Мед вечер

11.08.09
21:12

Здравейте,в изварата преди лягане слагам по една лъжица мед.Това голям проблем ли при положение че в момента не съм на НВД и нямам намерение да чистя,просто не мога да я ям ако не е сладка.

11.08.09
21:14

Напълно безмислено е... по-добре си сложи степче... извара не ям, но чувам че със степче се понасяла...

11.08.09
23:07

е ако ще ям нещо въглехидратно по-добре да е мед,не е ли така ?

11.08.09
23:57

По това време няма особен смисъл да приемаш въглехидрати. Но ако твърдо си го решил гледай поне да не са прости такива.

12.08.09
07:15

казано от Biad__ на 11.08.09, 21:12:

Здравейте,в изварата преди лягане слагам по една лъжица мед.Това голям проблем ли при положение че в момента не съм на НВД и нямам намерение да чистя,просто не мога да я ям ако не е сладка.

Ами една лъжица хич не си е голям проблем според мен... Недей се подвежда... Колкото до алтернативата със степчето не мисля че е подходяща. 1 час съм чел снощи за Аспартама който се съдържа в тия сокчета. Е няма такава отрова!

12.08.09
08:02

казано от HealthStore Консултант на 12.08.09, 07:26:

В Интернет пространството може да има много манипулативни текстове.
Всеки си има лично мнение, но определено аспартамът е по-малкото зло.
Да не говорим и какъв мед може да намериш, с повече химии в него отколкото в един аспартам.

Меда си е мед! Моя идва от село... баба ми и дядо ми са ми давали винаги и никога не ми се е налагало да купувам. А пък и случайно ако ми се наложи последното място от където бих си купил е супермаркета... наркотици и стероиди можем да намерим без усилия пък домашен мед ли не можем!?

12.08.09
09:01

Меда си е домашен,прсото не се сещам за безопасен подсладител,а степче не можеш да ме накараш в никакъв вид да го консумирам.Мерси за съветите,като започна да се притеснявам от въглехидратите вероятно ще прекратя “сладката късна вечеря”

12.08.09
09:05

казано от HealthStore Консултант на 12.08.09, 07:26:

В Интернет пространството може да има много манипулативни текстове.
Всеки си има лично мнение, но определено аспартамът е по-малкото зло.
Да не говорим и какъв мед може да намериш, с повече химии в него отколкото в един аспартам.

- Манипулативни текстове - да, пълно е. И не само в Интернет.
- Лично мнение или не, едното идва от природата, другото... ами не точно. Нещата не са въглехидрати и мазнини, малко по-комплексно е. Ако на природната храна викаш “по-малкото зло”, не знам.. това вече си е лично мнение, така е. Но със сигурност от биологична гледна точка степчето е по-лошия вариант за подслаждане. Пък вече дали ще гледаш на нещата по-схематично (въглехидрати вечер не) или по-разчупено (храна vs шит) си е лична преценка. Аз лично не съм усетил негативи от това, че понякога вечер ям по 1-2 лъжици мед ако ми се яде.
- Медът си е мед, няма “такъв мед” и “онакъв мед”. Медът е храна и в него няма “химии”. Както и между другото няма храна по магазините, така че не виждам защо ще го търсиш там. Дано ме разбираш.

Понеже стана отклонение от темата, малко по въпроса - моето предложение към автора е просто да не яде неща, които трябва допълнително да овкусява. Или ти е вкусно, или не - ако не ти е вкусна изварата и трябва да набухаш мед или степчета или нещо друго да послажда, значи просто по-добре не я яж. Нещата трябва да стават с удоволствие.

Мнението беше редактирано от G33K на 12.08.09 09:08.

12.08.09
10:48

Една супена лъжица мед е не повече от 10-15 гр. Не мисля, че това би било особен проблем и ще се омазниш от него. Аз лично пасирам изварата с вода, запушвам си дихателния отвор към носа с небцето (не мога да го обясня точно ;) ) и пия на екс; След това изяждам един морков, да ми се оправи вкуса, пия аминото и лягам ;)

12.08.09
11:27

1. Така това за меда не е съвсем вярно и не е толкова натурален колкото си мислите... но няма да изпадам в дискусии защото в този форум има хора дето си мислят че и в кремвиршите и в кебапчетата има месо... но всеки сам си решава.
2. Да една лъжица мед не е проблем, но тя определено пречи и не виждам смисъл да я приемаш по това време. То и една малка ракия вечер преди лягане няма да ти навреди (все пак са само 50 грама). Та ако въпроса е дали този мед пречи - да пречи. Вече ако въпроса се промени дали трябва да ви пука за това че не сте стриктни - може и отговора да е друг ;)

12.08.09
12:31

И с какво точно пречи една лъжица мед преди лягане на човек, който няма проблем с мазнините? Лично аз избягвам всички подсладители освен аспартама, но определено предпочитам мед или захар.

