Протеинова пудра - враг на организма?!

Прескочи до:

13.08.09
13:56

Здравейте.Знам,че има подобни теми,но искам да отговорите конкретно на тази.Днес бях при Джи Пи-то и стана на въпрос (понеже каза,че съм порастнал и “възмажал” xD) за фитнеса.Казах,че ходя и че пия протеин.Тогава обаче как ме погледна не е истина..Изреди ми сумати диагнози колко били вредни,че скапвали бъбреците,черния дроб,сърцето!Че като стана на 30 год. съм щял да бъда импотентен.Каза ми,че “нацепването” се дължало на “протеините”,защото който пиел протеин му се образували женски полови хормони и така ставало и при жените при бременност.Аз в началото се смеех,но при такива сериозни аргументи...Казах,че това е просто храна (белтък) на прах и,че не е стероид,но пак ми каза,че всичко направено по изкуствен път е вредно и т.н. и,че е доктор и знае повече!Има ли някаква доза истина в това?

Темата беше редактирана от -=REFLEX=- на 13.08.09 13:57.

ГЩ

13.08.09
14:01

казано от -=REFLEX=- на 13.08.09, 13:56:

Здравейте.Знам,че има подобни теми,но искам да отговорите конкретно на тази.Днес бях при Джи Пи-то и стана на въпрос (понеже каза,че съм порастнал и “възмажал” xD) за фитнеса.Казах,че ходя и че пия протеин.Тогава обаче как ме погледна не е истина..Изреди ми сумати диагнози колко били вредни,че скапвали бъбреците,черния дроб,сърцето!Че като стана на 30 год. съм щял да бъда импотентен.Каза ми,че “нацепването” се дължало на “протеините”,защото който пиел протеин му се образували женски полови хормони и така ставало и при жените при бременност.Аз в началото се смеех,но при такива сериозни аргументи...Казах,че това е просто храна (белтък) на прах и,че не е стероид,но пак ми каза,че всичко направено по изкуствен път е вредно и т.н. и,че е доктор и знае повече!Има ли някаква доза истина в това?

Да ти кажа чесно винаги,съм мислел едно.На прах ли е вредно е ! Между другото и лекарствата са вредни ама ги пием.

13.08.09
14:05

2 мнения - 2 глупости :)
лекар - глупак

13.08.09
14:10

Да гн щанга компетентно мнение както винаги....
Протеините са вредни за бъбреците до толкова до колкото и храната. Прекомерен прием на протеин тежи на бъбреците - да, но от храна или от протеин на прах няма значение. Но протеина изолат е назаменим в следтренировачни/ и сутринни часове поради бързата си усвояемост .  ( Няма по бърз протеин ) .  Това за хормоните са абсолутни глупости . Във една пилешка пържола има ...
x пъти повече хормони . ( x e 80/0 ) Ако разбира се протеина е от бай Пешо , нищо чудно да е вреден .

ГЩ

13.08.09
14:48

казано от Xsly на 13.08.09, 14:10:

Протеините са вредни за бъбреците до толкова до колкото и храната. Прекомерен прием на протеин тежи на бъбреците - да, но от храна или от протеин на прах няма значение. Но протеина изолат е назаменим в следтренировачни/ и сутринни часове поради бързата си усвояемост .  ( Няма по бърз протеин ) .  Това за хормоните са абсолутни глупости . Във една пилешка пържола има ...
x пъти повече хормони . ( x e 80/0 ) Ако разбира се протеина е от бай Пешо , нищо чудно да е вреден .

Да не си лекар та да знаеш???

Ще има БАН за такова изречение.
ASTOR

Мнението беше редактирано от ASTOR на 13.08.09 20:26.

13.08.09
14:51

казано от Г-н Щанга на 13.08.09, 14:48:

Абе аз да го турим на майкати ти от каде си толко сигурен бе.Да не си лекар та да знаеш???

YEAH BUDDY
един бан от Рони Колман за тебе?

13.08.09
14:53

казано от Г-н Щанга на 13.08.09, 14:48:

казано от Xsly на 13.08.09, 14:10:

Абе аз да го турим на майкати ти от каде си толко сигурен бе.Да не си лекар та да знаеш???

