16.08.09
03:53
Здравейте ще заминавам за америка и искам да изкарам курс за фитнес инструктори! Препоръчайте ми нещо,някой дето правят курсове,и сертификатите/дипломите важат за целия свят (или поне за САЩ),някакви впечатления някои да каже от там дето е взел диплом/сертификат!
Темата беше редактирана от Георги на 16.08.09 03:53.
Според мен тази година няма да има организиран курс Корфит в България,защото академията на Борис Чимев ще организира курс тук.Аз лично ще карам именно този курс.Началото е 5 октомври.Борис Чимев е един от преподавателите,които идват да водят занятия Корфит заедно с Глен Кънингам.
Академията на Чимев се казва-North American Fitnes Academy-N.A.F.A
http://www.nafasport.com/
Корфит трябваше да има май месец,но не се състоя.
Мнението беше редактирано от Финдо на 16.08.09 10:51.
18.08.09
18:32
Според мен тази година няма да има организиран курс Корфит в България,защото академията на Борис Чимев ще организира курс тук.Аз лично ще карам именно този курс.Началото е 5 октомври.Борис Чимев е един от преподавателите,които идват да водят занятия Корфит заедно с Глен Кънингам.
Академията на Чимев се казва-North American Fitnes Academy-N.A.F.A
http://www.nafasport.com/Корфит трябваше да има май месец,но не се състоя.
Каква е цената и продължителността на курса? В UK признава ли се? Благодаря..
19.08.09
21:25
Така малко се отклонявам от темата.На какво те учат на тези курсове?Трябва ли да имаш 18?Трябва ли да имаш идеална фигура за да си намериш работа като фитнес инструктор?(този въпрос е малко глупав, но що си мисля, че ако си някакъв не много корав, дори леко мазен, и вземеш такъв сертификат няма да те наемат никъде да работиш като фитнес инструктор?
19.08.09
21:38
Изпревари ме, мен ме интересуват годините :)
19.08.09
21:50
Мисля че не е задължително да имаш 18 за да изкараш курса, но ако плануваш в близко бъдеще да си работиш по, един вид професията, май няма да те вземат много на сериозно.
@anxiety, не винаги този който е най-голям, най-назобен, най-нацепен умее да прилага най-добре наученото. Тъкмо напротив. Ако ме разбираш.
Мнението беше редактирано от death на 19.08.09 21:50.
19.08.09
22:08
Ясно.Що се отнася до бачкането, смятам просто лятото, когато не ходя на училище, да бачкам като инструктор, но евда ли това ще е професията, с която ще изхранвам себе си, че после и семейство и т.н
До външния вид.Аз съм доста голям, но не изглеждам нацепен(а и не съм).Просто съм по набит.Та да предположим, че взема сертификат, почна работа и отида при някой нов да му обясня.И ми се падне от онези 15-16-годишни пишлеменца, които си мислят, че като вдигнат два пъти дъмбела без значение как стават корави, или още по-зле от онези “прости” деца, които като правят лежанка след това си пипат бицепсите...и аз почна да му обяснявам кое как трябва да направи, кое не трябва да прави и кое трябва да добави и той естествено пита добре като ги разбираш толкова защо не си корав??? Какво му отговарям.С примера исках да кажа, че за тази работа все пак трябва да имаш някакво стабилно тяло, което един вид да казва “разбирам ги нещата” :D
19.08.09
22:19
anxiety, хахахахах лятото като не ходиш на училище, ще избиеш ли доволната цена от $1500 на курса. Това е добро, ако мислиш да се занимаваш сериозно и да работиш в чужбина, ако въобще се признава
19.08.09
22:25
Е чух,че инструкторите вземали по 450-500лв на месец.Имаше бланка за някакви курсове във фитнеса мисля, че за инсткрутор беше 450, а за масажист ли нещо такова - 150.И не не смятам да се занимвам с това в чужбина особено.Просто сега си мисля, че може да ми е като вариант за работа през лятото, а дори и когато стана студент.На пръв поглед работата не ми изглежда трудна, но аз и не съм запознат много.
19.08.09
22:32
Не смятам, че това ще ти е необходимо за България. На повечето места съм сигурен, че ще гледат внушителен външен вид..