12.08.09
12:35

Пречи с това че първо ти вдига инсулина от където автоматично се намалят нивата на растежен хормон. А целта е точно вечер тези нива да са по-високи когато човек почива. И второ с това че ти набавя абсолютно ненужни въглехидрати под формата на захари. А това че ти предпочиташ захар или мед пред подсладителите още веднъж говори че не си в час с принципите на храненето.

Хайде сега вие да ми обясните с какво помага меда вечер?

12.08.09
13:24

казано от kao на 12.08.09, 12:35:

Пречи с това че първо ти вдига инсулина от където автоматично се намалят нивата на растежен хормон. А целта е точно вечер тези нива да са по-високи когато човек почива. И второ с това че ти набавя абсолютно ненужни въглехидрати под формата на захари. А това че ти предпочиташ захар или мед пред подсладителите още веднъж говори че не си в час с принципите на храненето.

Ако трябва да сме максимално точни, то и аспартамът ти вдига инсулина, така че пак си намаляваш ХР.
Като прибавим останалите “полезни” неща за здравето, си мисля че няма смисъл да слагаш нещо изкуствено, което дори няма 1 предимство пред естественото.

казано от kao на 12.08.09, 12:35:

Хайде сега вие да ми обясните с какво помага меда вечер?

Е, как да не помага? Помага на жените при емоционални проблеми и най-вече при глад за сладко  :-) (шегувам се).

Ако не се приема системно, медът вечер не би трябвало да пречи на физиката и все пак всичко е условно и зависи от още куп фактори.

12.08.09
15:30

И според мене дори и 1 лъжица да е меда пак пречи - за степчето може, преди така си я правих изварата с вода и степ, но не искам да пия повече тази пумия, да не говорим, че някога ако е по - солена изварата ставаше още по - гадно със степа. Та аз сега си правя изварата само с вода - иаз не мога да я понасям, но пия я и докато пия не дишам и след това веднага ям краставица и ми помага да не усетя вкуса изобщо - към автора пробвай го този вариант, докато е лято и краставиците са евтини :)

12.08.09
16:17

По принцип ако ми се яде сладко - ям сладко. След много натоварен ден просто усещам огромна нужда от въглехидрати. Медът има и предимства. Спомага за по-добра хидратация, а и ако човек не е вечерял с бавни въглехидрати просто няма шанс да се натрупа под формата на мазнини. В степчето освен аспартам често има и други подсладители, които лично аз избягвам.

12.08.09
18:36

казано от kao на 12.08.09, 11:27:

1. Така това за меда не е съвсем вярно и не е толкова натурален колкото си мислите... но няма да изпадам в дискусии защото в този форум има хора дето си мислят че и в кремвиршите и в кебапчетата има месо... но всеки сам си решава.
2. Да една лъжица мед не е проблем, но тя определено пречи и не виждам смисъл да я приемаш по това време. То и една малка ракия вечер преди лягане няма да ти навреди (все пак са само 50 грама). Та ако въпроса е дали този мед пречи - да пречи. Вече ако въпроса се промени дали трябва да ви пука за това че не сте стриктни - може и отговора да е друг ;)

1. Това за меда е съвсем вярно, просто ти не си ме разбрал. Ако не съм виждал с очите си как се добива дадена храна трябва да съм много близък с човека, който ми я предлага, за да я ям. Така че, качеството не подлежи на съмнение.
2. Една малка ракия вреди ! Сравнението не е напълно уместно, медът е храна, ракията - отрова.
Пита какви са ползите - еми полза от 10 грама от каквото и да е.. какво очакваш? Искам ти да ми кажеш обаче как точно пречи (теоретично хубаво си го написал, така е, обаче.. все пак за какви количества, съответно за какви ефекти говорим?) защото аз доста често си хапвам мед вечер, а в последния месец даже без да искам съм станал бая релефен, вече май и под 8% ги докарвам мазнините подкожните.. та, какво за убийствената пречка, която представлява меда казваш?
Колкото до стриктността - стресът слага повече мас по пояса, отколкото медът. Това мога да ти го гарантирам, виждал съм го по себе си и по други хора. За това последното дано ме разбереш правилно.