..Мхм чудесна логика - щом е на прах е вредно . В такъв случай сигорно нагъваш барове, защото не са на прах а във чудесна правоъгълна форма ..  Кифла със захар изпържена във свинска мас  е доста по здравословна от витамин C на прах ...

Мнението беше редактирано от Xsly на 13.08.09 14:56.

13.08.09
15:04

казано от Г-н Щанга на 13.08.09, 14:01:

Между другото и лекарствата са вредни ама ги пием.

Ти да не пиеш лекарства всеки ден, или след тренировка? ;) Съпоставката е меко казано неуместна.

13.08.09
15:14

А пък ортопеда при които ходих за лакътя,какви ги говори цял роман,даже ми стана безинтересно.Добавките изхабяват ставите,добавките те правят гардероб ама ппопринцип си въздух и ако тои бутнел някои от тея коравите гардероби щял да падне по нос,някви такива филми са вкарва :P

ГЩ

13.08.09
15:52

Е имам и литература за хранителни добавки, имам и за суплементи.Вреди е силно казано.Но натоварва целия организъм,доколкото е написано в нея вижда и сметката на половата с-ма.Сега всички от нас са на по от 15-16 год.до 25-30.Докато сме млади няма как да видим дали вреди времето ще покаже.

13.08.09
16:13

Ако вземеш на веднъж доза 150 грама суроватка мн. ясно, че ще се назориш както и ако на едно ядене се натъпчеш като свиня пак ще те боли корема.Тва незначи, че след 20 години ще си парцал.Г-н Щанга ти да не си ДжиПи ве..?Добавките вредели..ай стига е.Аз дося тряаше да съм станал на дроб ако вредяха... :D

13.08.09
16:25

До колкото аз знам, което не е гаранция за истина, протеина от каквито и да е източници (освен растителни) натоварва бъбреците, но само в неприлични количества и системно прекаляване. Затова и се препоръчва приема на доста вода, но не прекалено, защото дори с вода да се прекалява може да доведе до здравословни проблеми.

п.п. Може би говоря глупости, а може и истината да казвам, затова предупреждавам. Това ми го е казал човек, който ги учи тези работи и се интересува.

ГЩ

13.08.09
16:26

казано от incessantforce на 13.08.09, 16:13:

Ако вземеш на веднъж доза 150 грама суроватка мн. ясно, че ще се назориш както и ако на едно ядене се натъпчеш като свиня пак ще те боли корема.Тва незначи, че след 20 години ще си парцал.Г-н Щанга ти да не си ДжиПи ве..?Добавките вредели..ай стига е.Аз дося тряаше да съм станал на дроб ако вредяха... :D

Говоря точно за това че неможеш да разбереш на 20 год.Ако не взимаме добавки не се застраховаме че мускулите няма да ни увиснат.Малко ще задълбоча темата защото има 1 2 момчета дето ме опровергават и “съм бил много компетентен”.Човешкото тяло може да поддържа да речем 85 90 95 килограма чиста мускулна маса(нема протеин,креатини т.н).Как културист може да достигне до 130-140 килограма мускулатура в релеф.Как като тези добавки са толкова безвредни достигат до такова задържане на килограми.Че то човек като се разболее за 1 месец сваля 10 килограма.В културизма може би (тоест със сигурност се използват) стероиди,за да ни правят кефа като излезнат и имат по 55 см 60 бисепси.Ако има културист който надживее 60 години нека някой да даде линк за него.Изключвам Арнолд Шварценегер поради половината му сменяни органи.

13.08.09
16:28

Аз от какво моето GP,не можа да ми каже кой е “добрия” и “лошия” холестерол не и вярвам(Чакай да ти видим излседванията,”А да добри са,здаво момче си.”).Което хич не беше така,защото изследваният ми бяха на горната граница,което по-късно разбрах, след няколко  щъкания из нета.
Едно,че те избщо не познават тази област,а повтарят неща чути или заучени по университетите преди 10-20 год.

Вижте втората част на това Предаване с Доктор Емилова(Диетолог).Тя ни прати на хемудиализа след 10-15 год всички спортисти.
http://www.vbox7.com/play:c3487a88&start=1540

Мнението беше редактирано от Biad__ на 13.08.09 16:35.

13.08.09
16:37

Абе хора, аз имам малко дете което го хранех с адаптивно мляко. Знаете ли какво е това ?
А знаете ли че сиренето, кашкавала и др. се правят от суроватка и палмово масло?
Това знае ли го мр. ДЖИ ПИ?
Да не говориме за другите храни.

