Антибиотик и излагане на слънце

14.08.09
18:32

Значи купил съм си антибиотки , за премахване на пъпки от тялото . Но от обща култура знам , че ако пия антибиотик , и се излагам на слънце , ще получа обрив . Така че ако някой може да ми помогне и да ми каже , мога ли да взимам този антибиотик , името му е ВИБРАМИЦИН , и да ходя на басейни примерно ? Взима се около 1 месец . Благодаря за отговора .

HE

14.08.09
19:02

Това което знам за антибиотиците които съм пил е, че при излагане на слънчева светлина в следствие на фоточувствителност, могат да се развият нежелани реакции като силно слънчево изгаряне, окот, мехури или промяна на цвета на кожата /тук нямам в предвид тен/.
Специално аз съм с много светла кожа и това е причината поради която съм се интересувал по въпроса.
Това което бих те посъветвал е преди да предприемеш каквото и да е да се обърнеш към личния си лекър или доктора който ти е изписал рецептата!

Мнението беше редактирано от head_hunter на 14.08.09 19:02.

Първо за обрива и антибиотика не съм сигурен, но надявам се този антибиотик да ти е изписан от лекар. Последно и аз си взех там някакъв, и като се влоших и отидох на лекар неможах да му кажа какво самолечение съм си направил, и познай кво ме напраави доктора. Разбира се с тотално основание. За пъпки на тялото не се ли препоръчват пасти антибиотични....абе няма значение, отивай на лекар !!!Пък ако си на 15 както си писал пъпките са нещо нормално

14.08.09
21:19

казано от Иван Шишманов на 14.08.09, 19:31:

Първо за обрива и антибиотика не съм сигурен, но надявам се този антибиотик да ти е изписан от лекар. Последно и аз си взех там някакъв, и като се влоших и отидох на лекар неможах да му кажа какво самолечение съм си направил, и познай кво ме напраави доктора. Разбира се с тотално основание. За пъпки на тялото не се ли препоръчват пасти антибиотични....абе няма значение, отивай на лекар !!!Пък ако си на 15 както си писал пъпките са нещо нормално

но не са нормално по гърба и гърдите ... аз не мога се съблека гол до кръста като играеме .... не става . лекаря ме посъветва да пия , някакъв пак антибиотки но 6 месеца , а от него разбрах , че буквално ще ме разбие , като го спра , ще почнат пак , и така . а тука в Кипър , навсякъде ми препоръчака Вибрамицин. пие се 1 месец , и имал много добър ефект. та относно слънцето , да се консултирам с доктор . Мерси :) Ако някой има все пак личен опит с това лекарство , да пише .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1