16.08.09
11:22
Здравейте колеги, аз и още едно момче използваме този акаунт. Съжалявам,ако е пуснал темата .
Искам да попитам Вие какво ядете след тренировка и по точно такива, които използват ВВД режим.
Благодаря Ви.
За ВВД, след силова тренировка се употребяват прости въглехидрати.
Количеството варира и е относително, но грубо е някъде до 1гр/кг.
След което 15-20мин, може да пиеш протеинов шейк. А след още 30-40мин може да хапнеш комплексни въглехидрати и белтъчини.
Простите въглехидрати за мен са най-удачни стафидите. Комплексните са кафяв ориз, пълнозърнести продукти. Белтъчините е ясно - месо, риба, яйца, сирене ...
П.С. И наистина би било хубаво за в бъдеще да започнеш да ползваш търсачката.
Мнението беше редактирано от tonu на 16.08.09 11:34.
16.08.09
14:00
Съгласен съм с горният пост , също можеш , като източник на прости въглехидрати след тренировка да използваш банани и грозде. :)
А какъв е смисъла протеиновия шейк да се приема 15-20 мин след въглехидратите ? Според мен ако се приемат заедно нищожно количество протеин няма да бъде усвоено , но не сме професионалисти все пак . Ако има друга пречка освен тази моля да я споделиш .
Мнението беше редактирано от Xsly на 16.08.09 14:31.
незнам доколко е верен моя начин на хранене, но след като приключи тренировката (още докато съм в залата взимам аминокиселини и протеинов шейк), а някъде 20 минути след това приемам бързи въглехидрати- обикновено бял ориз. чак след около час хапвам повече белтъчини и сложни въглехидрати.
16.08.09
21:30
казано от lubbaka на 16.08.09, 14:46:
незнам доколко е верен моя начин на хранене, но след като приключи тренировката (още докато съм в залата взимам аминокиселини и протеинов шейк), а някъде 20 минути след това приемам бързи въглехидрати- обикновено бял ориз. чак след около час хапвам повече белтъчини и сложни въглехидрати.
оризът не е бърз въглехидрат
Гликемичен индекс на белия ориз от 1 до 100 - 92. Не е ли бърз?
По темата: веднага след тренировка вадя от шкафчето буркана с меда и нагъвам няколко супени лъжици, повъртя се малко из фитнеса, че да минат 15-20 минути и вадя кутията с няколко белтъка, или пилешки гърди. След половин-един час следва доста обилно ядене с кафяв ориз/кафяви макарони и яйца/мръвки.
Ако разполагаш с добавки - веднага след тренировка пиеш амино, по-после вадиш протеиновия шейк. “Обилното” хранене малко след следтренировъчното си остава.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 16.08.09 21:51.
оризът не е бърз въглехидрат
Белият е. С висок ГИ.
В зависимост от целите: (става въпрос за същинското хранене след трен. т.е. около 1час след трен.)
Пилешко/риба/тележко + салата + зехтин + десерт от 1с.л. фъстъчено масло
16.08.09
22:29
Съжалявам наистина е бърз въглехидрат,но е прост въглехридрат.Прости въглехидрати не са за препоръчване след тренировка?
Прости въглехидрати не са за препоръчване след тренировка?
Да са прости но да са с висок ГИ т.е. да са бързи, и да са непосредствено след тренировка; най-удачни са стафидите, мед, някой си слагат сладолед в пост-тренировъчния шейк итн.
За основното ти следтренировъчно хранене, което е след около час, или повече след тренировката, препоръчителни са комплексните въглехидрати с по-нисък ГИ, като овесени ядки, кафяв ориз, кафеви макарони итн.
11.09.09
11:13
Аз съм на НВД с високо съдържание на белтъчини и добро количество масло.
Мнението беше редактирано от donati на 18.09.09 12:29.
11.09.09
12:29
казано от Xsly на 16.08.09, 14:29:
А какъв е смисъла протеиновия шейк да се приема 15-20 мин след въглехидратите ?
Защото първо трябва въглехидратите да се усвоят.Протеина забавя усвояването на въглехидратите.
12.09.09
23:11
Roger F- Може да ги комбинираш шейковете без проблем. Знаеш много добре,че има протеин 50/50.
