проблем

16.08.09
11:54

Здравейте,
Имам следния проблем - прочитайки материалите в сайта си съставих диета за покачване на мускулната маса. Ползвам я близо от 3 месеца, но не съм мръднал в килограмите. Тренирам 3 пъти седмично, висок съм 182см и  тежа 70кг. Десният ми бицепс е 37см, а левият - 36см. Диетата ми е следната: ден 1 : закуска - 3банана и 2 яйца, обед - варени картофи и други зеленчуци, следобедна закуска - овесени ядки с кисело мляко и вечеря - телешка пържола и зеленчуци. ден2: закуска: 3филии пълнозърнест хляб с шоколад, обед - ориз, закуска - овесени ядки с кисело мляко и вечеря - пилешка или телешка пържола. Отделно ям всеки ден по една лъжица мед, пия по 2 литра вода и 1 литър прясно мляко.

Моля, помогнете ми със съвет кое да изменя.

Мерси предварително

Малко ти е храната, нищо не си гледал.

RO

16.08.09
12:21

Доста погрешно разпределяне според мен , сутринта въглехидратния ти прием куца, слетобед е завишен и протеина тти е доста малко.
Сега сутринта трябва да имаш стабилно количество добър източник на бавни въглехидрати затова овесените ядки ги слагаме в началото на деня, класика в жанра 150 грама овесени ядки плюс две яйчица (2 белтъка и само единия жълтък). Според мен тая закуска ти е достатъчна. След това като междинно хранене слагаме извара , която е добър източник на проитеин може да я подкрепиш с домати и две филийки многозърнест. Виждам , че на повечето места си разделил въглехидратите от протеина, това от здравословна гледна точка за мен е най-добре, но при положение, че искаш маса аз и повечето хора в този форум с повече опит ще те посъветват да комбинираш протеин с бавен въглехидрат за обяд. Примерно пържола пилешка телешка , може и риба. с картофи или ориз. Слетобедната закуска те съветвам да съдържа добро количество протеин и да е слабо въглехиодратна. Вечерята може да е като обяда , но с доста по малко количество картофи и ориз, примерно ако за обяд използваш 300 грама ориз за вечеря най много 100 , ако на обяд са три средни картофа , то на вечеря е 1. Също така и добре е да си направиш салата със зехтин за вечеря. Преди лягане една плодова салата и ако разполагаш с протеинова пудра ок ако не , няма проблем.  И още нещо да кажа към края , поемането на мазни храни от хора с бърз метаболизаам , които искат да покачат мускулна маса им пречи. Веднага подкрепям с аргумент. 1. Калориите в тях ти дават ситост и не можеш да си поемеш нужното количество полезна храна. 2. Мазното забавя усвояването на протеина, а протеина е градивния елемент на мускула ти. И още нещо вече последно може да добавиш някакъв плод след всяко хранене, използвайте сезона има грозде, праскови,  дини , пъпеши и прочие. Не пренебрегвайте плодовете , не гледайте само протеини , въглехидрати и мазнини. Плодовете съдържат важни съставки , които подобряват метаболизма и усвояването на храната.. Мисля , че бях достатъчно изчерпателен в отговора си.

16.08.09
15:13

казано от reborn на 16.08.09, 11:54:

Здравейте,
Имам следния проблем - прочитайки материалите в сайта си съставих диета за покачване на мускулната маса. Ползвам я близо от 3 месеца, но не съм мръднал в килограмите. Тренирам 3 пъти седмично, висок съм 182см и  тежа 70кг. Десният ми бицепс е 37см, а левият - 36см. Диетата ми е следната: ден 1 : закуска - 3банана и 2 яйца, обед - варени картофи и други зеленчуци, следобедна закуска - овесени ядки с кисело мляко и вечеря - телешка пържола и зеленчуци. ден2: закуска: 3филии пълнозърнест хляб с шоколад, обед - ориз, закуска - овесени ядки с кисело мляко и вечеря - пилешка или телешка пържола. Отделно ям всеки ден по една лъжица мед, пия по 2 литра вода и 1 литър прясно мляко.

Моля, помогнете ми със съвет кое да изменя.

Мерси предварително

Храниш се с малко храна, липсват на повечето достатъчно количество белтъчини. По 30гр от храна на хапване е добре. Въглехидратите се старай да са комплексни. Увеличи количествата на храната, като 4 истински хранения за деня са достатъчни. Водата може да я увеличиш още, млякото да не е от магазините. Най-доброто е домашното и между храненията си го пий.
Закуската задължително с простите въглехидрати хапвай и сложни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1