Мнението беше редактирано от G33K на 12.08.09 18:37.

TR

12.08.09
19:46

Ок , като нямам стрес трябва ли да почна да се тъпча с мед, всякакви бързи въглехидрати. Даже шоколада помага за борбата със стреса да праскам ли 2-3 преди лягане ? Не вярвам ,че и ти ядеш.
А ,че 10 грама мед не пречат - не пречат ;) пречат ако си в съзтезателна форма може би , но не се сещам за никои от тоя форум с 1-3% мазнини. 10-15 грама са ти 30-50 кКал които няма да ти попречат.

12.08.09
21:38

казано от TrainHard на 12.08.09, 19:46:

Ок , като нямам стрес трябва ли да почна да се тъпча с мед, всякакви бързи въглехидрати. Даже шоколада помага за борбата със стреса да праскам ли 2-3 преди лягане ? Не вярвам ,че и ти ядеш.

Не съм го казвал това, казах че да спазваш режим, в който 10 грама са от значение, е издевателство над психиката и не е ясно дали не дава по-лоши резултати в дългосрочен план от малко по-свободен за душата начин на живот. “Да се тъпчеш” като цяло е лоша идея, нещата трябва да се правят с мярка и кеф.
А и такъв режим със сигурност е много вреден за едно конкретно нещо, ако ще и с най-качествената храна да се спазва, само че вредата ти сам не си я усещаш даже (но е видима за околните, познавам достатъчно такива маниаци, като никой от тях не може да се похвали с кой знае какви постижения).
Колкото до шоколада, да не намесваме някакви нео-боклуци, досега си говорехме за храни, смятам - така е редно ;)

Мнението беше редактирано от G33K на 12.08.09 21:39.

13.08.09
00:23

казано от G33K на 12.08.09, 18:36:

.....

Тук спорим за различни неща - аз ви казвам че меда като тип храна (заради съдържанието) не е полезен вечер, а даже напротив.
И 20 грама мед ти вдигат инсулина предостатъчно. Разбира се че колкото по-малко приемаш толкова по-малко пречи и обратното. Естествено от 20 грама няма да развалиш толкова релефа, особено ако и през деня спазваш режим или пък правиш кардио, но е факт че тези 20 грама мед пречат. Естествено ако са 100 грама става по-лошо.

Спомага за по-добра хидратация, а и ако човек не е вечерял с бавни въглехидрати просто няма шанс да се натрупа под формата на мазнини.

Моля? По-добра хидратация чрез мед? Определено трябва да правим ВИП раздел - такива изказвания са смешни. Я ми обясни колко добре се хидратираш с 100 грама мед (няколко лъжици) и дали не може да направиш същото с чаша вода?

И още нещо - когато приемаш бързи въглехидрати не са ти нужни бавни такива за да напълнееш. Вече пълнееш...

@moonclub - моля те спри да пишеш във форума защото си тотално некомпетентен на тема хранене!

13.08.09
06:05

Случайно да си чувал, че въглехидратите задържат водата? 5% разтвор на глюкоза е изотоничен.

13.08.09
09:25

Ще приемаш вечер въглехидрати за да се хидратираш по-добре... сериозно спри да пишеш и почни да четеш....

13.08.09
09:49

Колко неща се изписаза за едни нищо и никакви ненужни захари...

13.08.09
10:28

Захарите са си захари, а дали са нужни или не зависи от конкретния случай. Освен това доста съм чел, преди да започна на пиша.

Веднъж да хапнеш лъжичка вечер - ок, два пъти седмично също, но ако се превърне в навик едва ли ще е без последици. Като поговорката “капка по капка”; меда наистина е много полезен, но според мен могат да се извлекат хубавите му качества когато се приема правилно - сутрин на гладно да стимулира метаболизма (чела съм за подобни медни диети хаха) и преди/след тренировка.
В крайна сметка не бива да се прекалява с меда - до 1г на телесно тегло дневно, но не наведнъж.
Към автора: за мен е малко като ‘табу’ мед вечер, избягвам всякакви въглехидрати по това време на деня. Щом не ти е вкусна изварата чиста, защо не опиташ с малко канела и кокосови стърготини в нея?
Степчетата ги избягвай.