Мнението беше редактирано от donati на 14.09.09 15:28.
13.09.09
12:47
donati в колко теми ще дадеш линк към тази така или иначе погрешна статия?!?!! поне на 3-4 места я видах из раздела което е супер дразнещо. Тази статия е една от милиардите грешни из интернет. Не допускаш ли, че човека който я е превеждал и явно е знаещ колкото теб в материята е допуснал грешка и е написал уникалната глупости да се яде захар преди тренировка. Знаеш ли какво се случва с тялото като яде захар 15-30 минути преди тренировка ?!?! Вдига се инсулина адски много в резултат на което пада тестостерона от което пък губиш кондиция и сякаш се измаряш и ти се спи, което автоматично прави тренировката НЕ оптимална. Подобен вид хранене няма да ти качи мускулната маса, ами мазнината маса.
13.09.09
12:57
То не беше тоя линк,онази тайната книга,анимал кътс-а, нашия приятел е като развален грамофон :lol:
13.09.09
13:08
Абсолютно!
donati, опитай се да не разпространяваш статията от този линк /вече видях 5 (ПЕТ) теми от днес, в които си я постнал/. Отделих време да я прочета и повече глупости концентрирани на едно място скоро не бях засичала. Вярвай си в тези теории, спазвай си ги, но не съветвай останалите да го правят.
Именно в тази статия пише, че за покачване на маса трябва да се смесват понякога ЗАХАР и МАЗНИНИ. Всеки ще ти каже, че тази комбинация не води до нищо добро ! /независимо дали покачваш или сваляш маса, дали тренираш или не, захарта трябва да се премахне; по принцип правилото е:белтъци+въглехидрати, белтъци+мазнини-ДА ; мазнини+въглехидрати-НЕ/
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.09.09 13:10.
13.09.09
15:18
В тази статия има доста неща полезни,но има и някои неща,които аз също не ги подкрепям.
Аз също не консумирам въглехидрати или захар преди тренировка.
И много добре знам защо не трябва.
Сутрин след ставане от сън може да се поемат въглехидрати и белтъчини в по-голямо количество.
Например аз,като стана си правя един шейк геинър и след това един протеинов шейк.
След това закусвам 6 сварени яйца+сварени картофи.
Както виждате мазнини няма.
След тренировка пак здраво белтъчини с въглехидрати-картофи или ориз с пилешки гърди.
За преди тренировка използвам повечко масло с пилешки гърди,но вкарвам 30 минути преди тренировка протеинов шейк 90%,както и след трениорвка+гейнър. Това е. Нещата от вашета гледна точка са други.
Всеки човек си е индивидуален за себе си. Има си принципни неща,които трябва да се спазват и сте прави,но пак казвам ако не експериментирате,няма да видите коренна промяна.
Тази моя снимка,която виждате на аватара ми е от преди около 3 месеца.
Значи скоро ще кача снимки от сегашното ми състояние да видите разликата и резултатите изградени с леки тежести и правилно добро хранене.
Мнението беше редактирано от donati на 18.09.09 12:32.
13.09.09
15:28
donati имам усещането, че страдаш от някакво по странно не физическо заболяване, в което няма лошо, но би било хубаво да спреш да пишеш глупости, да си противоречиш и да обръщаш теми за хранене в лична драма. Отвори си дневник и там можеш да ни споделиш как тренираш какви са ти резултатите как се храниш и т.н. без да тъпчеш тема в раздел хранене с твоите си неща.
в тази тема си написал:
казано от donati на 13.09.09, 15:18:
Аз също не консумирам въглехидрати или захар преди тренировка.
И много добре знам защо не трябва.
В съседна на нея си дал съвет:
казано от donati на 12.09.09, 23:13:
15-30 минути преди тренировката си направете шейка (20-30 грама протеин) с три супени лъжички захар и след това същото след тренировка.
Много те моля престани да даваш противоречиви мнения напред назад из форума с идеята да изпъкнеш ли и аз незнам. Такива като теб формират драсканията из форума.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 13.09.09 15:29.
13.09.09
15:28
RogerF имаш нужда от кардио-спринтове с интервали. Два рунда в седмицата.
Мнението беше редактирано от donati на 18.09.09 12:35.
