Относно плодовете

21.01.09
18:30

Пречи ли на диетата вечер ако се хапва по малко грозде,ягоди или диня?

21.01.09
20:15

за вечер мисля, че най-важат ягодите...диня и грозде избягвай по принцип.

21.01.09
22:48

казано от sandrina на 21.01.09, 18:30:

Пречи ли на диетата вечер ако се хапва по малко грозде,ягоди или диня?

Попринцип ДА  погледни статията “вкусна вечеря=фитнес вечеря?” .

Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 21.01.09 22:48.

GP

26.07.09
18:00

Наскоро бях чела, че динята (ако не ви пречи вечерното ходене до тоалетна) е добър избор за късно похапване, защото действа прочистващо и на сутринта ще сте изхвърлили излишната вода. Звучи логично при положение, че плодът е известен с диуритичните си качества.

26.07.09
18:49

казано от Geri P на 26.07.09, 18:00:

Наскоро бях чела, че динята (ако не ви пречи вечерното ходене до тоалетна) е добър избор за късно похапване, защото действа прочистващо и на сутринта ще сте изхвърлили излишната вода. Звучи логично при положение, че плодът е известен с диуритичните си качества.

О да, да 100%. Особено ако искаш да се изчистиш, диня яжте здраво.

26.07.09
19:25

Динята както и всички останали плодове са последното нещо което трябва да яде човек вечер ако иска да сваля. Не се залъгвайте..

ВЕ

31.07.09
12:20

Доколкото си спомням от лекциите си динята е най-богатия плод на цитрулин, а той в тялото се превръща в какво...в аргинин. Аргинина стимулира хипофизата за производство на хормон на растежа. Същият хормон се отделя най-много по време на сън (окло два часа след заспиване) и е един от най-мощните анаболни хормони в тялото т.е топи мазнини и покачва мускулна маса. Другият въпрос за водата в динята ... това е друга тема  :)

31.07.09
12:43

А другото че в динята на 100 гр има 7 гр бързи въглехидрати с висок гликемичен индекс.И че докато си усетил си изял половин кило = 35 гр бързи прости въглехидрати вечер е равно на прецакване на всяка една нисковъглехидратна диета.

ВЕ

31.07.09
16:01

Много незначително количество. Това прави около 150 калории за 500 грама  :-) Организма ще ги употреби само докато обработи водата и я отдели през бъбреците. Динята е и много добър диуретик, съдържа много антиоксиданти, голямо количество витамин С, калций, цинк и много други вещества необходими на имунната система. В умерени количества няма да навреди вечер. Лошо е когато се прекали заради раздуването на стомаха.

Мнението беше редактирано от Велизар на 31.07.09 16:02.

31.07.09
16:43

Диня,при нея преобладаваща е фруктозата,така,че може да си позволите и преди тренировка!
Динята макар и да има висок ГИ,то една нормална порция няма да окаже влияние върху инсулина.
Даже някой плодове са много никък ГИ и среден такъв като кайсии,праскови,киви,портокал...При стандартни условия в диетата не се изключват плодовете.

Мнението беше редактирано от Финдо на 31.07.09 16:44.

07.08.09
19:21

zdraveite..abe hora kajete mi v kraina smetka,moje li da se qde dinq ili ne moje pri nvd?az sam na nvd ot 3 meseca,no sega ne moga da se pra da qm dinq.4uvstvam se ujasno vinovna i debela,ni6to 4e svalih 10kg,sega kato mi se podue korema i….ujas!ta-da qm ili ne?molq,da mi otgovarqt sdamo kompetentni lica,blagodqrq:)

07.08.09
19:24

НЕ! И пиши на кирилица..

11.08.09
21:54

казано от milenka1 на 07.08.09, 19:21:

zdraveite..abe hora kajete mi v kraina smetka,moje li da se qde dinq ili ne moje pri nvd?az sam na nvd ot 3 meseca,no sega ne moga da se pra da qm dinq.4uvstvam se ujasno vinovna i debela,ni6to 4e svalih 10kg,sega kato mi se podue korema i….ujas!ta-da qm ili ne?molq,da mi otgovarqt sdamo kompetentni lica,blagodqrq:)

Може в зареждащия ден , но все па зависи от количеството

18.08.09
10:28

Хапвам си диня точно 3 месеца в годината, почти всеки ден.
Ям я вечер, и под 1,5кг не падам.
Не съм качил в талията.

18.08.09
22:03

Публикувано в изданието:

Динята съдържа голямо количество захари и е отличен източник на витамин C. Има лек диуретичен ефект и не е сериозен източник на други витамини и минерали, освен ако не изяждате по няколко килограма на ден.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 19.08.09 19:53.

19.08.09
08:16

E колко “голямо” количество захари може да съдържа плод чието водно съдържание е 92% от телото му? (пак от изданието)
Мисля че положителните качества на динята са много повече от “негативните”.

Ако се консумират сутрин плодове в нормално количество не е никакъв проблем. За вечер обаче не е удачно. Динята не е изключение. Това, че е по-воден плод като съдържание не го прави различен.

19.08.09
10:18

Зависи какви са ти целите и метаболизма.

19.08.09
19:24

Хапвам си диня точно 3 месеца в годината, почти всеки ден.
Ям я вечер, и под 1,5кг не падам.
Не съм качил в талията.

При мен е същото - вечер ям по колкото мога диня и винаги съм свалял, дори преди години, когато не съм и помислял за някакви фетбърнъри, пак съм си свалял и съм се радвал на добри резултати. Честно казано в последно време обърнах внимание да мненията за динята, иначе винаги съм си мислел, че диетата е с диня :)))

19.08.09
19:36

Много интересно. Като нямах никаква хранителна култура и аз  хапвах плодове когато ми скимне без да мисля за ГИ, въглехидрати и т.н. Не само че не качвах ами даже свалях. В момента в който започнах да се информирам имам чувството че и от 1 слива ще кача мазнини и то наистина ще стане ако се вмянячва човек  прекалено. Затова стигнах до извода - най-добре като ти се яде яж, то няма да е всяка вечер вероятно.

20.08.09
07:20

казано от diva 97 на 19.08.09, 19:36:

Много интересно. Като нямах никаква хранителна култура и аз  хапвах плодове когато ми скимне без да мисля за ГИ, въглехидрати и т.н. Не само че не качвах ами даже свалях. В момента в който започнах да се информирам имам чувството че и от 1 слива ще кача мазнини и то наистина ще стане ако се вмянячва човек  прекалено. Затова стигнах до извода - най-добре като ти се яде яж, то няма да е всяка вечер вероятно.

х 2
Всичко започва в главата :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1