мислех “Сега като трябва да пиша в дневника, и ако някой чете, ще си помисли, че съм looser“ И заради това, да се похваля, вместо да се оплача, довърших! Исках да съм горда със себе си, а не да се разочаровам. Другия стимул ми са съквартирантките, ама с обратен знак– те все ми казват, че съм ненормална да си губя времето със спорт и диети /те са едната–над 100 кг, а другата около 90/. С тях не сме от едно тесто, ама те двете са еднакви. Въобще не им пука какво ядат, а събота и неделя не стават от леглата. Мисля, че скоро ще мухлясат.

Добавям мерките
глезен/срааааам/24 см
китка 15,5 см
прасец/ пак срам/37 см
бедро/ужас/ 54 см
ханш /и тук е зле/ 94см
талия 68 см
гръдна 90 см
бицепс 25,5 см

Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 15.08.09 12:23.

15.08.09
12:16

Днес менюто

8.30ч една филия пълносърнест хляб, малко сирене за мазане 0,2% масленост, 2 парчета шунка, половин домат, 1 и 1/2 яйце, 10 гр натурален шоколад и 2 бисквитки овесени, без захар/18 гр/
9,50–11,30ч тренировка
12.00ч една порция протеинов крем/3 белтъка, 1 жълтък, обезмаслено пр. мляко и подсладител/, 1 кексче, 125 гр кисело мляко обезмаслено и пъпеш– към 70 гр. Също едно степче– сложих лед, степчето, три пезена лимон и три резена праскова. Стана горе–долу добро.

15.08.09
12:18

Добра тренировка си направила.
Не виждам обаче менюто за днеска.
А дебелите са други хора, все твърдят че са много добре и че се чустват прекрасно и не им пука за другите, но не е така :)
А защо изглеждаш по обемна не мога да разбера, или си задържала повечко вода или се мериш по различно време. Мери се винаги сутрин на гладно.
Поздрави, и продължавай!

Адаш (предполагам не се убиждаш така да те наричам), да не забравяме, че в женските тела настъпват доста динамични хормонални промени и е възможно да се подуе без видима причина. Милена Атанасова това разбира се небива да те дърпа назад, а напред във форума има доста жени които изглеждат страхотно, тренирай си храни се както си трябва и бъди сигурна, че резултатите няма да закъснеят.

15.08.09
12:27

Здравей, Миленка!
Дневникът е стимул да не се отказваш посредата на тренировката, нали? И на мен ми е действал така.
Кантарът не е такъв пример за прогрес, промяна и пр. Метърът ще ти покаже дали си по-обемна или си внушаваш.

Можеш да си разнообразяваш тренировките с по-тежички дъмбели и по-малко повторения. Не видях да имаш упр. за гърди, можеш да си правиш флайс с дъмбели, а също и лицеви. Ако са ти трудни - на колене. Виждам, че искаш да придадеш подчертан аеробен характер на тренировката, но при положение, че отделно си правиш кардио, може би е по-добре да качиш тежестите и да намалиш повторенията. И след като приключиш с тренировката, да си поскачаш на въже.
Гледам, че делиш яйцата на белтък и жълтък. Недей, яж яйцата винаги цели.

За съквартирантките - можеш само да се радваш, че не си на техния акъл.

П.П. Мерките са ти отлични - какъв срам, какъв ужас?!

Мнението беше редактирано от Инис на 15.08.09 12:30.

15.08.09
12:31

казано от Иван Шишманов на 15.08.09, 12:21:

Адаш (предполагам не се убиждаш така да те наричам), да не забравяме, че в женските тела настъпват доста динамични хормонални промени и е възможно да се подуе без видима причина. Милена Атанасова това разбира се небива да те дърпа назад, а напред във форума има доста жени които изглеждат страхотно, тренирай си храни се както си трябва и бъди сигурна, че резултатите няма да закъснеят.

За отказване и дума не може да става, просто след тренировка винаги краката ми са подути. А и вода сигурно съм задържала. Обаче днес сутринта се огледах и видях резултат от труда си! Все пак, има много работа по мен, но ще успея!
Мерси много за подкрепата, много ми е необходима понякога!

Milena_Atanasova повечето от нас знаят от каква подкрепа имаш нужда. Някой са минали през това което ти, други минават няколко пъти вече, трети все неуспяват. Така, че само напред и нагоре !!!

15.08.09
12:40

казано от inis9 на 15.08.09, 12:27:

Здравей, Миленка!
Дневникът е стимул да не се отказваш посредата на тренировката, нали? И на мен ми е действал така.
Кантарът не е такъв пример за прогрес, промяна и пр. Метърът ще ти покаже дали си по-обемна или си внушаваш.

