Поръчки от чужбина и митническия контрол!!!

Темата е заключена.
JO

16.04.08
18:38

Призовавам всеки, който си поръчва добвки от чужбина (предимно САЩ), да обмисля внимателно теглото и стойността на поръчката си. Напоследък се наблюдава драстично увеличение на хората, които пазаруват от чуждестранни сайтове. Преди около седмица бях в Софийска митница и като влезнах в склада им (там държат всички колети) видях много стелажи пълни с безброй колети повечето от Америка. Имах достатъчно време да хвърля един поглед върху етикетите и на доста от тях пишеше - vitamins. Инспекторите са пощурели и следят получателите на колетите. Ако имате повече от един пакет на месец, ще ви привикат за проверка. Не си мислете, че като поръчвате малки колети но често, няма да ви гепат. НЕ СЕ ЛАКОМЕТЕ и поръчвайте това, което ви е нужно, защото да не се наложат ограничения и заради група кухи лейки да резнат сички ни.

16.04.08
19:37

Да режат.

16.04.08
21:06

казано от jorro на 16.04.08, 18:38:

Призовавам всеки, който си поръчва добвки от чужбина (предимно САЩ), да обмисля внимателно теглото и стойността на поръчката си. Напоследък се наблюдава драстично увеличение на хората, които пазаруват от чуждестранни сайтове. Преди около седмица бях в Софийска митница и като влезнах в склада им (там държат всички колети) видях много стелажи пълни с безброй колети повечето от Америка. Имах достатъчно време да хвърля един поглед върху етикетите и на доста от тях пишеше - vitamins. Инспекторите са пощурели и следят получателите на колетите. Ако имате повече от един пакет на месец, ще ви привикат за проверка. Не си мислете, че като поръчвате малки колети но често, няма да ви гепат. НЕ СЕ ЛАКОМЕТЕ и поръчвайте това, което ви е нужно, защото да не се наложат ограничения и заради група кухи лейки да резнат сички ни.

Подкрепям! Да не стане накрая хитра сврака, с двата крака.

Аз обаче си мисля, че основният проблем не са хората, които поръчват за себе си, а ония нелегални сайтове, които препоръчват препородават стока, без да си плащат каквито и да е данъци и по този начин вкарват в джобовете си чиста печалба. Няма да ги споменаваме тия сайтове, всички ги знаем кои са! Собствениците им обаче едва ли ще спрат порочната си практика, защото така им е изгодно. Като ги спрат - спрат... дотогава ще са си направили достатъчно пари.

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 16.04.08 21:09.

17.04.08
07:17

Хмм аз за това ли си чакам поръчката вече 52 дена ...

17.04.08
07:22

казано от target на 17.04.08, 07:17:

На митницата ходи ли?

17.04.08
08:38

казано от 4oKuTo на 17.04.08, 07:22:

казано от target на 17.04.08, 07:17:

На митницата ходи ли?

Ходя на всеки 2 дена да проверявам ама нищо, от там ми казаха че първо отивали в София и после ги разпределяли по градовете и можело там да я бавят , абе много тъпо даже ще им искам някой телефон на Митница София да питам има ли нещо задържано за мене

12.08.09
19:58

От скоро ако мога да го нарека така има подобрение в тази област.Поне до колкото Аз съм информирам.За момента безмитния максимум от фирма на физическо лице е 150 Евро, а до скоро 1-2-3 месеца е бил по-малко.От физ. на физ. лице е 45 Евро, но който поръчва от Америка по принцип взема от онлайн магазин, а то си е фирма.Относно малките колети и изгодното поръчване имам 1 идея.Който иска да я спделя на ЛС. ;) Относно това, че задържали пратки и се съмнявали на мен митнически служител ми каза, че няма проблеми ако на веднъж получа 1-2 колета до 150 евро стига това да не е всеки ден. ;) Така, че освен ако няма да правите голям магазин за хранителни добавки, а само ще давате по няколко стотин евро на месец за себе си няма за какво толкова да се притеснявате. ;)
Това знам Аз след като първия път явно не съм се интересувал достатъчно и гризнах дръвцето, но така е в живота проба-грешка проба-грешка.. :)

12.08.09
23:39

Да, друг е въпроса че ако даваш по няколко стотин евро на месец за добавки - се свързваш с някой вносител който ти дава отстъпка и добавките ти излизат на същите цени ако не и по-ниски само дето не чакаш 1 месец и директно може да си избереш нещата от магазина където ще ти ги препоръча някой който разбира от това.

А не - поръчах си продуктите A,B и C - я ми кажете сега дали изобщо стават за маса, как да ги пия и дали въобще са ми нужни... ама късно ;)

Мина им модата на тия поръчки от много време...