Има 2 вариянта.Единия е да се захванеш в зала за 500 лв и да си креташ.
Втория е да бъдеш сам и независим(по-трудния вариянт).
Колкото до визията-няма такова изискване,за да изкараш курс.Нейната роля започва след това...
В момента пазара,ако мога така да се израза е залят със самодейци,зобаджии без лицензи,обясняващи отекчителни теми от житейския си живот по време на тренировка на клиента.
1500 $ е цената за Канада.Тук ще е 1000 лв и се признава в САЩ и Канада,както и в страните в,които се провеждат курсове-България,Русия,Китай и Израел.
Мнението беше редактирано от Финдо на 20.08.09 06:15.
20.08.09
06:27
Тук е 400 лева, но непише нищо повече http://courses.rabota.bg/2629
Още една 300 лв. http://www.topobiavi.com/курсове-за-фитнес-инструктори-adno61806.html
След 2,3 годинки ще зема един. :Д:Д
Мнението беше редактирано от Питбула на 20.08.09 06:31.
20.08.09
07:42
Добре.Благодаря за информацята.Смятам април някъде да го почна, той едва ли ще е повече от 1 месец.
20.08.09
09:37
Здравейте ще заминавам за америка и искам да изкарам курс за фитнес инструктори! Препоръчайте ми нещо,някой дето правят курсове,и сертификатите/дипломите важат за целия свят (или поне за САЩ),някакви впечатления някои да каже от там дето е взел диплом/сертификат!
Гошо в Америка от години има наложени стандарти в тази индустрия. Какво означава признат в Америка....лицензи и т.н?
В Америка в момента има поне 350 организации които издават някакви сертификати за фитнес инструктори/персонални треньори. на практика почти всеки може да си създаде някаква програма и да започне да издава някакви сертификати....по най-различни форми...дистанционни, седмични, месични....двудневни, еднодневни.........т.н.
Аз съм живял години в Америка, имам изкарани 5-6 програми, смея да твърдя че доста добре познавам водещите организации в Щатите и тяхната работа от опит и да ви кажа никога ама никога не съм чувал за C.O.R.F.I.T???
В БГ чета и чувам от колеги че C.O.R.F.I.T били най-добрите в света, че тяхният учител бил най-добрият......възможно е да е така не знам?? Само че в реалният живот нещата са малко по-различни.
Както вече споменах по-горе в щатите има наложени стандарти и те са: NSCA, ACSM, ACE, NASM, AFAA….има поне още 5-6 организации които са много близо зад NSCA, ACSM, ACE, NASM, AFAA.
Какво означава този стандарт.........ами той означава че когато отидеш и си подадеш апликацията за работа в някой зала минимума който ще ти поискат е сертификати от тези организации NSCA, ACSM, ACE, NASM, AFAA. Ако им покажеш тапията на C.O.R.F.I.T и им кажеш: ами това имам.. те са най-добрите ...ама как не ги ли познавате... признават се в Щтатите.......отговора ще бъде: Ами добре това което ни казвате звучи много добре, може и да е вярно обаче ние работим само с тези организации NSCA, ACSM, ACE, NASM, AFAA опитайте някъде другаде и ти опитваш другаде и пак така и после пак ...Има причини това да е така но това е друга тема.
Разбира се винаги би могло да има и изключение.
Това за лицензите е също доста интересно пообъркато в БГ. Какво означава ЛИЦЕНЗИРАН ФИТНЕС ИНСТРУКТОР? Няма такова понятие по света.Обикновено лиценза се издава от общината на дадено населено място за извършването на някаква дейност/професия ( може да не се изразявам много точно по определението за лиценз). Не е възможно...няма как просто организацията която ме сертифицира да ми дава и лиценз??? Ако аз съм например NSCA-CPT и искам да си отворя мое студио за персонални тренировки отивам в общината в която живея попълвам необходимите документи и ми издават ЛИЗЕНЗ за упражняване на професията ми. С две думи ЛИЗЕНЗ и СЕРТИФИКАТ са две много различни неща!
Така че Ванка за да почнеш по-лесно работа като фитнес инструктор в щатите ще ти трябва поне NSCA, ACSM, ACE, NASM, AFAA. Ако наистина искаш да правиш това най-добре като отидеш там ги изкарай. Не са лесни но си заслужават.
