протеин за покачване на маса след период на орелефяване

17.08.09
08:46

Здравейте сега за лятото спазвах диета и направих прилично релеф ,но и доста поотслабнах.
Сега минаван на друга фаза-казчване на мускулна маса.
Въпроса ми е какъв протеин да взема за тази цел.
Ползвах нектар тък като е най-чист и вкусен и беше добър за диетата за отслабване ,но сега като качвам мисля че трябва да се ориентирам към друг или греша ?

Добре ли е да включа и амино към него.Дайте съвет и за тях кои да избера
Благодаря

Темата беше редактирана от celerator на 17.08.09 09:08.

17.08.09
09:28

Ако имаш финанси според мен ще си е по добре да си продължиш на Нектара.Иначе за друг протеин виж тези на All The Whey , имат много добри промоцийки в момента.И примерно с остатъка от парите ти си вземи нещо друго - амино , креатин . А горе долу какви пари си отделил ?

17.08.09
09:38

Благодаря за отговорите.
Мислих за смяна на нектара понеже той е много чист,нетрябва ли сега за по-добър резултат да взема Гейнер (ако е добре решение -съвет на кои да се спра) все пак сега не орелефявам за да се паза толкова

ЕД

17.08.09
10:06

Може да взимаш изолат + waxy maize starch въглехидрат. Понеже няма да ти препоръчат гейнър тук, това е другото решение.

silabg.com/bg/product/detail/bid/199/id/5867/na/ALL THE WHEY - WAXY MAIZE STARCH 2270gr

17.08.09
10:12

silabg.com/bg/product/detail/bid/94/id/4787/na/PRIMA FORCE - CARB SLAM 5.95 Lbs Unflav.
Това също ти е алтернатива за карб.

17.08.09
10:24

Абе този  All The Whey протеин наистина ли е толкоз добър колкото го пише в уписанието.24 грама протеин в доза са доста пше,че е 100% чист верно ли е някои ползвал ли го е,ако може да го сравните с scivation-a.

Мнението беше редактирано от amann на 17.08.09 10:25.

17.08.09
10:25

В краен случей какво излиза ,че си е най-добре изолата който ползвам - нектар .той си е най-добрия вариант за качване на мускулна маса

17.08.09
10:33

казано от celerator на 17.08.09, 10:25:

В краен случей какво излиза ,че си е най-добре изолата който ползвам - нектар .той си е най-добрия вариант за качване на мускулна маса

И 100% Gold Standard.

ЕД

17.08.09
11:04

казано от Ivan Boichev на 17.08.09, 10:12:

silabg.com/bg/product/detail/bid/94/id/4787/na/PRIMA FORCE - CARB SLAM 5.95 Lbs Unflav.

Едно и също е.

ЕД

17.08.09
11:07

казано от amann на 17.08.09, 10:24:

Абе този  All The Whey протеин наистина ли е толкоз добър колкото го пише в уписанието.24 грама протеин в доза са доста пше,че е 100% чист верно ли е някои ползвал ли го е,ако може да го сравните с scivation-a.

Всичко от описанието е вярно! При изолата има 24 грама протеин в доза, която е 28.4 грама (при вкусовете шоколад и ментов шоколад), при ванилия и ягода има 25 грама протеин в доза 28.4 грама.

ЕД

17.08.09
11:08

казано от Ivan Boichev на 17.08.09, 10:33:

И 100% Gold Standard.

И много други протеини...

17.08.09
11:39

При условие че пиеш най-доброто и можеш да си го позволиш за какво ти е да експериментираш?
Има си едно твърдо правило - нещо работи ли - не се пипа!

ЕД

17.08.09
12:29

Има протеини, които не отстъпват на Нактар. Разликата е нищожна от към профил и не би я усетил, но поък за сметка на това разликата в цените е голяма и би я усетил.

Разглеждай добре протеините, понеже избора там е изключително голям.

17.08.09
12:32

казано от ЕЛ ДЖИ ПИ ЕООД на 17.08.09, 11:04:

казано от Ivan Boichev на 17.08.09, 10:12:

Едно и също е.

Грамажа и цената са различни ;)

ЕД

17.08.09
12:38

Yes!

17.08.09
13:30

казано от ЕЛ ДЖИ ПИ ЕООД на 17.08.09, 12:29:

Има протеини, които не отстъпват на Нактар. Разликата е нищожна от към профил и не би я усетил, но поък за сметка на това разликата в цените е голяма и би я усетил.

Разглеждай добре протеините, понеже избора там е изключително голям.

Тук може доста да се поспори, но да не задълбаваме. Не е важен единият етикет и това което казва фирмата вносител. По вашата логика и Българските протеини може да не отстъпват на Нектар, но разлика има и то огромна.

17.08.09
13:52

Добре разбрахме се за протеина.Сега дайте съвет кои амино да взема

17.08.09
13:55

А ако сравниме нектара с 100% голд стандарт, как седят нещата?
Защото аз се колебая много. Като изключиме вкусовите качества.