13.08.09
09:20

казано от incessantforce на 12.08.09, 19:58:

От скоро ако мога да го нарека така има подобрение в тази област.Поне до колкото Аз съм информирам.За момента безмитния максимум от фирма на физическо лице е 150 Евро, а до скоро 1-2-3 месеца е бил по-малко.От физ. на физ. лице е 45 Евро, но който поръчва от Америка по принцип взема от онлайн магазин, а то си е фирма.Относно малките колети и изгодното поръчване имам 1 идея.Който иска да я спделя на ЛС. ;) Относно това, че задържали пратки и се съмнявали на мен митнически служител ми каза, че няма проблеми ако на веднъж получа 1-2 колета до 150 евро стига това да не е всеки ден. ;) Така, че освен ако няма да правите голям магазин за хранителни добавки, а само ще давате по няколко стотин евро на месец за себе си няма за какво толкова да се притеснявате. ;)
Това знам Аз след като първия път явно не съм се интересувал достатъчно и гризнах дръвцето, но така е в живота проба-грешка проба-грешка.. :)

Ако това е достоверно,значи без проблем можем да си пазаруваме от Америка така ли?Без спирания,допълнителни изчаквания??Ако е така аз ще пазарувам от там,стига с набутвацията тука.

13.08.09
17:52

Аз преди месец си поръчвах фет бърнъри от ebay.Дойдоха от америка на колета пишеше vitamins за 10 долара,теглото половин килограм ,пристигнаха за 12 дена от америка.И ми излезнаха на половин цена отколкото тук,даже и малко по евтино.

13.08.09
18:46

казано от biker_boy на 13.08.09, 17:52:

Аз преди месец си поръчвах фет бърнъри от ebay.Дойдоха от америка на колета пишеше vitamins за 10 долара,теглото половин килограм ,пристигнаха за 12 дена от америка.И ми излезнаха на половин цена отколкото тук,даже и малко по евтино.

аз през няколко месеца правя поръчки за 500-600 лева тъпото е,че само доставката ми излиза 160+ лева и вече мисля да спирам също,Българските вносители почнаха да правят достатъчно добри оферти на сносни цени,друг е въпроса ,че сега поръчахме един селлмас и още няколко дребни нещица и ги чакам вече два месеца и кусур............

13.08.09
18:49

Вярно е че българските вносители правят добри промоции,но за някои фетбърнъри както писах ми идват на половин цена с доставката че и малко по евтино,еми тогава ще се поръчват оттам.А за протеини и аминокиселини няма смисъл и тук цените са добри.

13.08.09
19:03

казано от biker_boy на 13.08.09, 18:49:

Вярно е че българските вносители правят добри промоции,но за някои фетбърнъри както писах ми идват на половин цена с доставката че и малко по евтино,еми тогава ще се поръчват оттам.А за протеини и аминокиселини няма смисъл и тук цените са добри.

Е винаги ще има оферти от там ,които са по изгодни,но тук имаме достатъчно силни дистрибутори с качествени продукти ,които също могат да са алтернатива на тези от там,да не и по добра...все пак за фет бърнерите не съм до толкова в час,тъй като за сега съм нямал допир до нещо свързано със сваляне =))))))

13.08.09
19:51

Нямам нищо против Българските вносители.Дори Евала им правя на хората за труда.Вярно е, че всеки иска да вземе качествена стока на добри цени няма спор, но ако вносителите спазват всички закони и си плащат мита и ддс-та няма как просто да не им излиза по-скъпо.Вярно като пазариш по много имаш и големи отстъпки.Просто така да се каже всеки си гледа интереса.Най-вероятно повечето от вас са влизали в бб.ком.Аз пазаря от 1 подобен сайт.Утре ще поръчвам и неща които тука биха ми излезнали 390-400 лева аз ги вземам за около 160лв.Българските вносители, че правят много добри промоции спор няма, но сайта от който Аз пазара само като пример сега ще взема 6% отстъпка и 12% комисонна.Така, че и този вариант е изгоден.Все пак всеки трябва да си прецени сам за себе си как да действа.До сега като съм поръчвам 4-6 дена докато пратката напусне САЩ и още 4-6 дена от САЩ до БГ.Обикновенно звъня в митническия и питам, защото пристигат в Сливен и Аз съм от Нова Загора а тука някой път не доставят известията.Ако някой има интерес да му разесня да пише на ЛС. ;)

13.08.09
22:06

казано от biker_boy на 13.08.09, 18:49:

А за протеини и аминокиселини няма смисъл и тук цените са добри.

