Хранителен режим, програма и добавки за покачване на тегло.

13.08.09
17:43

Здравейте. Първо се извинявам, че темата ми не е само за хранителен режим, но не сметнах за подходящо да пускам три различни теми, затова съм ги обединил.
По темата, търся помощ за избор на хранителен режим, програма и добавки за покачване на мускулна маса. Почти на 17 години съм, ектоморф съм. Висок съм 197см, тежа 82кг,гр.обик. 96.Никога не съм се занимавал със фитнес, тренирал съм активно баскетбол няколко години, но наскоро спрях и ще имам време за фитнес. Нямам възможност да си изчислявам протеините и въглехидратите,нито да спазвам всичко до грам. По-скоро ме интересува от кое да ям повече, от кое да се въздържам,кога да ям, по колко да ям и т.н. Относно хранителните добавки - нямам си представа какви да употребавам и по колко. Пълен новак съм в областта. Мога да отделям по около 70-80лв на месец само за добавки, надявам се да са достатъчни.Целта ми, както вече споменах, е покачване на мускулна маса, като нямам краен срок за това. А за програмата, нямам претенции колко дневна или продължителна да е, единствено държа на резултатите.
Благодаря предварително. :)

13.08.09
18:03

Всичко за което питаш можеше да го намериш в сайта. Одговарям ти само защото  умирам от скука .
Първо относно програмата- Първо може да пообикаляш малко из уредите, да разпиташ инструктурите кое как се прави . Задължително е да почнеш с кръгова тренировка- към 3 дена ще е най подходящо за теб .
Избери си една от ‘’ фитнес програми ‘’ по горе в сайта. 
Поради ниската си интензивност и засилена аеробна дейност те не са много подходящи за ектоморфи ,затова след няколко месеца трябва да почнеш  да правиш по 1 мускулна група на ден .
Добавки - Вземи си протеин и го пийй след тренировка ( веднага ) и веднага след сън .
храна- Гледай да се храниш на 2-3 часа с комбинация от комплексни въглехидрати + протеини . Демек - кафяв ориз, картофи, пълнозърнести храни, овес  +  риба,пиле,пуйка, ако си ектоморф може и телешко , яйца, мляко..  След тренировачното хранене е най важно . То е приблизително 1 час след тренировката и трябва да е най богато на въглехидрати. ( А веднага след тренировката и след сън яж плодове и  пий протеина  ) .
Преди лягане извара. След 4-5 h избгвай въглеидратите .Избягвай да пържиш. Приемай зеленчуци през деня- няма значение кога.
По- здрави .
П.П Ако си абсолутен ектоморф ( аз съм  такъв) може да си хапваш сникерчета и други газарйки, но гледай да е в ранните часове. )

Мнението беше редактирано от Xsly на 13.08.09 18:12.

14.08.09
07:56

Мисля отначало крака да не правя, поне докато ги настигна с другите мускулни групи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1