13.08.09
16:43

ДЖИ ПИТ-ата в България са много необразовани на тема суплементи даже и здравословно хранене.По-лошото е че не го осъзнават!

13.08.09
16:48

г-н Щанга вкарваш се в някви филми големи.Добавките вредни били за организма,вероятно са вредни в конски дози.За това има предписания за ползването им.Според мене бъркаш ефекта на хранителните добавки и химията,стероидите.Именно стероидите и химията са вредни и като станеш на определена възраст ти ебават маиката,ама за добавките не съм съгласен.

13.08.09
17:18

Боже, накъде отива този форум ... Вече имало и хора които вярват в приказките тип - ‘’ Пий протеини и ще видиш как щи падне п’шката след 10 години ‘’  ...  Във темите за протеин се водят все по дълги дискусии дали бил вреден.. Преди 1 година когато само четях форума темата беше- ‘’ Протеин вреден ? ‘’ - И един одговор - ‘’ Не ‘’ . Дано пуснат вип раздела скоро  за да мога да чета на място без глупости  ..

13.08.09
17:31

И на мен ми се иска да чета нещо стойностно... Не вреден ли е протеина ... И с тия лекари няма оправия ... Па и като почнат по медиите да се излъчват, кви глупости говорят,после защо хората били с погрешни разбирания .

13.08.09
18:10

Доколкото съм запознат тея джипи-та са задължени да са учели за хранителните добавки(+1-2 години след тяхното си образование),но са много малко тея които са си довършели това образование и дават едни акъли да пази Господ.

13.08.09
19:29

Мен преди няколко години госпожата ми по Биология ме изкара, че на 30 години като стана от протеините ще съм нещо като квазимодо и тен подобни... ;) Нека някой да пита джипи-то си аджеба протеин креатин амино кво е тва как се добива ..те сигурно незнаят за какви съставки точно става дума а говорят, че е вредно.. ;)

13.08.09
19:35

казано от Г-н Щанга на 13.08.09, 15:52:

Е имам и литература за хранителни добавки, имам и за суплементи.Вреди е силно казано.Но натоварва целия организъм,доколкото е написано в нея вижда и сметката на половата с-ма.Сега всички от нас са на по от 15-16 год.до 25-30.Докато сме млади няма как да видим дали вреди времето ще покаже.

И какво ще покаже времето ?
Сериозно учудваш ме с схващанията ти :)
Поне забавляваш аудиторията:)

П.С. По темата, не е проблема в ДЖпито то може какво ли не да си плямпа, важното е ти дали ще го послушаш ;)
Аз до него съм опирал единствено за документи. Като счетоводители са станали.

Мнението беше редактирано от tonu на 13.08.09 19:36.

TR

13.08.09
20:15

казано от Г-н Щанга на 13.08.09, 16:26:

Говоря точно за това че неможеш да разбереш на 20 год.Ако не взимаме добавки не се застраховаме че мускулите няма да ни увиснат.Малко ще задълбоча темата защото има 1 2 момчета дето ме опровергават и “съм бил много компетентен”.Човешкото тяло може да поддържа да речем 85 90 95 килограма чиста мускулна маса(нема протеин,креатини т.н).Как културист може да достигне до 130-140 килограма мускулатура в релеф.Как като тези добавки са толкова безвредни достигат до такова задържане на килограми.Че то човек като се разболее за 1 месец сваля 10 килограма.В културизма може би (тоест със сигурност се използват) стероиди,за да ни правят кефа като излезнат и имат по 55 см 60 бисепси.Ако има културист който надживее 60 години нека някой да даде линк за него.Изключвам Арнолд Шварценегер поради половината му сменяни органи.