Абе ON Gold Standard или SI03 Matrix за 150 лв при цена между 35 и 50 евро в Германия/Англия ми се струва лееееееко завишена  :lol:

14.08.09
10:17

Точно при протеините на мене ми се вижда надецнката най-фрапираща...Просто самата мисъл че за 4.5 кг протеин,който навскякъде не надвишава 100лв,аз трябва да дам между 250 и 300ме отказва от тази възможност...да не говорим колко закъсняват пусканията на българския пазар на най-актуалните продукти в Америка примерно..

ВИ

14.08.09
15:00

казано от AlexanderTsvetkov на 14.08.09, 10:17:

Точно при протеините на мене ми се вижда надецнката най-фрапираща...Просто самата мисъл че за 4.5 кг протеин,който навскякъде не надвишава 100лв,аз трябва да дам между 250 и 300ме отказва от тази възможност...да не говорим колко закъсняват пусканията на българския пазар на най-актуалните продукти в Америка примерно..

Митото за протеина е 9% + около 6лв на килограм. Смятай че с ДДС данъците за един протеин 10лбс са най-малко 65-70лв.
Като вносител ще ти кажа че при почти всички колеги надценката на протеина е най-малка заради голямата конкуренция от продукти.
А представянето на нови актуални продукти се бави защото бЪЛГАРИЯ е на кучето в гъзъ и евтиния транспорт отнема до 4 месеца.

14.08.09
15:41

казано от Валентин Иванов на 14.08.09, 15:00:

казано от AlexanderTsvetkov на 14.08.09, 10:17:

Митото за протеина е 9% + около 6лв на килограм. Смятай че с ДДС данъците за един протеин 10лбс са най-малко 65-70лв.
Като вносител ще ти кажа че при почти всички колеги надценката на протеина е най-малка заради голямата конкуренция от продукти.
А представянето на нови актуални продукти се бави защото бЪЛГАРИЯ е на кучето в гъзъ и евтиния транспорт отнема до 4 месеца.

А защо се използва най-евтиния транспорт ?

ЕД

14.08.09
15:51

За да ти продават продукта на 100 лв, вместо на 110-120. И в двата случая имат еднаква печалба, но различни продажни цени. Иначе има и вносители, които въпреки по-евтиният транспорт и по-малката себестойност на продуктите, решат, че ще къртят яко и ги пускат на високи цени.

14.08.09
18:31

Не казвам ,че задължително всичките пари от “надценката” отиват в джоба на вносителя,продавача и т.н.,но на мен просто всеки път когато ми се налага да си купувам нов протеин ми е обидно на плащам 3хИстинската цена...Eдинствената добавка ,която за мен е задължителна за всеки занимаващ се с фитнес, в България е или крайно неизгодна(вносна) или вредна,гнусна и тн.(българска).За това такива промоции като на Ел Джи Пи на All the whey толкова ми харесват,защото цените в момента изглеждат нормални,даже добри,но лошото е че промоцията ще продължи няколко дни и след това всичко ще е по старо му..и за парите с които в България ще си купуваме протеин за месец-два,в САЩ ще продължават да си правят цялостни стакове от суперпродукти на суперцени,стигащи за 2-3 месеца...Просто всичко е такова в нашата скъпа държавица...

ВИ

14.08.09
18:49

казано от AlexanderTsvetkov на 14.08.09, 18:31:

Не казвам ,че задължително всичките пари от “надценката” отиват в джоба на вносителя,продавача и т.н.,но на мен просто всеки път когато ми се налага да си купувам нов протеин ми е обидно на плащам 3хИстинската цена...Eдинствената добавка ,която за мен е задължителна за всеки занимаващ се с фитнес, в България е или крайно неизгодна(вносна) или вредна,гнусна и тн.(българска).За това такива промоции като на Ел Джи Пи на All the whey толкова ми харесват,защото цените в момента изглеждат нормални,даже добри,но лошото е че промоцията ще продължи няколко дни и след това всичко ще е по старо му..и за парите с които в България ще си купуваме протеин за месец-два,в САЩ ще продължават да си правят цялостни стакове от суперпродукти на суперцени,стигащи за 2-3 месеца...Просто всичко е такова в нашата скъпа държавица...

Би ли ми пояснил защо пишеш “надеценка” с кавички и Истинска цена с главна буква?
И да те поправя за нещо- българия (умишлено с малка буква) не е държава а чисто географско понятие. В инстинските държави има институции, в наше село ролята на институции играят бюра за “частни” услуги и рекет.

14.08.09
21:57

Абе в днешно време с наличните комуникации светът е едно малко село. А с наличните разплащателни средства (кредитни карти, PayPal, преводи и т.н.) и световният пазар е на една ръка разстояние. Така че всеки си прави избора и действа според неговите убеждения, нагласи, желания. Както на някой може да му е кеф да даде 150 лв за 2.5 кг протеин и на мен пък ми е кеф да дам 80 лв за същата стока. Така функционира свободният пазар - въпрос на доброволно договаряне.