Можеш да си разнообразяваш тренировките с по-тежички дъмбели и по-малко повторения. Не видях да имаш упр. за гърди, можеш да си правиш флайс с дъмбели, а също и лицеви. Ако са ти трудни - на колене. Виждам, че искаш да придадеш подчертан аеробен характер на тренировката, но при положение, че отделно си правиш кардио, може би е по-добре да качиш тежестите и да намалиш повторенията. И след като приключиш с тренировката, да си поскачаш на въже.
Гледам, че делиш яйцата на белтък и жълтък. Недей, яж яйцата винаги цели.

За съквартирантките - можеш само да се радваш, че не си на техния акъл.

П.П. Мерките са ти отлични - какъв срам, какъв ужас?!

Еееей, как се радвам, че точно ти ми обърна внимание, онзи ден ти гледах снимките и искам след време да имам твоето дупе и крака. Ти си ми толкова стимул, колкото и дневника. А мен кантарът не ме интересува действително толкова, колкото като се погледна в огледалото, да се харесам.
Иначе това ще пробвам за гърди, там съм май най–зле. Яйцата...ами заради холестерола уж, ама ще взема да си ги ям цели. И без това само белтък е по–безвкусно.
Мерси за съветите и много успешен ден, а ако празнуваш– весело изкарване!

15.08.09
12:45

казано от Иван Шишманов на 15.08.09, 12:35:

Milena_Atanasova повечето от нас знаят от каква подкрепа имаш нужда. Някой са минали през това което ти, други минават няколко пъти вече, трети все неуспяват. Така, че само напред и нагоре !!!

Много съм щастлива, че спортът ми помогна да каля волята си. Това ми помогна и да се издигна в работата. Затова не мога да не се радвам, че открих този начин на живот. Благодаря много и...винаги напред и нагоре!!!

15.08.09
12:52

казано от Ivan Boichev на 15.08.09, 12:18:

Добра тренировка си направила.
Не виждам обаче менюто за днеска.
А дебелите са други хора, все твърдят че са много добре и че се чустват прекрасно и не им пука за другите, но не е така :)
А защо изглеждаш по обемна не мога да разбера, или си задържала повечко вода или се мериш по различно време. Мери се винаги сутрин на гладно.
Поздрави, и продължавай!

Ами сутрин на гладно/и жадно/ се меря. Не ми е толкова важно килограмите, искам да намаля сантиметрите на места. Знам, че мускулът е по–тежък, а сланинките– по–леки и обемни. Затва ми беше странно това, дето ми го показа кантара.
Иначе за мойте съквартирантки, въпреки, че ми мелят постоянно, аз ги съжалявам, като гледам какво ядат. Маргарин купуват  колкото аз купувам яйца– през ден. Ама каквото човек сам си направи, друг не може да му го направи. Факт.

15.08.09
19:57

казано от Milena_Atanasova на 15.08.09, 12:40:

Еееей, как се радвам, че точно ти ми обърна внимание, онзи ден ти гледах снимките и искам след време да имам твоето дупе и крака. Ти си ми толкова стимул, колкото и дневника. А мен кантарът не ме интересува действително толкова, колкото като се погледна в огледалото, да се харесам.
Иначе това ще пробвам за гърди, там съм май най–зле. Яйцата...ами заради холестерола уж, ама ще взема да си ги ям цели. И без това само белтък е по–безвкусно.
Мерси за съветите и много успешен ден, а ако празнуваш– весело изкарване!

Благодаря ти за топлите думи, макар че не мисля, че ги заслужавам. Самият факт, че си водиш дневник, е поредната стъпка към хармония с тялото ти. Ние, всички момичета тук, се борим с определени неща, които не харесваме в себе си - и накрая се научаваме да се харесваме каквито сме. Като понапреднеш с храната и тренировките, това ще се случи и с теб.

За яйцата - ето ти линк към блога на Венци - http://vencitu.blogspot.com/2009/07/blog-post_26.html

Мнението беше редактирано от Инис на 15.08.09 19:58.

16.08.09
20:44

казано от inis9 на 15.08.09, 19:57:

Благодаря ти за топлите думи, макар че не мисля, че ги заслужавам. Самият факт, че си водиш дневник, е поредната стъпка към хармония с тялото ти. Ние, всички момичета тук, се борим с определени неща, които не харесваме в себе си - и накрая се научаваме да се харесваме каквито сме. Като понапреднеш с храната и тренировките, това ще се случи и с теб.

Не бъди скромна, постигнала си страхотни резултати! Сигурно от доста време тренираш. А иначе, се старая каквото не харесвам по себе си, да го подобря колкото може. Благодаря за инфото за яйцата. Днес си направих крем с прясно мляко и яйца, добре стана.