Така.. нещо си назад с материяла.. Да почнем от думата Хранителни Добавки - виж корените на тези две думи и ще разбереш за какво става на въпрос. Хранителни добавки са и витамините.
Нема креатин и протеин - ама друг път. Белтъчините се съдържат в храната - под какъв вид ще се приема не е от значение като се има предвид ,че все пак месото си е храна. Също така креатина се съдържа в риба,телешко,свинско.
Дали ако човек се разболее ще свали 10 килограма за месец е строгоиндивидуално. Аз ако искам ще се тъпча и няма да отслабна.
Нали не вярваш ,че културистите са 140 кг чисти и като почнат да не взимат добавки отслабват заради тях.Някои стероиди са позволени в този спорт.
Естествено ,че има културисти които са живи над 60 години.http://www.blogcdn.com/www.thatsfit.com/media/2008/09/raymoon-deadspincom.jpg  Как разбра ,че на Шварценегер са му сменяни органите :D

ВН

13.08.09
20:32

=Reflex=, смени си GP-то. Този тип ще те забърка в беля с тази си ниска култура.
Г-н Щанга, чети повече, давай си мнението по-малко. И само за твоя информация лекар не е синоним на “винаги прав и компетентен”. Дано не ти се наложи да си изпатиш от лекар, че да пораснеш в това отношение.

13.08.09
20:45

казано от Владимир Недков на 13.08.09, 20:32:

=Reflex=, смени си GP-то. Този тип ще те забърка в беля с тази си ниска култура.
Г-н Щанга, чети повече, давай си мнението по-малко. И само за твоя информация лекар не е синоним на “винаги прав и компетентен”. Дано не ти се наложи да си изпатиш от лекар, че да пораснеш в това отношение.

Чудех се кой ще го каже.
При доктор само да си взема направление, да дам материал за анализ и да си взема резултатите. Анализа мога сам да си направя.
И да знаете пазете се от ръцте на Доктор, Адвокт, и Майстор !

13.08.09
20:56

Извинявайте за поста но...Този форум пропада от безмислени теми.Най-малкото няма да е лошо от време на време да се оцелва раздела.-=REFLEX=-  а ти можеше да си направиш труда да прочетеш една хубава темичка от раздела  “хранителни добваки за покачване на тегло” която поради някавка странна причина е маркирана като важна и написана с голям шрифт.

14.08.09
00:05

В коя индустрия здравето стои пред парите? Да излезе някой тука да каже “аз 40 години съм пил по 100 гр протеин на ден” и го признаваме.

казано от vlad-o на 14.08.09, 00:05:

В коя индустрия здравето стои пред парите? Да излезе някой тука да каже “аз 40 години съм пил по 100 гр протеин на ден” и го признаваме.

Пич, на един състудент баща му преди няколко години за пръв път си прави зъб. По-бели и здрави може да видиш само по холивудските звезди. Никога не се е лишавал от сладко, всяка вечер завършвал с по чашка поне червено вино. Значи захарните изделия и червеното вино действат добре на зъбите?
Нима не познаваш жив пушач на над 80 и умрял много по-млад непушач? Хм, пушенето води до дълголетие :)
След като протеинът е вид преработена храна, за да стане удобна при прием на прах, тогава трябва да тръгнем и срещу другите видове преработки на храната - пушено месо, бурканите от село, консервите...?
Учени статистици все още чакат да починат всички, преживели бомбандировките на Хирошима и Нагасаки, за да може да дадат крайни резултати. Значи атомната бомба не е опасна?
Единственото, в което си дяволски прав, е че здравето винаги е след парите. Но и ние самите в забързаност да пИчелим и от глупави навици като ‘да не обидя колегата, че днес има РД’ или ‘скоро ги спирам тия цигари’ слагаме собственото си здраве на заден план.
Но ако някой ден разбереш как се правят храните, особено в милата ти татковина, просто на мига ще преминеш до смъртния си одър само на прахчета...
А дали ще приемаш протеин или не, зависи от възможностите ти да се храниш. Ако тате носи, а мама меси, може цял ден у вас да си хвърляш истинска храна, да си викаш момиченца или момченца по нета и дори и залата да ти е в мазето. Няма да ти се налага да си сред 30 колеги, на тясно бюро или струг, където няма как да хапнеш дори сандвич, и единственият вариант да е протеин на прах.
И почти всички хора, които разбират от професиите си, самообучават се и поддържат едно високо ниво на знания в областта си, както и следят новостите в сходни на нея, отдавна са отишли в държави, където ги ценят и могат да отгледат спокойно децата си. Тук останаха полуумните, полуграмотните и полупрофесионалистите в едно 90% във всяка област. ДжиПитата не правят изключение, особено след като ги направиха деловодители и касиери.
Моята ДжиПи я видя веднъж през живота си (на 34 съм), когато отидох за някакъв син лист за казармата. Тя ме погледна и каза, че не съм пенсионер. Веднага ми даде точна диагноза, признавам си! Като я попитах какво има впредвид обясни, че този ден ходели пенсионери при нея и затова така.
Тъй че е добре да запомниш, че в BOORgaria след домашно отгледаната най-чистата храна е от добавките.

