19.08.09
07:48
Първо, чудех се къде да пусна тази тема и реших тук да я пусна, но ако е на грешното място - извинявам се.Така сега към проблема.Преди година, година и половина, когато почнах с фитнеса започнаха да ми се появяват стрии.Бяха само по бицепсите, но сега се появиха и по корема.Не изглеждат особено приятно - като някакви рани.Та въпросът ми е - има ли начин тези стрии да се премахнат (не говоря за операция) чрез някакви мазила и такива неща.Ако няма има ли някаква как да го нарека хитрост, с която да ги замажа малко, да ги скрия.Благодаря предварително за отговорите.
19.08.09
08:08
Стрии немогат да се заличават.С времето избледняват.Единственото което можеш да направиш е да се опиташ да предотвратиш повторно появяване.
казано от anxiety на 19.08.09, 07:48:
Първо, чудех се къде да пусна тази тема и реших тук да я пусна, но ако е на грешното място - извинявам се.Така сега към проблема.Преди година, година и половина, когато почнах с фитнеса започнаха да ми се появяват стрии.Бяха само по бицепсите, но сега се появиха и по корема.Не изглеждат особено приятно - като някакви рани.Та въпросът ми е - има ли начин тези стрии да се премахнат (не говоря за операция) чрез някакви мазила и такива неща.Ако няма има ли някаква как да го нарека хитрост, с която да ги замажа малко, да ги скрия.Благодаря предварително за отговорите.
По пазара има всякакви мазила, но ти гарантирам че няма да ти помогнат.Най-много да ги поизбледнят малко, но съвсем малко!
Самите стрий избледняват с времето, особенно ако се печеш по плажове и басейни.Казвам го от личен опит ;)
19.08.09
11:13
За първи път чувам за стрии по корема от момче.
Приятел, доста бързо си надебелял. Прави кардио, за да не дебелееш още повече и да станат по-големи.
19.08.09
12:03
death, преди 2 години бях болен и лекарите ми объркаха хапчетата и самите дози - тези хапчета засилваха апетита и от тях качих.Обаче стрии нямаше.И после като свалих се появиха.
19.08.09
12:10
Спокойно ще изчезнат ;) аз миналата година имах от вътрешната страна на бицепсите и вече почти ги няма, трябва да си близо и да се загледаш за да ги видиш.
19.08.09
12:51
казано от p17bull на 19.08.09, 12:10:
Спокойно ще изчезнат ;) аз миналата година имах от вътрешната страна на бицепсите и вече почти ги няма, трябва да си близо и да се загледаш за да ги видиш.
От самосебе си ли?И мойте стрии са от вътрешната страна на бицепсите по към подмишницата.
19.08.09
12:55
Да! И моите са натам, но има и към лакатя.
19.08.09
15:06
аха, ясно.
Ами има в аптеките мазила, чувал съм че тези за бременни жени помагат много, но не очаквай да се скрият - просто ще избледнеят. Можеш обаче да се мажеш за да предотвратиш нови стрии.
Стриите не изчезват никога! Те са ‘белег’, ‘нацепване на кожата’ в следствие на рязко напълняване/ отслабване/ растеж.
С времето избледняват - ако сега са червени/ сини/ лилави, с времето този цвят ще изчезне и ще станат леко по-светли от останалата част на кожата ти.
Няма кремове, с които да ги заличиш (както не можеш да заличиш напълно белег) - кремовете имат превантивна функция, т.е. като се мажеш, овлажняваш и омазняваш кожата => така увеличаваш еластичността й и намаляваш вероятността за поява на нови стрии. Други превантивни мерки са: консумацията на много вода и достатъчно количество мазнини, за да е хидратирана и еластична кожата.
П.П. Тази статия е достатъчно информативна :)
Мнението беше редактирано от Limka на 20.08.09 12:25.
20.08.09
14:18
Еми Лимка, моите на повечето места са светло червени, но има места, на които са по-тъмни.Някой ми беше казал, че ако много съм ги пекал на слънже ставали тъмно лилави.Вярно ли е?
Те са червени, защото са се появили скоро...както белезите в началото. Не зная дали има някаква зависимост между излагането на слънце и цвета на стриите. Мога да предполагам, че както при всяка рана/ белег, в началото не е добре да го излагаш на слънце и да не провокираш възпаление, но не съм сигурна в това. Можеш да се консултираш с дерматолог по въпроса.
Мнението беше редактирано от Limka на 20.08.09 14:33.
и аз имам съштия проблем и се чуда как да ги махна или поне да ги залича малко.Чувал съм че трябва да се маже със мазен крем.И ако някой е патил нека сподели за да знаеме как да се пребориме.И дали има начин да предотврата други стрии
29.10.09
17:09
Има едно лекарство за премахване на белези,казва се Контрактубекс.Ако са съвсем пресни могат да се позаличат малко,но много зависи от кожата на човек.Но наистина е по-важно да предотвратите повторната им поява,за целта просто вечер преди лягане може да се мажете с бебешко олио,за да стане по еластична кожата.Като цяло единственият начин да се махнат изцяло е лазерно,но мисля че там остават леки белези от самото третиране и не е гаранция че пак няма да се появят.
30.10.09
12:53
Който го е страх от стрии да пробва с мас преди появата им обаче :-)
30.10.09
13:41
Стриите с времето избеляват, но какво толкова им се палите да не ви бърка :) Преди известно време ползвах едно олио нещо си Икаров май беше’ но нямапше кой знае какъв ефект... Успех!