Бъркам ли нещо в хранителния си режим ?

18.08.09
07:40

Здравейте колеги,

доста четох, доста време мина и от когато започнах да тренирам, не е малко и времето спрямо първият момент в който получих доза ограмотяване в посока хранителният си режим.

Искам да ви помоля, да прегледате храненето ми и да кажете какво според вас мога да променя в положителна насока, евентуално бъркам ли някъде и тн съвети.

Сутрин ставам към 7:30-8:00 - към 8:30 изяждам една купа (около 200гр.) овесени ядки с мюсли и сухи плодове (на опаковката дават 64гр. на 100 да са въглехидрати и 14гр. белтъчини).

След това към 11ч ям около 100-150 гр. пилешко бонфиле (мда, задушено-пържено е, т.е. на 500гр. слагам в тихагана около 10-20гр. масло, за да не залепнат) със половин краставица и един домат + 2 белтъка (ден с жълтъците, ден без).

13ч излизам обедна почивка и отивам да хапна готвено, най-често пиле с нещо от рода на картофи соте, ориз с гъби/зеленчуци + таратор/пилешка супа.

към 16ч ям отново 100-150гр. пилешко със другата половина от краставицата и 1 домат + 1 белтък.

18ч си тръгвам от работа и пия протеинов шейк 1/2 от дневната му/ми доза (т.е. около 3 супени лъжици с голям връх) + 1/2 от дозата аминокиселини + Л-Глутамин + креатин (когато му е времето да го пия, т.е. не в почивния 1 месец)

Около 18:30 влизам в залата и час и 30 мин по-късно се прибира в къщи - тогава пия mass gainer + другата 1/2 от аминокиселините

Към 21ч пия втората доза протеин.

22:30 преди да легна, хапвам 1-2 банана + 1-2 праскови

Тежа 73 килограма, може би да съм към 75, защото от 3м не съм се мерил, на 22г. 183см висок
Тренирам 4 пъти седмично в залата, като всеки ден правя по 3-4 км ходене (такава ми е работата), по някога ходя с колело (10км в едната посока) до работа.

Вода - около 3л на ден изпивам. Рядко ям гадости като дюнери и подобни. Когато се случи, най-често е петък вечер, към 23ч да хапна хамбургер с пилешка пържола, свинско кюфте и пържени картофи.

Та ще ви бъда много благодарен, ако прокоментирате хранителния ми режим, какво бих могъл да променя в положителна насока в него ?

Благодаря ви предварително !

Според мен много бъркаш, но сега излизам да правя спринтове по плажа и като се прибера ще навляза в подробности.

22.08.09
05:25

След като се прибереш в къщи от тренировка яж порция месо (пилешко, телешко, риба или свинско без мазнини) и 100тина гр ориз (преди варене). Преди лягане не ти трябват плодове - защото те са въглехидрати, а ти определено нямаш нужда от тях преди сън. Яж ги сутрин, можеш и час преди тренировка. Вечерта можеш да вземеш дозата протеин със 250 - 300 мл обезмаслено прясно мляко.
В 16 часа също се нуждаеш от малко сложни въглехидрати - най-добре 2 филийки пълнозърнест хляб Бонус примерно, или 1-2 вафли Корни.
И на закуска добави малко белтъчини примерно 1 кис мляко (аз предпочитам обезмаслено)

Спазвай така режима 2 седмици, ако си качил чиста ММ продължавай по него. Ако след 2 седм. нямаш никакъв прогрес покачи въглехидратите. Ако след 2 седм си качил повече мазнини, тогава трябва да намалиж въглехидратите и да добавиш примерно ленено масло и тнт. Но най-добре да минат тези 2 седмици и да споделиш във форума как върви, и щети дадем съвет.

Разбира се тренировката ти трябва да е правилна за да има ефект от всичко това.

успех

Мнението беше редактирано от fitboy на 22.08.09 05:28.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1