Наивен въпрос: въглехидрати

18.08.09
19:33

Няколко въпроса за въглехидратите, чиито отговори знам, но не съм сигурен че съм прав. Затова моля за потвърждения и поправки.

- Приема на бързи въглехидрати качва нивото на инсулина. Нали така?
- А бавните въглехидрати качват ли инсулина? До колкото аз знам - не.
- Инсулина има ли някаква връзка с качването на мускули? Ако не - тогава примерно 5гр./кг. бавни въглехидрати на ден водят до чисто качване на маса ли?
- При ВВД какъв е оптималния прием на въглехидрати - виждал съм от 4гр./кг. до 6-7гр./кг.

Темата беше редактирана от ~ DN на 18.08.09 19:34.

18.08.09
20:43

- Да
- Покачват го, но много по-малко, без рязки пикове и поддържат нивото му постоянно.
- Инсулинът е най-анаболният хормон в човешкото тяло. И в стари теми си питал и са ти отговаряли, че идеализиран начин за качване на супер чиста маса няма. Но ако познаваш много добре тялото си, умееш да се вслушваш в сигналите, които ти изпраща, и не бързаш за няколко месеца да изглеждаш като Мистър Олимпия, е възможно доста чисто качване.
- Трябва да намериш оптималния за теб и твоите цели чрез проби и грешки.

18.08.09
20:57

казано от enf0rcer на 18.08.09, 20:43:

- Инсулинът е най-анаболният хормон в човешкото тяло.

Тоест на най-прост език - по-висок инсулин = повече мускули на цената на повече подкожни мазнини?
п.п. И както казах, сега се повтарям - търся потвърждение на това, което е вярно и поправка на това, което не е. Мерси.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.08.09 21:00.

18.08.09
21:00

Инсулина е силно анаболен хормон,който на най-прост език казано спомага за изграждане на мускули.Само че мускулите могат да използват определено количество инсулин, за да нормализира нивата черния дроб го превръща в триглицериди респ. подкожни мазнини. Простите въглехидрати придизвикват голяма секреция на инсулин за разлика от комплексните.

18.08.09
21:30

Не трябва преди тренировка да приемаш бързи въглехидрати, тъй като отделянето на по-големи количества инсулин спира отделянето на растежения хормон. Сигурно го знаеш, но пак е свързано тук с инсулина и въглехидратите.  Иначе колко въглихидрати да приемаш си е много персонално. Зависи от метаболизма ти.

18.08.09
21:37

Ето как те уловихме,че не следиш статите тук.
http://www.bb-team.org/articles/3552/

Мнението беше редактирано от Biad__ на 18.08.09 23:48.

19.08.09
08:40

Мерси freak.
Biad__, не съм прочел повече от 4-5 статии, убий ме : )

19.08.09
09:57

Без инсулин глюкозата не може да проникне в клетката и да бъде използвана за енергия.
Редом е сред най-анаболните хормони като растежен и тестостерон.И все пак инсулина е нож с две остриета,затова трябва да се намери концентрацията,която ти е необходима.
По моемо в статията е допусната лека грешка.След тренировка инсулиновите нива не трябва да са високи,а завишени,и пак зависи от конкретната цел.Храненията преди,непосредствено след и след тренировка са най-важните.Това не означава,че не трябва да ядете през останалото време...

19.08.09
13:24

казано от Thrashmetal на 18.08.09, 20:57:

Тоест на най-прост език - по-висок инсулин = повече мускули на цената на повече подкожни мазнини?

На най-прост език - да, но нещата, разбира се, са по-сложни. При прекалено висок или при висок инсулин, съчетан неправилно с белтъчини и мазнини, спокойно може да се наблегне на подкожните мазнини вместо на мускулите.

19.08.09
13:53

казано от Thrashmetal на 19.08.09, 08:40:

Мерси freak.
Biad__, не съм прочел повече от 4-5 статии, убий ме : )

Този път ще ти се размине,но да не се повтаря.  ;)
Както и да е тук има наистина статии,които отговарят на някои прости въпроси.

