Как да използваме хранителните добавки

Темата е заключена.
PN

17.08.09
17:58

Сутрин след ставане от сън комбинирани мултивитамини и минерали със 500 мг витамин C+100-200 мг витамин Е, 30-40 гр високо процентов протеин +45 гр високо въглехидратен гейнър. След 30-40 минути закуска. Може да си изберете:овесени ядки с прясно мляко и мед или спагети със сирене и бекон. Ако мислите да тренирате изчакайте час-час и половина и изпийте: 5 капсули аминокиселини,5 гр глутамин,4 гр креатин,1 капсула комбинация от архинин-орнитин-лизин,20-30 гр високопроцентов протеин и 45 гр гейнър. Изчакайте 40 минути и започнете тренировка. По време на тренировката може да пийвате по някоя глътка вода.
След,като завърши тренировката,изчакайте 10 минути и изпийте: 5 капсули аминокиселини,5 гр глутамин,4 гр креатин,1 капсула комбинация от архинин-орнитин-лизин,45 гр високопроцентов протеин,75 гр гейнър. Изчакайте около час и може да се храните.
Препоръчвам:1-2 сварени пилешки гърди и пожелание свареникартофи или препечен хляб.Късно вечер избягвайите прекалено голямата консумация на въглехидрати. Сутрин е желателно повечко въглехидрати,а вечер белтъчини.
Ограничете мазнината почти до минимум в храната.Не тренирайте с прекалено тежко. Намерете си тежест с,която да можете да изпълните от 8-10 повторения чисто и концентрирано от 3-4 серии по 3 упражнения на мускул,като всяка седмица сменяте първото упражнение за да може да шокирате мускула. Правете кардио не повече от 3 пъти в седмицата и не повече от 20 минути тичане с умерено темпо. Препоръчвам 2 пъти седмично по 15 минути тичане с умерено темпо.Разпределете си тренировъчната програма така,че мускулите ви да могат да си почиват равномерно и ги съчетайте,така,че по слабата мускулна група да расте.
Не тренирайте повече от 4 пъти в седмицата. Желателни са 3 дни почивни в,които ще тренирате коремната преса и от тези 3 дни може да си изберете два за кардио след коремната преса. Коремната преса я тренирайте в супер серии до отказ,след,което починете няколко секунди и започнете следващото упражнение пак до отказ и може да преминете и към трето упражнение.
Когато тренирате съответен мускул се концентрирайте върху него.Ако някои се интересува от нещо друго,може да ме пита.Пишете ми на мейл адреса ми в профила или тук в темата.

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 19.08.09 10:05.

RO

17.08.09
18:34

Интересна тема. Хареса ми, искам и да те попитам нещо друго , Какво мислиш за комбинирането на два вида протеин. Говоря за това докато се храниш. Уместно ли е според теб да се комбинират два вида протеин.

Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 17.08.09 18:34.

PN

17.08.09
21:39

Можеш да конбинираш два вида протеин,но зависи какво търсиш и какво целиш. Ако искаш да покачваш чиста мускулна маса ти препоръчвам да избегнеш употребата на въглехидратен протеин по време на хранене. Може да го използваш преди и след тренировка,както съм описал в главната тема. На всяко хранене можеш да пиеш по 10-20 грама високопроцентов protein-80-90% протеин. Иначе комбинация,можеш да правиш преди и след тренировка,както съм го описал. Има и протеини,които са 50 на 50%. За по лесно си правиш един по концентриран шейк,но аз лично предпочитам да си дозирам отделно и да ги смесвам по точен грамаж. Сутрин е хубаво да изпиеш 30-40 грама високопроцентов протеин. Това ще ти донесе антикатаболен ефект. Както и се препоръчва преди и след тренировка да се пие високопроцентов протеин с въглехидратен. И двата протеина имат антикатаболен ефект,но въглехидратният действа възтановително и по точно възстановява енергията и гликогена в мускулите.
Други билдери казват че може да се пият гейнъри и сутрин и вечер,но повечето ги използват след тренировка.
Бих допълнил,че логично може да се ползва въглехидратен протеин заедно и с високопроцентовят сутрин рано след ставане. През ноща по време на спане организма изчерпва доста въглехидрати и сутрин имаме глад на въглехидрати. Именно за това е много добре да вкараш около 30 грама въглехидратен,както и високопроцентов.
Общо взето това. Питай нещо по конкретно ако те интересува. Мога да ти кажа как да използваш кленбутерол.