16.08.09
20:57

казано от Milena_Atanasova на 15.08.09, 12:16:

Днес менюто

8.30ч една филия пълносърнест хляб, малко сирене за мазане 0,2% масленост, 2 парчета шунка, половин домат, 1 и 1/2 яйце, 10 гр натурален шоколад и 2 бисквитки овесени, без захар/18 гр/
9,50–11,30ч тренировка
12.00ч една порция протеинов крем/3 белтъка, 1 жълтък, обезмаслено пр. мляко и подсладител/, 1 кексче, 125 гр кисело мляко обезмаслено и пъпеш– към 70 гр. Също едно степче– сложих лед, степчето, три пезена лимон и три резена праскова. Стана горе–долу добро.

Допълвам за вчера

15,30 1 малка пица, приготвена от мен с блат от пълнозърнесто брашно, шунка, пиле, какшкавал обезмаслен, броколи, и доматен сос.
20,00ч пилешко бутче варено, броколи, сирене, краставица, един краешник пълнозърнест хляб и тука се изложих...

към 21,30ч 2 плодови млека 0% масленост и без захар, и... към 160 гр сладолед нискомаслен и без захар/към 400 кал/ ужаааас.
На празници все така се излагам...

16.08.09
21:07

За днес тренировката беше като вчера /то хубаво, че си тренирам, щото много се излагам с яденето/
5 минути бягане на място, за загрявка
2 по 15 клякане
2 по 20 глутеус ритник на всеки крак/сложих на краката тежести от тези, дето са пълни с пясък– 2.5кг/
бързо бягане 45 сек
1 по 15 кофички на пейка/но краката на замята/
45 сек скачане на въже
3 по 15 коремни преси
2 по 20 повдигане на пръсти на степера

Менюто... от сутринта като почнах с лакомията, чак следобед се спрях...

9,30ч кафе с обезмаслено мляко
10,00ч кексче с трици, 125гр кисело мляко обезмаслено, хляб към филия и половина, малко краставица, сирене, пилешко месо варено, това на сандвич.
11,30ч пак излагация... изядох останалия диетичен сладолед...пак към 150гр. и едно кексче от трици.
15,30ч 1/2 патладжан пълнен с телешка кайма, броколи, краставица, сирене, половин домат.
18,00ч 50 гр пъпеш
19,30ч една купичка пилешка супа
22,00ч още една купичка супа и крем от 4 яйца и обезмаслено пр. мляко с подсладител.
23,00ч 125 гр кисело мляко

17.08.09
13:00

Днес няма тренировка, вместо нея- крос и след него душ и след това отидох до един магазин, който уж е близко, ама се оказа на 40 минути. Така направих 1ч и 20 мин ходене(отиване и връщне). И... докато стигна до нас умрях от глад. Закусвах чак в 11.30ч.
17/08/2009
8.00ч кафе с обезмаслено мляко
11.30ч 2 яйца, 150 гр шунка пуешка,малко (10 гр) обезмаслено сирене за мазане, кексче от трици и 250 гр кисело мляко 0%.
13.30 кафе с пъномаслено мляко
15.00 50 гр шукнка и половин яйце
17.00 50 гр шунка и половин яйце
19.00 125гр обезмаслено мляко
21.30ч 150 гр шунка пуешка, 250 гр кисело мляко обезмаслено, 1 яйце, 1 кексче от трици.
И...днес се изложих, ама с цигарите. Вместо по план да изпуша 6, изпуших 9. Май накрая ще се реша да ги спра от раз...

Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 17.08.09 22:21.

18.08.09
13:15

Днес е мнооого смотан ден...ама много!
Ходих сутринта да бягам,ама кросът по технически причини беше само 30 минути.После малко бързо ходене 10 мин, докато се прибера. Вчера и днес се изложих много с цигарите...вчера 9, днес...до сега към 5. Уффффффф....
Менюто за днес
7.00ч кафе с обезмаслено мляко
8.30ч 55гр ръжен хляб, 10 гр сирене 0% за мазане, 1 малък домат, 50гр шунка, 75гр краставица и 1 яйце
10.30ч едно кексче от овесени трици, 250 гр кисело мляко и една малка ябълка
11.30ч/ това беше полу обяд, трябваше да тръгвам за работа/ 1 купичка пилешка супа със спанак, малко шунка и малко краставица /20гр/
14.30 4 тънки резена шунка, два резена домат и два краставица.
17.00 70 гр пълнозърнести бисквити без захар(232 кал)...това беше зле, ама бях гладна.
21,00ч 1 салата от маруля, малко краставица, домат и лук, шунка с малко лютеница и горчица, 1/2 купичка супа пилешка /толкова ми беше останала/
22,30ч кексче от трици със 125 гр кисело мляко и 125 гр замразено кисело мляко с малко плод без захар, и три бонбона тип Солано без захар/40,5 кал трите/

Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 19.08.09 21:58.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1