DO

11.09.09
11:08

Често темата за въглехидрати става спорна. С течение на времето разбрах,че въглехидратите само ме подуват и никаква работа не ми вършат. Не казвам,че са излишни,но лично аз внимавам с тях и в моето меню те са в най-малко количество.
Главно наблягам на белтъчините и маслото. Почти не консумирам въглехидрати и така имам дори повече трайна енергия благодарение на мазнините,доста по чисто качвам и не се подувам,както преди.

Мнението беше редактирано от donati на 11.09.09 11:10.

11.09.09
15:14

@финдо, какво виждат очите ми?
Върлият противник на тезата, че инсулинът не бил с голяма анаболна функция...
Не се заяждам, просто не мога да повярвам как говорите едни неща и след месеци говорите противоположни.
Явно съм помогнал с нещо, щом си се зачел за инсулина(ако си го направил де...) :д;Д

11.09.09
16:24

Аман от въглехидрати, това мога да кажа...Тоя кафяв ориз има вкус на подметка, а от варени картофи ми се драйфа вече....

11.09.09
16:33

казано от LttS на 11.09.09, 15:14:

@финдо, какво виждат очите ми?
Върлият противник на тезата, че инсулинът не бил с голяма анаболна функция...
Не се заяждам, просто не мога да повярвам как говорите едни неща и след месеци говорите противоположни.
Явно съм помогнал с нещо, щом си се зачел за инсулина(ако си го направил де...) :д;Д

Никога не съм твърдял,че инсулина не е анаболен.
И никога не съм казвал,че не е нужен!
Против съм инсулиновите пикове,шокове и както искаш ги наречи.
Както казах инсулина е нож с две остриета,затова трябва добре да се управлява този хормон.

Противник съм на тезите “НВД”,противник съм на митове,че може да се яде сладко на корем след тренировка,без да се опасяме от качване на мазнини!
Инсулина е много важен за изграждане на мускулната маса,но трябва да се играе много внимателно с него.

Мнението беше редактирано от Финдо на 11.09.09 16:50.

11.09.09
18:43

Оф на ВВД съм, пък... Днес едниствените въглехидрати, които съм приел са, 3 картофени кюфтета, 200 грама юфка и половин хляб, организма ми нещо не му се яде, малко е нали?

Мнението беше редактирано от El padre на 11.09.09 18:43.

11.09.09
20:13

казано от Pandiz на 11.09.09, 18:43:

Оф на ВВД съм, пък... Днес едниствените въглехидрати, които съм приел са, 3 картофени кюфтета, 200 грама юфка и половин хляб, организма ми нещо не му се яде, малко е нали?

Е ти пък си намерил какви точно пък въглехидрати да консумираш ... направо ...

11.09.09
20:25

казано от tonu на 11.09.09, 20:13:

казано от Pandiz на 11.09.09, 18:43:

Е ти пък си намерил какви точно пък въглехидрати да консумираш ... направо ...

Това ми беше днес на ръка, това е, има и черни дни, все пак въпроса ми беше сравнително малко лиса, не съм тежък. Иначе какво предлагаш като въглехидрат ти на мястото на макаронени изделия, картофени и хлебни? Не ми казвай ориз, писнало ми е изял сам 1 тон в рамките на няколко месеца лол .. :lol:

Мнението беше редактирано от El padre на 11.09.09 20:26.

Овесени ядки
Кафяв ОРИЗ
пълнозърнест хляб
пълнозърнести макарони
варени картофи с обелките

11.09.09
20:33

казано от RogerF на 11.09.09, 20:30:

Овесени ядки
Кафяв ОРИЗ
пълнозърнест хляб
пълнозърнести макарони
варени картофи с обелките

Ъааъ, казваш нещо, което не знам..

Ми не питай тогава :)

11.09.09
20:35

казано от RogerF на 11.09.09, 20:35:

Ми не питай тогава :)

Не съм бе чичe :)

Мнението беше редактирано от El padre на 11.09.09 20:36.

Ти ме прати в третата възраст направо :lol:

11.09.09
20:40

казано от RogerF на 11.09.09, 20:37:

Ти ме прати в третата възраст направо :lol:

Ако ти бях казал чук или лице, щеше да го приемеш лично, затова чиче :lol: :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1