18.08.09
01:19

Извинявай колега, но ти като какъв се явяваш?
Зад тези, на пръв поглед нелепи съвети, които даваш, стои ли дипломиран специалист (правописа някак си ме тласка към собствени изводи, но ще изчакам отговора ти) ?
Че и кленбутерол щял да обяснява как се взимало, брей...

Мнението беше редактирано от HeartCore на 18.08.09 01:20.

PN

18.08.09
10:43

Трябва ли да съм някой,че да пиша тук ? Ти да не си някой специален с диплома ? :)
Нелепи съвети ??? Прочети внимателно и започни да действаш.
Явно не си на ТИ с бодибилдинга,но както и да е.
Поне не се излагай,като пишеш публично. Можем да комуникираме на лично.
Нека чуем твоите съвети и някоя дивашка схема за прием на Кленбутерол.
За сега не виждам такива и нито пък съм видял нещо смислено да напишеш.
В края на краищата успехът идва с правилното трениране,начина по,който използваш добавките и тнт.
Като се погледнеш в огледалото и ще видиш дали имаш напредък или не и как изглеждаш.
Ако не се харесваш,не критикувай,а се замисли относно всичко това .

18.08.09
10:46

казано от Pauline Nordin на 17.08.09, 21:39:

Ако искаш да покачваш чиста мускулна маса ти препоръчвам да избегнеш употребата на въглехидратен протеин по време на хранене.

Въпросът ми може да е глупав, но какво е това нещо?

PN

18.08.09
11:18

Въпросът не бих казал,че е глупав,а по-точно елементарен. Въглехидратите ги набавяме много по-лесно.
Има ли смисъл да пиеш гейнър-въглехидратен протеин по време на хранене. Тук да уточним- ако си имал тренировка и след тренировката да изпиеш 80 грама въглехидратен протеин е супер и след около час да седнеш да се храниш,но не и да месиш и да пиеш шейк гейнър по време на хранене. Както съм написал в темата за добавките: много е добре на всяко хранене да се пие по 15-20 грама високопроцентов протеин. Разбира се високопроцентовият протеин може да го пиеш сутрин,като станеш от сън. Действа антикатаболно. Преди тренировка и след тренировка също се пие високопроцентов протеин,както и гейнър. Въглехидратният протеин е задължителен след тренировка,но е добре да изчакаш около 10-15 миути и след това да го изпиеш. Преди тренировка дозата е по-малка,а след тренирова е винаги по-голяма.

Мнението беше редактирано от Pauline Nordin на 18.08.09 11:21.

ГА

18.08.09
12:18

кленбутерол ... ще ми разясниш ли малко , какво точно представлява(нямам си и ни най-малка представа).

Кленбутерола, е забранен вече препарат, и писането за него би било нарушение на правилата на форума.

ВЕ

18.08.09
15:58

Вече има такава тема и модераторите са я определили като важна. Може да я видите в нячалото на този раздел.
Иначе инициативата е хубава, но дали е приложима за всеки? Нещата са много общо казани. Като предложение бих добавил начин на приемане за за трите типа тяло.

ВЕ

18.08.09
15:59

казано от vast на 18.08.09, 10:46:

Ако искаш да покачваш чиста мускулна маса ти препоръчвам да избегнеш употребата на въглехидратен протеин по време на хранене.

Човека си държи на българския език, за което го поздравявам.

18.08.09
16:05

и все пак това е форум за фитнес и бодибилдинг, нищо не пречи да се каже с две думи какво е кленбутерол - използва се от асмататици, но също и от билдери. Ускорявя пулса, повишава темперетурата на тялото и текара да се потиш (и да слабееш)

ВЕ

18.08.09
16:08

казано от n_sko на 18.08.09, 16:05:

и все пак това е форум за фитнес и бодибилдинг, нищо не пречи да се каже с две думи какво е кленбутерол - използва се от асмататици, но също и от билдери. Ускорявя пулса, повишава темперетурата на тялото и текара да се потиш (и да слабееш)

А защо и как действа? ;-)

PN

18.08.09
16:47

Какво е Кленбутерол и как се използва?

Какво представлява препаратът кленбутерол:

Кленбутеролът представлява Бета-миметик, което означава, че той действа на Бета рецепторите в мускулната клетка най-общо казано. Той се употребява най-често от асматици, тъй като действа на гладката мускулатура на дихателните пътища. Но също така добре действа и върху бета рецепторите в мускулната тъкан и телесната мазнина като цяло, като създава термогенеза (т.е. покачва температурата на тялото и по този начин изгаря така излишните на всички ни калории).

