26.01.06
23:36
Аз съм на 16 (може да се дължи и на пубертета), имам мазна кожа, “черни точки” по носа, но акне нямам. Какво може да се направи, за да имам чиста и хубава кожа?
26.01.06
23:50
Ако имаш възможност ходи поне веднъж в месеца на козметик да ти почисти кожата.Иначе използвай всекидневно почистващ тоник и крем за мазна кожа.AVON имат добра серия за такива проблеми-Clearskin
Кожата ще ти се “поизсуши” ако и правиш маски с хума. В почти всяка аптека ги продават за смешната цена от ~ 40 ст. пакетчето, с което можеш да караш и месец. Лесни са за изпълнение и отнемат максимум половин час с приготвянето и миенето.
25.03.06
19:58
а за “черните точки” се продават едни много ефектини лепенки, които си ги лепиш на носа да речем,чакаш 5мин (през които 5мин лепенката така ти се залепя за носа че после не смееш да я пипнеш) и махаш.Нищо не остава,маи лепенките не са повече от 1.50.
Има голяма вероятност кожата ти “да се оправи” от само себе си като излезнеш от пубертета.
[quote author=“MI5”]а за “черните точки” се продават едни много ефектини лепенки, които си ги лепиш на носа да речем,чакаш 5мин (през които 5мин лепенката така ти се залепя за носа че после не смееш да я пипнеш) и махаш.Нищо не остава,маи лепенките не са повече от 1.50.
Има голяма вероятност кожата ти “да се оправи” от само себе си като излезнеш от пубертета.
Тези лепенки обаче не премахват черните точки,ако те са дълбоки. При мен лично не действат. По-добре отиди на козметик за премахване на черните точки.
Хумата стеснява порите. Към хумата прибави мед и една-две лъжици зехтин за подхранване на кожата. Едно пакетче хума стига за 2-3 маски най-много. Хубаво е да се прави маска поне веднъж седмично. Но не забравяй хидратиращ крем след маската с хума.
За стесняване на порите също може да си намажеш пресно изцеден сок от лимон и да престоиш така 10-15 минути, в началото щипе доста.
За да ти е чиста и хубава кожата определящо е да си измиваш лицето сутрин и вечер с подходящ препарат. Аз лично бих ти препоръчала да избягваш продукти,които съдържат алкохол. Най-добре е да си вземеш гелчета за измиването на лицето. Сапунът не действа добре на кожата на лицето, така,че го избягвай. Аз в момента ползвам един гел за измиване на Neutrogena с козметични трици в него и черните ми точки са намалели значително и се налага да ги махам по-рядко.
Добре е да си правиш пилинг маски един-два пъти в седмицата, за да премахваш мъртвите клетки. Има специални кърпички и четки, с които може под душа да отстраняваш мъртвите клетки от лицето.
Но не забравяй да нанасяш хидратираш крем след пилинга.
За подхранване на кожата има най-различни готови маски за лице- може да си правиш от време на време.
Разбит белтък прави кожата да изглежда чиста и бяла. Значи разбиваш белтък на пяна, мажеш си го на лицето и седиш 10-15 мин.
казано от Александър Кацарски на 25.03.06, 19:58:
а за “черните точки” се продават едни много ефектини лепенки, които си ги лепиш на носа да речем,чакаш 5мин (през които 5мин лепенката така ти се залепя за носа че после не смееш да я пипнеш) и махаш.Нищо не остава,маи лепенките не са повече от 1.50.
Съжалявам за некрофилизма ми, но някой знае ли как се казват въпросните лепенки, за да ги пробвам. Дали ще има ефект?