13.09.09
15:35
Иван Шишманов- За захарта го копирах от сайта. Да не е правилно и аз не го правя.
Пия само 20-30 грама протеин 90% преди тренировка.
Дали страдам от нещо,първо ти се запитай себе и тогава ще казваш за другите.
И между другото,както ти ми пишеш на мен,че това не е тема моя и трябва да си направя моя тема за моето хранене и тнт ти също си направи една тема за здраве,психология,прегледи.
Явно си доктор :)
Метни някоя друга снимчица насам да те видим в цял ръст.
В края на краищата резултатите се виждат,като се погледнем в огледалото и тогава се вижда,кой тренира и се храни правилно.
Мнението беше редактирано от donati на 13.09.09 15:35.
13.09.09
15:39
казано от donati на 13.09.09, 15:35:
За захарта го копирах от сайта. Да не е правилно и аз не го правя.
.
Хайде де господин интелигенте и свърх яко нацепено тяло с плочки, недей да копираш от разни грешни статии, от грешни сайтове пълни с грешни неща с което да подвеждаш начинаещи потребители на сайта, ненормално е да го правиш и съсвсем открито да пишеш, че ти така не правиш.
И моля те, не доказвай думите ми чрез наглярски лични, писане и звънене в скайп, имам си достатъчно глупости на главата за да се занимавам и с твоите.
kalinvasilev мисля, че отговора на HealthStore Консултант е възможно най-точен по темата
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 13.09.09 15:42.
13.09.09
15:43
Шишманов,ти май нещо доста запали :) Ти какви цели имаш? Няма да те изям по skype.
Мнението беше редактирано от donati на 18.09.09 12:36.
13.09.09
15:48
Петко К. Има доста книжки,но ако успееш да отсееш правилното за теб,което ще действа добре,ще е супер.
Хвърли един поглед на Mike Geary - The truth about six pack abs
17.09.09
06:51
дебел, виж снимката на донат,виж се себе си
да говориш, че момчето има ментални проблеми не ти прави чест при положение че ти си една не само духовна ами и физическа развалина.
момчето има ли яко тяло и хубаво излезли плочки като чете ” тъпи книжки от нета” - ИМА
ти имаш ли яко тяли и хубави плочки от съвети на ориндж и още куп курифеи тука и състраданието на целия форум - ми не бате - НЯМАШ.
точка.
17.09.09
08:05
Не знам, ама аз имам чувството на De Ja Vu
Иван Шишманов = donati = Философ. :lol:
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 17.09.09 08:06.
17.09.09
09:37
казано от Aleksandar Marinov на 17.09.09, 08:05:
Не знам, ама аз имам чувството на De Ja Vu
Иван Шишманов = donati = Философ. :lol:
Знаеш незнаеш, аз пък имам чувството, за още един безмислен пост които по добре да не беше правил, е и ?!!?
казано от Иван Шишманов на 17.09.09, 09:37:
Знаеш незнаеш, аз пък имам чувството, за още един безмислен пост които по добре да не беше правил, е и ?!!?
А от тебе няма спасение....
Мнението беше редактирано от Radi_boy_ на 17.09.09 10:06.
17.09.09
11:15
Хората,които нямат хубави тела,не са изчистени,избиват някакви комплекси и се заяждат и търсят нещо за което да се захванат и да критикуват потребителите,които имат доста добре оформени атлетични тела.
Първо се погледнете в огледалото,след това вижте другите и тогава пишете.
Правилно казва Dakata Kaburov. Не ви дава достойнство да обиждаш или да критикуваш,човек,който е наясно с нещата и най-важното е,че го е постигнал.
Мнението беше редактирано от donati на 18.09.09 12:30.
donati, надявам се, че се шегуваш с корема си и тялото си като цяло. Това, което виждам в теб, е една горе-долу добре оформена преса - друго не ми прави впечатление. Може би трябва и ти да посъбереш още знания и да ги пролагаш ;)
Мнението беше редактирано от Витан на 17.09.09 13:07.
17.09.09
13:15
Здрасти Витан. Не претендирам,че съм перфектен. Между другото снимката ми е от преди 3 месеца. Скоро ще прикача снимки от сегашното ми състояние за да се види разликата за 3 месеца. Разбира се на снимката се вижда,че имам нужда от мускулна маса във горната част на тялото,но сега разликата е голяма.
