Постоянна умора и сънливост...

13.08.09
10:57

Здравейте,
Постоянно се чувствам уморен, сънлив, дори след 12-часов сън не се чувствам отпочинал(имам голяма нужда от сън, около 12ч). Пробвал съм какво ли не, единственото, което ме кара да се чувствам по-човек и зареден с енергия са соковете от плодове, които си правя(също и кълновете). Сокове главно от моркови, понякога слагам и праскова или нектарина и един банан, който си го хапвам. Всичко това е преди основното ядене, също така, не пия вода по време и след харнене, до скоро се стремях долу-горе по едно и също време да се храня, по три пъти всеки ден. Правих упражнения(лицеви опори и кофички), уж за повишаване на тонуса, но единственото, което правеха е да се изморявам повече.

На 24 години съм, теглото ми е около 55кг, висок 170см.

Забелязъл, че при високия прием на плодове и сокове, се чувствам добре(пълен с енергия) и малко след това тая енергия спада и съответно чувството...Което мисля, че е нормално. Дайте съвет как да запазя тая енергия за през целия ден, а не след като хапна и половин или час след това, да се чувства отново отпаднал. Възможно ли е това да е, нещото, което ме “кара” да се чувствам така?

Моля ви за някакви насоки, в които да търся решение...

Възможно ли е да имам проблем с ендокринната система? Някаква слабост в някои от жлезите, надбъбречни (имам някой от симптомите, но не ги покривам всички), щитовидна и паращитовидна(на 24 години съм, а не изглеждам на толкова). Как мога да разбера, дали е ендокринен проблема?

А за плаки по червата, които пречат усвояването не веществата, как ви се струва? Или “лоша” флора, която се възползва от веществата, които приемам, преди мен? Как да разбера, ако имам такъв проблем?

А за изтощена имунна система? Чувал съм и това мнение. Като малък боледувах често и монго антибиотик съм приел, като инжекции.

А дефицит на витамини и минерали? Ако имам такъв, за колко време се запълва, с прием на доста плодове и биологично актовни добавки?

Клетъчно недохранване? Проблем с усвояването на калция?

Проблем с електропроводимостта на клетките и пропускливостта на клетъчните менбрани на невроните?

Пил съм зелен чай, кафе, жен шен(с китайски лимонник) - най-вероятно е бил фалшив. Пил съм и биокалции, но не продължително(много е скъп). В момента пия биологично активни добавки. Нито едно от тези не ми помогна или поне ефекта не е бил постоянен. Търся постоянен ефект.

Та как мога да разбера, коя е причината от гореизброените?

Благодаря ви.

13.08.09
11:07

Все по често изникват такива теми .. Иди на лекар ..  Най често това е от недостиг на хранителни вещества ( а те най често пък са минерали и витамини .. Пробвай да ядеш примерно кафяв ориз,  и пълнозърнести изделия- те дават енергия ... и  зеленчуци и плодове . Ако нищо не стане- лекар..  Ако не си учил 10 години медицина няма как да разбереш . Не че лекарите могат де, но все пак.. Може да е всичко - от недостиг на почивка до паразити .. С малко въображение може и да е тумор  :D ...

Мнението беше редактирано от Xsly на 13.08.09 11:10.

13.08.09
12:12

Лекар! Особено след като се съмняваш в здравословни проблеми ...

14.08.09
15:59

Първото което ми направи впечатление е килограмите, много си слаб. Започни да се храниш повече и повече физическа активност и по-малко сън. Аз също като започна да правя по 12 часови спанета после на обяд пак ми се спи. Спи по 8ч в продължение на 1 седмица и после 12ч сън ще са ти повече от достатъчни. Поговорката е вярна- колкото повече спиш- толкова повече ти се спи. Естествено ако накрая почнат да ти стигат и 4 часа сън вземи насила си легни и се излежавай цял ден.

14.08.09
20:24

Според мен това са симтоми на претрениране но ти не говориш за тренировка нищо което отхвърля това твърдение. Ако се преуморяваш системно също може да доведе до това положение.Дай повече инфо какво работиш ,тренираш ли и т.н.

14.08.09
20:50

Здравейте отново. До скоро работих в печатница, предпечат - на компютър. За почнах септрмври миналата година. От тогава започнаха да се “появяват” (по-скоро увеличават) тея симптоми. До преди това имах изпити за взимане и дълго време не работех - година. Наложи ми се да напусна работа именно заради състоянието ми. Правех много грешки, защото бях разсеян, бавно работех, особоно, когато имах много работа, много ми се спеше на работното място(особенно след обяд), на моменти едвам съм издържал. Сутрин пък ставам с голям зор и като стана, все едно съм станал с буресни облаци в главата си и така, всяка сутрин и всеки път. Имах чувството, че неврастения ще си докарам...

За упражненията, които правя, писах по-горе, че съм правил лицеви опори и кофички. От които повече се изморявам. От скоро почнах да тичам, но и там имам проблеми. Мисля, че с времето и постоянството, ще се оправи. И другото, което искам да споделя е, че чувствам задух(не винаги и не толкова явно-силно) и не само при упражнения.

Решил съм през следващата седмица да отида на ендокринолог. Нека да видя неговото мнение какво ще е и от там нататък мисля, че ще може да се действа по-конкретно.

ГН

16.08.09
13:27

Е ли възможно да имаш апнея?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1