17.08.09
14:01

http://www.bodybuilding.com/fun/tietge9.htm

Ето ти един линк, а в www.healthstore.bg - можеш да използваш функцията за сравнение на протеините и да видиш сам как стоят нещата. Което от там няма да го видиш е че Нектара е чист изолат, а Голд Стандарт смес от концентрат и изолат.

17.08.09
14:10

В нектара има по малко протеин и глутамин и бцаа.

17.08.09
14:29

може ли по темата...за аминокиселините

17.08.09
14:32

казано от celerator на 17.08.09, 14:29:

може ли по темата...за аминокиселините

Вземи си БЦАА на прах 500гр. и пий по 20-40гр на тренировка. 10лг. преди, 20гр. по време и 10гр. след.

ЕД

17.08.09
14:33

Да уточня. Ставаше дума за Американски протеини, а не за БГ протеини. Това, че суроватката е промина не значи, че е нещо много по-специално от микро/ултрафилтрираният изолат.

Линкът, които си дал е много стар. Това сравнение е много отдавна. Сега ако се направи ново, резултатите ще изглеждат по друг начин. Иначе не казвам нищо лошо за Нектар, харесвам го и аз протеина е страхотен, но има съперници, които не му отстъпват.

Относно аминокиселините - Scivation Xtent или тези на Controlled labs.

Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 17.08.09 15:27.

17.08.09
14:53

казано от ЕЛ ДЖИ ПИ ЕООД на 17.08.09, 14:33:

Относно аминокиселините - Scivation Xtent или тези на Controlled labs.

може ли линк да ги погледна и сравня както и да видя цените.
Защо точно тези ?

17.08.09
15:09

http://bodybuilding-bulgaria.com/index.php?productID=2535
намерих го...звучи добре.Праха е по добър от хапчета така ли

17.08.09
15:30

казано от celerator на 17.08.09, 15:09:

намерих го...звучи добре.Праха е по добър от хапчета така ли

По бързо се усоява;)

А относно нектара и 100%.... ами харесва ми на вкус да нектара, обаче от ОN имам най-добрите резултати досега.
И не всичко е вкус.
Като ям овес не го овкусявам.

17.08.09
17:31

Разфасовка - около 400 гр. - представена от производителя като 30 дози
Начин на употреба:

Смесете две мерителни лъжички в 400-500мл вода и започнете да ги пиете преди тренировката. Продължете да ги употребявате и по време на тренировката. Веднага след тренировката смесете още 2 мерителни лъжички. Могат да бъдат добавени към протеинов шейкър или гейнър.

Според това тук  на един ден ползвам 2 дози .Тоест тези 30 дози са за 15 дни само ,или малко повече защото не се тренира всеки ден.

17.08.09
19:32

казано от Ivan Boichev на 17.08.09, 14:10:

Напротив.. къде го гледаш че има по-малко протеин? % протеин е по-висок, но то при нектара и няма значение защото е с 0 мазнини и въглехидрати в доза. Тоест плащаш единствено за протеин, не и за въглехидрати и мазнини.

17.08.09
20:03

казано от kao на 17.08.09, 19:32:

казано от Ivan Boichev на 17.08.09, 14:10:

Напротив.. къде го гледаш че има по-малко протеин? % протеин е по-висок, но то при нектара и няма значение защото е с 0 мазнини и въглехидрати в доза. Тоест плащаш единствено за протеин, не и за въглехидрати и мазнини.

Сравнявам ги в сайта.
Говоря за протеина в доза. И глутамина и БЦАА.
Но ще си взема и нектар просто от любопитство, заради вкусовите му качества.
Ти лично кое би предпочел, като се абстрахираш от вкуса?

17.08.09
21:16

казано от celerator на 17.08.09, 17:31:

Начин на употреба:

Смесете две мерителни лъжички в 400-500мл вода и започнете да ги пиете преди тренировката. Продължете да ги употребявате и по време на тренировката. Веднага след тренировката смесете още 2 мерителни лъжички. Могат да бъдат добавени към протеинов шейкър или гейнър.

Според това тук  на един ден ползвам 2 дози .Тоест тези 30 дози са за 15 дни само ,или малко повече защото не се тренира всеки ден.

какво ще кажете за това ,правилно ли съм разбрал? ако е така издва много малко дози

17.08.09
23:11

казано от Ivan Boichev на 17.08.09, 20:03:

Нектар е по-добрият протеин и не защото е по-вкусен, а заради профила.

healthstore.bg/component/option,com_atvirtcompare/compare,Сравни/lang,bg/manuf_id,2/pid,41/product_id,407/ptype_id,22/target_manuf_id,13/target_manuf_id2,0/target_product_id,882/task,compare/

Дозата нектар е 26 грама, оптимум е 30.4 грама. При такива параметри - съдържанието на БЦАА в доза е с лек превес на нектара. А ако дозата на нектар се увеличи на 30,4 грама както при ОН - веднага се вижда кой е по-добрият продукт. Отделно в опаковка нектар имаш 36 дози срещу 31 за ОН. И не пропускай че НЕКТАР е 100% изолат, докато ОН е микс. Други плюсове са по-добрата разтворимост и вкус.

