17.08.09
19:58
Ако смятаме по 2.5 гр на кило, значи трябва да приемам около 250 гр. протеин на ден. Това прави около 1.2 килограма месо на ден - МОЛЯЯЯ??? Това ми е много, да кажем мога да приема около 500 гр. месо вечерта, след тренировка, разбира се не наведнъж. Да кажем, че и на обяд ще хапвам към 200 гр. Мисля останалите около 100 гр. да си набавя от добавки. Въпросът е - какви и кога да взимам? Протеин или аминокиселини е по-добре в случая? Мисля, че най-добре ще е да ги комбинирам - например през деня протеин, а преди/по време/след тренировка аминокиселини. Какво ще кажете по въпроса?
Темата беше редактирана от Demoman на 17.08.09 20:17.
17.08.09
20:06
500 грама месо са 100 грама протеин.Други подходящи източници са яйцата и млечните продукти (кисело и прясно мляко,кашкавал,сирене,извара).250 грама ми се виждат малко множко.Много зависи от това колко ти е мускулната маса и колко ти е процента мазнини.
Нямам си на идея. Аз съм малко мутант, имам големи и здрави крака без да съм ги тренирал никога, здрав гъз и нагоре започвам да намалявам. шкембе не е като да нямам, гърдите горе долу има нещо и там. А ръцете вече са като на баскетболист, тънки и дълги. Раменете нищо особено - нито тесни, нито широки. И огромна кратуна. Бавно качвам, бавно свалям (както мазно, така и мускул). Това описание може да е от полза.
Откъде?-много просто от храната.Набавяй 200 гр от храна,пък другите 50 от добавки(2 дози протеин).
2.5гр./кг. е много.
2гр./кг. е добре.
Две закуски - 10 яйца.
Два обяда - пил. гърди - по 150гр. на ядене
Две вечери - риба/свинско - по 150гр. на ядене
Преди лягане - извара - 250-300гр.
Къде видя проблема? Не броя следтренировъчния протеин, не броя шейковете и междинните приеми на суроватъчен протеин.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.08.09 20:33.
17.08.09
20:39
казано от Demoman на 17.08.09, 19:58:
Ако смятаме по 2.5 гр на кило, значи трябва да приемам около 250 гр. протеин на ден. Това прави около 1.2 килограма месо на ден - МОЛЯЯЯ??? Това ми е много, да кажем мога да приема около 500 гр. месо вечерта, след тренировка, разбира се не наведнъж. Да кажем, че и на обяд ще хапвам към 200 гр. Мисля останалите около 100 гр. да си набавя от добавки. Въпросът е - какви и кога да взимам? Протеин или аминокиселини е по-добре в случая? Мисля, че най-добре ще е да ги комбинирам - например през деня протеин, а преди/по време/след тренировка аминокиселини. Какво ще кажете по въпроса?
Става въпрос за активно тегло - тоест трябва да премахнеш теглото на мазнините от сметките.
Ако си 100кг и си с 20% подкожни мазнини, това означава, че мазнините са ти 20кг. Махаш ги и получаваш активно тегло 80кг. При тази ситуация, ако смятаме по 2,2гр белтъчини за 1кг активно телесно тегло се получава: 80 x 2,2 = 176гр белтъчини на ден, което е доста по-леко :)
Ако и това ти е много като прием започни с 2гр белтъчини на 1кг активно телесно тегло и постепенно ги покачвай. Ако тренираш както трябва тези 2гр не би трябвало да са ти проблем.
И се старай да имаш протеин във всяко хранене.
Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 17.08.09 20:41.
казано от Thrashmetal на 17.08.09, 20:31:
2.5гр./кг. е много.
2гр./кг. е добре.Две закуски - 10 яйца.
Преди лягане - извара - 250-300гр.Къде видя проблема? Не броя следтренировъчния протеин, не броя шейковете и междинните приеми на суроватъчен протеин.
Е ти пък се оля . Ако ядеш толкова и пиеш суроватка да кажем след трен и сън протеина ти идва доста в излишък . То има няма се събират 300 грама протеин .
Така ям аз от край време. Като не достигат пари за мръвки просто ям яйца и/или извара вместо печени/пържени животни. С риск, че ще ме нападне 2/3 от форума ще кажа, че протеина никога не е в излишък. Не искам да ми е малко протеина, не искам и да се задълбочавам във разни сметки на колко килограма колко протеин ще ми е оптимален. А като е в повече - изсираш го и не му мислиш.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.08.09 20:52.
казано от Demoman на 17.08.09, 19:58:
2гр х активно тегло.
Ако ще ползваш протеин то да е след като си си го набавил този от храната. Не може да ти замества истинска храна (говорим за храна не за някакви кебапчета или макдонадс). През целия ден е важен балансирай си го в няколко хранения.
2.5гр./кг. е много.
Преди лягане - извара - 250-300гр.Къде видя проблема? Не броя следтренировъчния протеин, не броя шейковете и междинните приеми на суроватъчен протеин.
Как ги сместваш всички тия хранения? Той стомахът ти успява ли да смеля всичко? Ще да имаш доста бърз метаболизъм..
Тия 2гр/кг са доста спорни! Има значение как се тренира - интензивност, обем и други щуротий.
Много белтък = много работа за бъбреците и много пикаене. И познай какво изпикаваш?
Ако наистина си 100 кг и цялата тая маса не са мускули не е нужно да ги смяташ и по 2 гр/кг активно тегло. Защото ти не си спортувал до сега и тялото ти просто няма да ги усвоява, а освен това товариш отделителната система на организма си.
казано от omeganet на 18.08.09, 16:04:
2.5гр./кг. е много.
Как ги сместваш всички тия хранения? Той стомахът ти успява ли да смеля всичко? Ще да имаш доста бърз метаболизъм..
Не всъщност. Не знам с какъв метаболизъм съм, най-вероятно бавен така като се гледам. Но организма се нагажда според храненето.
казано от tonu на 17.08.09, 21:04:
2гр х активно тегло.
Ако ще ползваш протеин то да е след като си си го набавил този от храната. Не може да ти замества истинска храна (говорим за храна не за някакви кебапчета или макдонадс). През целия ден е важен балансирай си го в няколко хранения.
х 2
Разпредели си го в равни приеми, които не надвишават 40-50гр., да идва от качествени източници. Протеин от пудри в извънредните случаи, когато имаш големи дупки между храненията.
08.09.09
15:07
Колко килограма тежиш чиста телесна мускулна маса ? Недей умножава 2,5 грама по килограмите,които си сега.
Не се знае колко процент мазнина имаш. Първо трябва да разбереш долу горе колко чиста телесна мускулна маса имаш.
Може да се окаже,че не са ти нужни повече от 200 грама протеин на ден. Яж по 1 кг месо на няколко приема на ден.
Яйцата също са много добър източник. Киселото мляко,сиренето,къшкавалът,изварата и общо взето млечните продукти.
Синтетичният протеин може да го ползваш,като добавка,а не от него да очакваш половината доза протеин за денят.
По-голямата доза белтъчини са ти от храната. Достатъчно е да изпиеш 80 грама протеин на четири приема за денят.
Ако е 80% протеина,ще усвоиш 60 грама протеин синтетичен.Консумирай достатъчно масло.