Общото мнение на атлетите е, че Кленбутерола драстично променя телесния състав на мастната и мускулната тъкан.
Атлети ползвали Кленбутерол докладват за огромните загуби на мазнини. Не е необичайно да се загубят 5 до 6 кг мазнина в рамките на четири-пет седмици (обърнете внимание мазнина, а не вода).

Кленбутеролът е интересен препарат, който напоследък стана много популярен сред бодибилдърите. Това е трето поколение бета-2-антагонист. Използването му от бодибилдърите започва след публикациите в някои медицински издания и след скандала с угояването на телета в Германия.

Този препарат оказва влияние върху покачването на мускулната маса и изгарянето на мазнини. Напоследък се заговори дори, че продуктът е по-ефективен от стероидите и така широко използваните анаболи. Този шум насърчава много бодибилдъри да експериментират с него. Кленбутеролът е свързан с усилен топлообмен.

Много атлети, които са го използвали, казват за получен значителен прираст на сила и рязко спадане на подкожните мазнини. Той показва положителен ефект върху мускулната хипертрофия. Кленбутеролът е медикамент, който е предпочитан за предсъстезателна подготовка или при програми за изчистване.
При Кленбутерола отсъстват възможните странични действия на анаболните стероиди като например акне, окапване на косата, възпаления на черния дроб, надебеляване на гласа или гинекомастия (образуване на женска гръдна тъкан при мъжете). Така,че може да се употребява спокойно в указаните дози без да се предозира.

Начин на употреба:

1 ден: една таблетка сутрин рано и половин таблетка следобед 14.30-15.00
2 ден: една таблетка сутрин рано и една таблетка следобед 14.30-15.00
3 ден: една таблетка и половина сутрин рано и една таблетка следобед 14.30-15.00
4 ден: една таблетка и половина сутрин рано и една таблетка и половина следобед 14.30-15.00
5 ден: две таблетки сутрин рано и една таблетка и половина следобед 14.30-15.00
6 ден: две таблетки сутрин рано и две таблетки следобед 14.30-15.00
и така се продължава по 4 таблетки дневно,включително до 14-ят ден.
След 14-ят ден се пие по схемата: 2 дни пауза-2 дни прием и така общо 8 седмици,като тези два месеца се броят от първото глътнато хапче кленбутерол. Тоест от самото започване на пиене на кленбутерол,първите 14 дни. След завършване на 8 седмичният цикъл,кленбутерола се спира за 6 седмици и след това по желание,може да се повтори цикълът по същия начин.
Не препоръчвам повече от 5 таблетки дневно,въпреки,че има билдери,които стигат до 8 таблетки дневно,но дозата може да се контролира,като си измервате телесната температура и не трябва да минава 37,3 -37,7

18.08.09
16:56

казано от Велизар на 18.08.09, 15:59:

казано от vast на 18.08.09, 10:46:

Човека си държи на българския език, за което го поздравявам.

Аз не съм съгласен - това, че гейнъра има високо съдържание на въглехидрати не го прави “въглехидратен протеин” (добиваш протеин от въглехидрати може би).

Pauline Nordin ще те помоля да дадеш линк от който си копирал тази статия за кленбутерола. Статията е публикувана в списание Олимп брой 2, година 2002, и бас давам, че и да се скъсаш не можеш да познаеш кой е истинския автор (не преписвач ) на материала.

vast гейнера  е смес от въглехидрати с протеин. Тоест протеин примесен с въглехидрати или обратно. Доста е писано за гейнерите.

18.08.09
18:24

казано от Иван Шишманов на 18.08.09, 17:39:

Pauline Nordin ще те помоля да дадеш линк от който си копирал тази статия за кленбутерола. Статията е публикувана в списание Олимп брой 2, година 2002, и бас давам, че и да се скъсаш не можеш да познаеш кой е истинския автор (не преписвач ) на материала.

vast гейнера  е смес от въглехидрати с протеин. Тоест протеин примесен с въглехидрати или обратно. Доста е писано за гейнерите.

Ванка взе ми го от устата !
Наистина е от Олимп.
Кленбутерола е изкючително опасен, и не само за сърцето. Това е тем за GO HARD!!!

18.08.09
19:17

Чак пък изкючително опасен не е. Да не кажа че когато се взема разумно - страничните ефекти ако има такива ще бъдат силно ограничени. Недейте чели само статиите ами се интересувайте и от хора които имат практически опит. Но съм съгласен че темата не трябва да се коментира тук.

А по темата за хранителниет добавки - начина на прием и т.н.. е нещо доста специфично и е трудно да се каже с точност - кое как и по колко за да работи при всички. За това и има консултанти и инструктори които преценяват нещата за всеки индивидуално.

Вече има такава тема.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1