16.08.09
19:25
Преди месец някъде ходихме на басейн. Скачах си аз главички и имаше едно високо място някъде 2 метра кадет скачаха някви селяндури кат невидели. Викам си аз ебах му майката ше скоча и аз. Скочих, обаче не прецених добре колко е високо и паднах във водата с извит кръст. Краката ми отидаха на преде повреме на гмуркане и много кофти ме заболя кръста. Може да се ме заболяли и мускулите над кръста, дано, ама още имам болки. Искам да се предпазя максимално, кои упражнения ще ми навредят на кръста? примерно клек кат правя ме боли малко. И колко време трябва да се пазя за да ми мине изцяло? зимата като ми истине кръста ще боли ли пак?
16.08.09
19:46
Има доктори!
По добре иди на лекар. Зимата ако те боли значи е от костната система ( не и знам медицинското име ) . А за кръст се избягва - мечка , тяга, клек , молитви на скрипци , екстензии и подобни . Но пак - ако се отнася до добавки- решавай сам, но стане ли въпрос за контузии - лекар.
Мнението беше редактирано от Xsly на 16.08.09 19:49.
Видяла жабата че подковават вола и тя си вдигнала крака.Във фитнеса можем много травми да си докараш с това поведение,ако видиш някой че прави тяг с 200 кг ти ще пробваш ли ?По-добре недей прави безрасъдни неща за да не търсиш доктор после.
17.08.09
07:30
казано от Biad__ на 16.08.09, 23:51:
Видяла жабата че подковават вола и тя си вдигнала крака.Във фитнеса можем много травми да си докараш с това поведение,ако видиш някой че прави тяг с 200 кг ти ще пробваш ли ?По-добре недей прави безрасъдни неща за да не търсиш доктор после.
Брато аз ся ако скоча и от 3 метра ше скоча просто се панирах там да си подам бързо главата надолу да не направя няква дъска.
Благодаря на Xsly за отговора.
17.08.09
09:05
казано от Biad__ на 16.08.09, 23:51:
Виж , и аз ше пробвам с 200 :D , до колкото до кръста , аз имах подобна болка , но я направих във фитнеса , първо ме болеше от лявата страна след две седмици мина от дясната , спрях всякакво натоварване , ходих да правя само гърди и ръце , при това ръцете ги правих седнал , за да не го натоварвам , това може да е прещипан нерв , може да е скъсан малък мускул , вземи си някакви гелове като фастум гел , аз така направих и за две седмици мазане , станах като нов , сега пак съм в залата и свободно си мятам големите килограми , все пак внимавам ;) ... :P
17.08.09
12:37
хехе ок :) утре да видим лекаря кво ше каже
17.08.09
13:32
казано от Milenskiq на 17.08.09, 12:37:
хехе ок :) утре да видим лекаря кво ше каже
Аз залагам на Прескрипан нерв или проблем с костите :coolmad:
02.09.09
11:19
И аз усещам леки болки в кръста в деня след като съм правил клек . За щастие при тяга засега не съм имал проблеми .