13.08.09
16:26

Аз пак правя едно друго нещо с изварата.Миродия и домати, но не както си мислиш.Слагам всичко в 1 купа и едно като пасатор го разбивам.Пак си става както е изварата така да се каже кашичка, но с лек привкус на домати и поне на мен ми допада така. ;)

13.08.09
18:19

Аз лично я предпочитам с какао и подсладител.

13.08.09
19:59

Към автора: В крайна сметка виж себе си и прецени дали можеш с една, с пет или с 15 лъжици ако щеш... Ела ме виш мене преди една година... Вечерям в 21:00 и след това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО десерт... цялото фемили сме така... я голяма мелба, я един шоколад, няк’ви сладки, вафли... и после гледай релеф, имам снимки от тогава ако някой не вярва. Да подчертая, че тогава не съм ходил на фитнес и от ядене хабер си нямах... За това че всичко си е до организъм...

Мнението беше редактирано от Iverson на 13.08.09 20:00.

14.08.09
16:05

Водят го, че медът ( почти всички въглехидрати ) - пречат за отделянето на соматотропин нощно време, понеже се отделя инсулин, ама да не ти пука. Това са издребнели работи за мен. Ако си Джей Кътлър и пишеш във форума с откраднат лог и парола, може би е добре да не ядеш изварата с мед :lol:

14.08.09
19:09

казано от introducer на 14.08.09, 16:05:

Водят го, че медът ( почти всички въглехидрати ) - пречат за отделянето на соматотропин нощно време, понеже се отделя инсулин, ама да не ти пука. Това са издребнели работи за мен. Ако си Джей Кътлър и пишеш във форума с откраднат лог и парола, може би е добре да не ядеш изварата с мед :lol:

Не всички...

14.08.09
20:10

Проблема е че има 1000 фирми които произвеждат млечни продукти,някои са много вкусни други-просто нямат вкус на нищо,това вече е отвратително.Смятат че тази една лъжица вечер няма да ме събори,все пак не смятам да се явавам на състезание когато и да е през живота си,искам да почертая,че меда не ми фикс идея,той е само за да добие накякъв вкус.

А има ли марки които както казваш са ти вкусни?Тогава просто няма да се налага да овкусяваш изварата с мед.Ако не си пробвал вземи си кашкавалена извара, тя има по-приемлив вкус.От пакетираната съм забелязал, че тази на Маджаров е невероятно вкусна, но излиза и скъпо.Казвам го като човек, който също не си хапва извара с особен кеф.Ако не си пробвал тези извари досега,направи го и ако ти харесат няма да ти трябва мед.

14.08.09
20:51

Проблема е,че и аз като теб съм в студ. град тук май само във Фантастико може да се намери.И да пробвал съм на Маджаров но не ми допада много,а тези които ми харесват,ги намирах в Ст.Загора. :)

14.08.09
20:56

казано от Biad__ на 14.08.09, 20:10:

Проблема е че има 1000 фирми които произвеждат млечни продукти,някои са много вкусни други-просто нямат вкус на нищо,това вече е отвратително.Смятат че тази една лъжица вечер няма да ме събори,все пак не смятам да се явавам на състезание когато и да е през живота си,искам да почертая,че меда не ми фикс идея,той е само за да добие накякъв вкус.

Проблем ? Хм, това с млечните фирми мисля че вече всеки го знае. А ако не е то млеката по магазините не струват, процесите на обработка скапват всичко в тях, че ги правят и гадни на вкус.
Въпроса е дали имаш реалната нужда от тази лъжица мед, ако разсъждаваме така ами то и 1 банан не пречи вечер ? Колко му е 200гр ..
Според мен само се залъгваш, щом не ти е вкусна изварата пропусни я. Или пък започни да ползваш подсладители аз си права един много приятен десерт с извара “Рафаело” Може да потърсиш в “рецепти” и ще я намериш. Освен ако и там не е оспамено със не нужни теми, но мисля че там е положените добре все още.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1