За мен стандарт за Eвропа са R.E.Ps
И накрая да обобщя: Сертификатите, дори и най-добрите означават прекалено малко за професията!
Мнението беше редактирано от burgasfreak на 21.08.09 16:42.
Интересно мнение.Поразрових се малко за тези организации,които си изброил,но никъде не видях да провеждат курсове в България за персонални трениори като CORFIT и NAFA примерно.Тоест явно единствения начин да придобиеш такъв сертификат е да отидеш направо в САЩ.Реалността тук показва,че и двата курса вършат работа за България.
ЕДИТ:Тези курсове по 300 лв си е една измама и силно се съмнявам да важат в цял свят.
Мнението беше редактирано от Финдо на 20.08.09 11:03.
20.08.09
11:29
Интересно мнение.Поразрових се малко за тези организации,които си изброил,но никъде не видях да провеждат курсове в България за персонални трениори като CORFIT и NAFA примерно.Тоест явно единствения начин да придобиеш такъв сертификат е да отидеш направо в САЩ.Реалността тук показва,че и двата курса вършат работа за България.
ЕДИТ:Тези курсове по 300 лв си е една измама и силно се съмнявам да важат в цял свят.
Финдо да трябва да отидеш там......но скоро открихме инфо че НСА има акредитация да провжда нещата на ACSM тук в БГ но не знам подробности. Разбира се че CORFIT и NAFA могат да свършат работа в БГ, няма спор в това.
20.08.09
11:34
То в БГ можеш да си инструктур и без никакъв курс. Както разбрахме може дори министър да станеш с курс някакъв си. Малко сме назад в спортно отношение. Дано след няколко години да сме свидетели и тук как навлизат истински сертифицирания и пред хората в залите има истински изисквания за знания, все пак те имат определена отговорност за твоето здраве.
Скоро разглеждах какви изпити (съответно и материал) трябва да покриеш, за да вземеш NSCA сертификат и какви парички трябва да вложиш. Няма нищо общо с ‘курсовете’ и сертификатите в България. И учебникът ми се стори доста по-различен... Абе, като цяло, курсовете в България (в т.ч. и КОРФИТ ) ми се струва, че са само една машинка за пари за организаторите... И тук действат същите принципи като в цялата ни образователна система - всичко е морално остаряло и се ‘учи’ само за идеята и кетапа. Действителното учене става в практиката...
Тъжното е, че това касае здравето на хора, които са се доверили на ‘професионалист’ да им изготви тренировъчна програма. И за съжаление са малко действащите ‘инструктури’, които напълно осъзнават отговорността си.
П.П. Имах мераци да изкарвам някакъв курс за инструктори тук, но напоследък узрявам на идеята да инвестирам тези пари в американските учебници, които ползват вече споменатите от burgasfreak асоциации. В крайна сметка, на мен ми трябва знанието, а не кетапа...
Мнението беше редактирано от Limka на 20.08.09 14:55.
В този бизнес - знанието (тук включвам и практиката) и подхода към клиента е всичко. Никакви курсове няма да ви направят професионалисти... не че е лошо да имаш диплома, но не е там момента. И не е необходимо да имаш внушителен външен вид, а подход.
20.08.09
14:13
Скоро разглеждах какви изпити (съответно и материал) трябва да покриеш за да вземеш NSCA сертификат и какви парички трябва да вложиш. Няма нищо общо с ‘курсовете’ и сертификатите в България. И учебникът ми се стори доста по-различен... Абе, като цяло, курсовете в България (в т.ч. и КОРФИТ ) ми се струва, че са само една машинка за пари за организаторите... И тук действат същите принципи като в цялата ни образователна система - всичко е морално остаряло и се ‘учи’ само за идеята и кетапа. Действителното учене става в практиката...
Без да съм запознат пряко съм склоен да симпатизирам на цитирания пост от мен.В Б-я хората се учат мухи да продават какво остава за друго.И да нямаш тапия можеш да си достатъчно компетентев в хобито си за разлика от други изкарали курсове.Щот то и студенти много излизат ама колко са там учили и колко са си живели...
Мнението беше редактирано от Cheresharche на 20.08.09 14:15.