Дано е така, както казваш. Просто искам да ти дам съвет, че прави лошо впечатление, когато човек се самоизтъква, а ти го направи на няколко пъти. Иначе е готино, че изгаряш от желание да даваш съвети ;)
17.09.09
13:45
Да,прав си,може би не трябваше толкова да им обръщам внимание и да се изтъквам. По принцип винаги имам покритие на това,което пиша. Относно моето телосложение. Преди 2 години бях 90 кг чиста мускулна маса,но имах контузия и за това реших да практикувам тренировка със собствените ми килограми и така почти 2 години не бях стъпвал в зала. На снимката съм 78 кг,а сега съм 85 кг,но влязох в зала от 1 месец.
За един месец от 37 см ръка,сега е 41см. Качвам само чиста мускулна маса и тези размери ги постигам без абсолютно никакви въглехидрати. И сега съм на НВД и пак раста.
17.09.09
14:32
казано от donati на 17.09.09, 13:45:
За един месец от 37 см ръка,сега е 41см. Качвам само чиста мускулна маса и тези размери ги постигам без абсолютно никакви въглехидрати. И сега съм на НВД и пак раста.
Чакаме снимките с интерес,може и някаква тайна да споделиш как се качва 4 см ръка за 1 месец и без въглехидрати.С тази скорост ще те гледаме на състезание май май скоро :)
17.09.09
20:58
Александър-Питаш дали имам някаква тайна и как съм качил 4 см на ръка за един месец . Нали знаеш,че всичко си е генетика. Веднъж,като си го правил след това е по-лесно. Имал съм ръка 44 см изчистена,така,че не е проблем от 37см да я направя 41см за 1 месец.
Употребявам добра гама от добавки и знам как да ги вземам. Освен това си има техника при тренировката. Всичко е доста съвкупно. Немога да ти го обясня. Между другото размера на ръката ми е в ненапомпено състояние и по-точно в покой. Ако знаеш да го правиш растеж.
Познавам си организма и знам какво да му вкарам за да дърпа. Разбира се,че сега се забавя разстежа. Не търся супер големи размери. Имам си един идеал за тяло и си го подържам след това.
Мнението беше редактирано от donati на 18.09.09 12:27.
Абе айде сега генетика... според мен е от онази тайната книжка... Давай да ги видим тия нови снимки, сигурно си се нацепил здраво. Смешен си с твоите изказвания и постоянното парадиране. Имаш няква преса която даже не е дълбока, но като изключим пресата нямаш никакви мускули.
Ръцете и гърдите ти са супер неразвити - не знам за какво изобщо парадираш след като в този форум има хора с физика далеч по-добра от твоята без да споменават и дума за това.
Излагаш се здраво, но пък моето мнение не е показателно щото не съм си сложил пресата на аватара като абсолютен селянин и комплексар. Ясен си ми щом самочувствието ти идва от пресата...
Мнението беше редактирано от kao на 17.09.09 23:27.
За съжаление от тези глупави спорове страдат хората, които наистина искат да научат нещо.
Доколкото знам белтъчините се усвояват по-добре заедно с въглихидрат.Веднага след тренировка пия протеин с глюкоза(или мед, декстроза + малтодекстрин) . И ще кажа защо мисля, че това трябва да се прави веднага след тренировка (или до 15-20 мин). Кръвният поток в мускулите е най-интензивен тогава и съответно усвояването на хранителни вещества от мускулите е най-голямо в този времеви интервал. Спира се мускулният разпад (мускулите се хранят от собствените си запаси).
Поправете ме, ако греша някъде.
Това за простите въглихидрати преди тренировка не го знаех и съм правил грешката да ям по някой плод по това време. Наистина чувството за сънливост е налице.
Преди тренировка са препоръчителни бавни(сложни) въгхилидрати, нали така? - бобови, картофи, пълнозърнест хляб и хлебни изделия и т.н.
След тренировка препоръчвате 1-во прости после сложни въглихидрати + белтъчини, така ли?
Мнението беше редактирано от emz на 21.09.09 07:48.