Разбира се някой ще кажат, че съм пристрастен, но именно за това ти написах горните сметки - те няма как да се отрекат. Отделно в момента при закупуване на 2,3 или 4 опаковки нектар има отстъпка в цената така че продукта може да ти излезе на изгодна цена за такъв клас протеин.

А ако не си много сигурен си купуваш микса от 11 еднократни дози нектар и опитваш вкусовете за да си сигурен какво пиеш и дали ти харесва.

17.08.09
23:16

Само да добавя за този глутамин в протеините - първото което трябва да знаете е че това е GLUTAMIC ACID, което е по-различно от Глутамина и не се лъжете. Другото което трябва да се знае е че тези аминокиселини които ги гледате в www.healthstore.bg - това е аминокиселинният профил на продукта - тоест аминокиселините които се получават след обработката на протеина. Тези аминокиселини нямат нищо общи с нормалните БЦАА които приемате на прах. Иначе казано и месото съдържа БЦАА, но не в свободна форма, а чак когато протеина се разгради което не е толкова ефективно колкото аминокиселините на прах или таблетки в свободна форма.

ПС нека някой мод да ми обедини мненията, че нещо не ми работи бутона един ;)

18.08.09
05:37

казано от celerator на 17.08.09, 21:16:

Начин на употреба:

какво ще кажете за това ,правилно ли съм разбрал? ако е така издва много малко дози

Здрасти, да се абстрахираме от зародилия се спор за протеинова пудра, то е ясно в кой са привилегиите. Няма нужда да се въртят нещата, аз лично не бих пил вече ОН, дори и заради съмнение в вносителя му. Все тая.

Сега към теб, До колкото подразбирам това би трябвало да е екстенд, а в доза от екстенд-а има 7гр БЦАА. А както всички знаем една добра доза от БЦАА за деня е около 20-30гр, така че моя съвет е по-следната схема:
1 доза сутрин преди закуска.
1 доза по време на тренировка.
2 дози след тренировка.
Когато не тренираш:
2 дози сутрин.
2 дози през деня.

Мнението беше редактирано от tonu на 18.08.09 05:37.

18.08.09
07:10

:) Да не прозвъчи като заяждане, но в сметките си не си извадил карб+мас.
Незнам защо толкова наблягате на вкуса. Аз съм от хората които не ги нтересува вкуса. И без това пия прахове. За мене вкусно не е сладко.
Аз ли бъркам нещо или как от 11 дози да разбера дали един протеин ми харесва ?
според мене трябва да се изпият 7-8кг. и тогава да се сравняват нещата.
А вкуса ? Еми да и шоколада милка е по вкусен от шоколада 80% какао на линд ама...
Идеята ми беше да не си пристрастен като вносител, ами да изтъкнеш и някое положително качество на другата марка.
А това кой каква политика прави в българия .. е друг въпрос. Щом може го прави.

18.08.09
10:55

В случая вкуса не идва за сметка на въглехидрати или захари - така че това ти е просто един бонус - не пречи да е вкусно освен че е полезно нали?

Относно 11 дози - казах ти го за да прецениш кое ще ти допадне като вкус и да видиш разтворимоста и текстурата на продукта. Ясно е че ефект от 11 дози протеин няма да има :)

Единственото преиммущество на GOLD-a (поне аз се сещам за това - ако греша някой да ме поправи) е наличието на бленд от ензими.

И това ти го казвам като потребител, не като вносител - това ми е мнението за този продукт. Можеш да разпиташ наляво надясно хора пробвали и двата продукта и ще получиш още мнения подобни на моето :)

20.08.09
06:42

но това са много дози.Тази разфасовка от 50 лв  това за колко време ще е ...за 10 дни :)

казано от tonu на 18.08.09, 05:37:

казано от celerator на 17.08.09, 21:16:

Начин на употреба:

Здрасти, да се абстрахираме от зародилия се спор за протеинова пудра, то е ясно в кой са привилегиите. Няма нужда да се въртят нещата, аз лично не бих пил вече ОН, дори и заради съмнение в вносителя му. Все тая.

Сега към теб, До колкото подразбирам това би трябвало да е екстенд, а в доза от екстенд-а има 7гр БЦАА. А както всички знаем една добра доза от БЦАА за деня е около 20-30гр, така че моя съвет е по-следната схема:
1 доза сутрин преди закуска.
1 доза по време на тренировка.
2 дози след тренировка.
Когато не тренираш:
2 дози сутрин.
2 дози през деня.

20.08.09
15:04

Тогава тази разфасовка 400 грама ,50 лв .за колко време ще е

Мнението беше редактирано от celerator на 20.08.09 15:09.

20.08.09
15:14

казано от celerator на 20.08.09, 15:04:

Тогава тази разфасовка 400 грама ,50 лв .за колко време ще е

Не можеш ли сам да сметнеш? 30 дози си е независимо, че е 400 гр. 4 дози общо за деня и ще ти стигне за 7-8 дена. :)

20.08.09
16:45

именно защото го смятам и аз така и ми се вижда кофти работа ,много за малко време е пък цената не е много евтина.за 1 месец тази цена щеше да е супер

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1