15.08.09
08:52

Няма за кво да се карате според мене, който не му харесват цените в БГ да си поръча от вънка .... толкова е просто. Аз винаги си поръчвяам от США и не се чуствам ощетен

ЕД

15.08.09
12:01

казано от AlexanderTsvetkov на 14.08.09, 18:31:

Нормални, даже добри? Според мен думата е  ПЕРФЕКТНИ! Такива цени за такова качество няма да намериш, освен ако не живееш в USA! При никакви обстоятелства ако си поръчаш протеина от USA няма да ти излезе по-евтино от промо цените в момента. Толкова са ниски цените в момента, понеже искаме да дадем хубав старт на марката на пазара, а и конкуренцията при протеините е жестока. След като свърши промоцията, протеините също ще продъжат да бъдат на промоция, но с малко по-високи цени, цени които са също перфектни. Не можем да продаваме постоянно на тези цени, просто в момента са супер ниски...

Просто е невъзможно да се постигнат цените в USA, освен ако от там не започнат да ни дават добавките без пари... Има много фактори, от които зависи цената.

Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 15.08.09 12:02.

ВИ

15.08.09
15:21

казано от ЕЛ ДЖИ ПИ ЕООД на 15.08.09, 12:01:

След като свърши промоцията, протеините също ще продъжат да бъдат на промоция,

No comment:)

ЕД

17.08.09
12:37

И клиентите казват това, но за промоциите. Мнението и желанието на клиента е винаги на първо място, а политиката на работа трябва да се синхронизира с желанието на клиента до някаква степен. ;)

18.08.09
14:47

Като стана дума за протеини,едно не мога да разбера-как най-евтиният протеин,от високия клас в Америка-ON Gold Standart 100%-(5lb.-около 50 лева)в България е един от най-скъпите,ако не и най-скъпият(150лв за същото количество)...Просто не мога да схвана логиката..ако има такава..

СА

18.08.09
17:34

Ако беше прочел темата щеше да разбереш...

18.08.09
19:02

казано от Сами на 18.08.09, 17:34:

Ако беше прочел темата щеше да разбереш...

Еми и аз не разбирам:

All the Whey Blend -  35 USD   -  в БГ  94 лв или 65 лв на промоция
ON Gold Standard -  43 USD   - в БГ 150 лв

СА

18.08.09
19:11

Цената на all the whey
5 lbs All The Whey Fat-Free Whey Protein Isolate продажна цена 105.99 лв.
Нормално да има разлика между цената на all the whey и на Optimum,не говоря от страна на качество,защото не съм пробвал нито един от двата продукта,със сигурност в GS има повече неща отколкото в ATW,като например бленда от допълнителни ензими...

Мнението беше редактирано от Сами на 18.08.09 21:49.

ЕД

19.08.09
05:50

Из целия форум има отговори на въпросите ви и незнам вече колко десетки теми се засяга, защо в USA продуктите били по-евтини от БГ...

@Inspect - 35$ ама ако живееш в USA! Поръчай си го да ти пристигне в БГ да те видя колко ще ти струва! Ще те олясня в сметките - 35$ ту струва продукта. Най-евтиният международен транспорт на bb.com за тези килограми е 40$ = 75$ x 1.39 = 104.25 лв. И това при положение, че не плащаш мито и ддс.

При внос на големи количества ние плщаме транспорт, мито и ддс. От там идва оскъпяването на себестойноста на продуктите над цената в USA. Отделно продаваме и на едро, съответно цените трябва да са по-високи, за да правим отстъпки... Това е в общи линии по-набързо обяснено.

Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 19.08.09 05:50.

ЕД

19.08.09
05:53

казано от Сами на 18.08.09, 19:11:

Цената на all the whey
5 lbs All The Whey Fat-Free Whey Protein Isolate продажна цена 105.99 лв.
Нормално да има разлика между цената на all the whey и на Optimum,не говоря от страна на качество,защото не съм пробвал нито един от двата продукта,със сигурност в GS има повече неща отколкото в ATW,като например бленда от допълнителни ензими...

Не може да става и дума за сравнение на Изолата на All The whey срещу цената на ON Gold Standart. Първо продукта на All The Whey е само изолат и то най-висок клас /микро/ултрафилтриран/, продукта на ON е бленд /изолат с концентрат/. Едно, че от All the whey isolate получаваш най-висок клас изолат и само изолат ами и цената му е много по-добра от ON Gold Standart, който е и бленд.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1