14.08.09
06:19

казано от Г-н Щанга на 13.08.09, 15:52:

Аз съм на 35 и си “дигам самолета” нормално, така че стига глупости.

14.08.09
06:50

Незнам кое е чисто, само че ако не тренирам протеин ще пия, точно никога.Всичко има сертификати за качество което изобщо не е гаранция че е качествено.И  никой няма да ме убеди в обратното.Който смята че го устройват да си пие,на мен ми е по добре да съм нахранен.

14.08.09
07:08

казано от vlad-o на 14.08.09, 06:50:

Незнам кое е чисто, само че ако не тренирам протеин ще пия, точно никога.Всичко има сертификати за качество което изобщо не е гаранция че е качествено.И  никой няма да ме убеди в обратното.Който смята че го устройват да си пие,на мен ми е по добре да съм нахранен.

Аз ако не тренирам протеин ще пия точно всеки ден . Разбери неможе реномирани фирми като примерно ОН да си тъпче протеина с глупости. Има милиони хора които го ползват , сигорно доста са го изследвали по хеита  и т.н. За мен аминопрофила посочен на етикета одговаря на истината.  А според теб на хранителните продукти защо няма да лепват фълшиви етикети ?
Вчера отидох в бурлекс и видях ‘’ Пълнозърнест ‘’ чипс.-  WTF . Бил ушким за отслабване ( бил печен а не пържен ) и затва му лепнали такъв прякор.  Разбери че производителите на добавки ги правят за хора които разбират от храни  и се нуждаят от точни количества, имат много по малки основания да мамят  от производителите на хранителни продукти .

14.08.09
07:27

казано от Xsly на 14.08.09, 07:08:

Аз ако не тренирам протеин ще пия точно всеки ден . Разбери неможе реномирани фирми като примерно ОН да си тъпче протеина с глупости. Има милиони хора които го ползват , сигорно доста са го изследвали по хеита  и т.н. За мен аминопрофила посочен на етикета одговаря на истината.  А според теб на хранителните продукти защо няма да лепват фълшиви етикети ?
Вчера отидох в бурлекс и видях ‘’ Пълнозърнест ‘’ чипс.-  WTF . Бил ушким за отслабване ( бил печен а не пържен ) и затва му лепнали такъв прякор.  Разбери че производителите на добавки ги правят за хора които разбират от храни  и се нуждаят от точни количества, имат много по малки основания да мамят  от производителите на хранителни продукти .

Ти прави каквото искаш.Аз не се съмнявам че грам представа си нямаш какво говориш.Занимавал съм се с определен тип търговия и съм доста по наясно как се заобикалят законите и се пробутва калпава стока за качествена.Кутията на он не е гаранция за продукта.И сега ти разбери че всеки производител на каквато и да е стока е насочен към привличане на кленти с цел печалба не благотворителна дейност.И не съм казал че видиш ли ги прави отровни, но съм склонен да оспорвам ползата от тях.От храната по важно няма, без протеин и добро хранене ще постигнеш много.Ако минеш само на протеин ще умреш.
Ти нали до скоро не тренираше я кажи от колко години си на протеин.Стана ми интересно просто.

14.08.09
07:40

казано от Oranje на 14.08.09, 04:55:

...

Много си прави за всичко, само не съм съгласен, че в България няма професионалисти - има такива които са тук и се развиват тук защото така им харесва. За съжаление не са много...

Производството на храна в България (в общият случай) не се контролира и наполовина колкото хранителните добавки...

14.08.09
07:41

казано от vlad-o на 14.08.09, 07:27:

казано от Xsly на 14.08.09, 07:08:

Ти прави каквото искаш.Аз не се съмнявам че грам представа си нямаш какво говориш.Занимавал съм се с определен тип търговия и съм доста по наясно как се заобикалят законите и се пробутва калпава стока за качествена.Кутията на он не е гаранция за продукта.И сега ти разбери че всеки производител на каквато и да е стока е насочен към привличане на кленти с цел печалба не благотворителна дейност.И не съм казал че видиш ли ги прави отровни, но съм склонен да оспорвам ползата от тях.От храната по важно няма, без протеин и добро хранене ще постигнеш много.Ако минеш само на протеин ще умреш.
Ти нали до скоро не тренираше я кажи от колко години си на протеин.Стана ми интересно просто.

Можеше и без да се заяждаш..  От 5 (с 1 месец без протеин) = 4 месеца пия протеин и ходя на фитнес, но съм пил и към 17-18 месеца когато се занимавах със плуване. А относно протеина- вярвам че има полза от него защото я чувствам.  А има много протеини ( конкуренция ) и освен ако няма някакъв много силен натиск от страна на други производители и монопол , фирмите привличат клиенти именно с качествен протеин .

Мнението беше редактирано от Xsly на 14.08.09 07:43.

казано от kao на 14.08.09, 07:40:

...само не съм съгласен, че в България няма професионалисти - има такива които са тук и се развиват тук защото така им харесва. За съжаление не са много...

Това съм казал - едно 90% не са и полупрофесионалисти дори, а останалите 10% не само се усъвършенстват непрекъснато, но влачат на гърба си и останалите.

14.08.09
07:51

Аз протеини пия от 3 години и не ги чувствам.Явно нямам твоята чувствителност :) Точно защото съм пил достатъчно и съм ял достатъчно знам че и без протеин ефекта е точно същия.И пак ти казвам че не твърдя че са отровни а по скоро безмислени.Много ясно че ако почнат да измират хора от протеини с бизнеса им е свършено.

14.08.09
07:57

казано от vlad-o на 14.08.09, 07:51:

Аз протеини пия от 3 години и не ги чувствам.Явно нямам твоята чувствителност :) Точно защото съм пил достатъчно и съм ял достатъчно знам че и без протеин ефекта е точно същия.И пак ти казвам че не твърдя че са отровни а по скоро безмислени.Много ясно че ако почнат да измират хора от протеини с бизнеса им е свършено.

Да напълно съм съгласен че с правилно хранене и възможности  са напълно заменими.( Най вече ако разполагаш с природни продукти от село )  Но просто веднага след фитнес немога да се прибера и храненето ми идва към 80-90 мин след това. Ако не приема нещо катаболизма ще ме е гътнал .

Мнението беше редактирано от Xsly на 14.08.09 08:00.

14.08.09
07:59

Протеина е храна на прах. Какъв ефект си очаквал? Сила? Определено приема на протеин може да се усети когато човек не се храни добре и изведнъж добави протеин към храненето си.

Какви протеини си приемал до момента? И защо ги пиеш от 3 години след като според теб няма ефект?

14.08.09
08:17

Пил съм на нутрим.Тука в варна в жълто продаваха някаква тяхна марка протеини доста евтини бяха.После започнах да пия на скитек на мусаши на олимп, сега последно сайвейшан и в момента маиофюжан.Пиех ги защото в началото си мислех че ще ми помогнат за растеж, както сега си мислят новаците в форума.Мислех си “ох ще пийна и ще се разцепя”.Да обаче е имало и периоди когато съм бил само на храна и съм качвал доста стабилно.В същото време, когато набавям същото количество белтъчини да речем комбинирано от храна и протеин не качвам.А протеина го използвам ,точно по причината че не по всяко време може да се опъне софрата.

14.08.09
08:24

Значи все пак протеина ти е свършил работа... а дали и колко качваш зависи колкото от протеина толкова и от въглехидратите. Ако те ти куцат - ефект 0.

14.08.09
08:32

Протеиновата пудра има още едно действие което не вманиечените забравят. Има най бързото действие от всички ( за суроватачния протеин говоря) . Толкова бързо- усвояем протеин не се намира в храната . Апак и в  пудрата има вещества които спомагат неговоро усвояване ( Би трябвало да има поне...) .  Такаче след тренировката дали ще пиеш протеин или ще ядеш може да се отрази във 1-1,5 кг мускулна маса след 3-4 години :D . Е все пак хората с невроза и вманиаченост няма как да минат без протеинова пудра.

Мнението беше редактирано от Xsly на 14.08.09 08:33.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1