21.08.09
05:40
Според мен ще е хубаво група хора които са добре запознати с българския език да редактират смешните грешки в мненията и да ги поправят с червено -> гърди .
казано от TrainHard на 21.08.09, 05:40:
Според мен ще е хубаво група хора които са добре запознати с българския език да редактират смешните грешки в мненията и да ги поправят с червено -> гърди .
Подкрепям!
21.08.09
06:02
Според мен ще е хубаво група хора, които са добре запознати с българския език, да редактират... ;)
И аз съм за...Току-виж 50 % от форума се научили, че имат мускули, а не мускОли... ;)
21.08.09
06:07
казано от Oranje на 21.08.09, 06:02:
Според мен ще е хубаво група хора, които са добре запознати с българския език, да редактират... ;)
Малко по-умен съм отколкото мислиш , явно до сега не си го разбрал.
Мнението беше редактирано от TrainHard на 21.08.09 06:08.
21.08.09
06:20
Има изключително умни хора, които също изпускат някой и друг препинателен знак.
В този форум не деля хората на умни и тъпи, а на такива, на които бих могъл да помогна, такива, от които има какво да науча, както и един, който не може да ми отговори на простите ми въпроси (например как му е удобно да разделим сплита като съм му дал примерните варианти), но все иска да му правя програми и диети :)
Както и да е, явно не ставам за редактор, след като поставям пунктоационните правила преди АйКю-тата...
Ако исках да изкарам някой тъп щях да влизам по фенските форуми, защото там избор за обиждане - бол. ;)
Пунктуация.
Аз съм филолог, ама ако човек сам не се научи да пише, няма кой да му помогне.
21.08.09
06:44
казано от moonclub на 21.08.09, 06:38:
Пунктуация.
10x
казано от moonclub на 21.08.09, 06:38:
Пунктуация.
Аз съм филолог, ама ако човек сам не се научи да пише, няма кой да му помогне.
Официално си назначен за редактор :lol:
21.08.09
07:06
Интересно ми е кой ще има такива нерви, а още повече нужното време, за да си играе да редактира всеки един пост. Само поради тази причина куца предложението.
21.08.09
07:28
Това не е форум по правопис, така, че няма кой знае какъв смисъл.
Идете в бб.ком и вижте там грам не ги интересува как пишат,
важно е да се помага..
Похвално е, че всички пишат на кирилица, преди половината български интернет беше на латиница. Не виждам смисъл от редактор, тъй като дори аз допускам доста грешки, а след няма и месец трябва да съм магистър. Освен това познавам и доценти, допускащи по някоя грешка.
21.08.09
07:55
Или пък както на някои места , докато пише ако обърка нещо веднага да му се подчертае думата и още преди да е пратил поста да я поправи. То ясно , че в тоя форум не става дума за правопис , обаче все пак сме българи и много хора,немогат да пишат напълно правилно(вкл.аз) и това би спомогнало :) Не ме бива в обяснението но мисля , че ще ме разберете какво предлагам.
Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 21.08.09 07:56.
21.08.09
08:17
Решение за потребителите на Firefox би било това: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3623. Не е избавление от грешки, но малко от малко помага (даже доста, бих казал).
21.08.09
09:27
Често поправям доста такива постове, но никога не смогвам всичките. Не знам какво може да е решението на такъв проблем.
Трябва да има поне 5 редактори за да става така, че да се побъркват от поправяне.
21.08.09
09:47
Правопис се учи с четене.Като видя неграмотник 50% ми е ясен.
Според мен това с редактирането е голяма хамалогия и просто няма смисъл. Сигурно поне 90% от всички мнения трябва да се редактират и си е голяма играчка. Да не говорим, че може това начинание да се превърне в нож с две остриета - защо някой да се старае да пише правилно, след като знае, че това което напише по-късно ще бъде редактирано.
21.08.09
15:27
Имах предвид наИ-глОпавите грешки. И изказвания от рода на “ко се праи6 ве пЕШууу”. Очевидните глупави грешки които дразнят много.
21.08.09
15:33
Няма да има доброволци, които да се заемат с това. Аз се старая да пиша правилно, но съм сигурен, че допускам грешки!
Мнението беше редактирано от Питбула на 21.08.09 15:33.
21.08.09
15:55
казано от p17bull на 21.08.09, 15:33:
Няма да има доброволци, които да се заемат с това. Аз се старая да пиша правилно, но съм сигурен, че допускам грешки!
Напротив, един доброволец вече ми се обади, че ако направим нещо такова той е съгласен да бъде редактор на постове и теми.
казано от TrainHard на 21.08.09, 15:27:
Имах предвид наИ-глОпавите грешки. И изказвания от рода на “ко се праи6 ве пЕШууу”. Очевидните глупави грешки които дразнят много.
Според мен такива мнения НЕ трябва да се редактират, а направо да се трият, защото е срамота в днешно време да не можеш да напишеш едно изречение правилно, а да пишеш като някой видински мангал.
Ако в училище някои не са могли да се научат да пишат правилно, не виждам как това ще стане в един форум.
Мнението беше редактирано от MuTaKa на 21.08.09 17:07.
казано от MuTaKa на 21.08.09, 16:36:
Според мен такива мнения НЕ трябва да се редактират, а направо да се трият, защото е срамота в днешно време да не можеш да напишеш едно изречение правилно и да пишеш като някой видински мангал.
Ако в училище някои не са могли да се научат да пишат правилно, не виждам как това ще стане в един форум.
При това положение ще настане голямо триене. Аз приемам старанието да се пише правилно като признак за добро възпитание, но дори хора, които действително се опитват да пишат правилно, често допускат много грешки. Само четенето на много книги може да спомогне за по-добрия правопис.
Всички допускаме грешки. Личи когато са от незнание, личи и когато са допуснати в бързината или от разсеяност. Исках да кажа, че има мнения които не си заслужават редактирането. Сега, ако на някой му се занимава да оправя думи с по две или повече правописни грешки, това вече е друг въпрос. :)
21.08.09
17:58
казано от Георги Гайдов на 21.08.09, 15:55:
казано от p17bull на 21.08.09, 15:33:
Напротив, един доброволец вече ми се обади, че ако направим нещо такова той е съгласен да бъде редактор на постове и теми.
+1
С радост бих помогнал на изданието да направи крачка напред в борбата с неграмотното поведение на потребителите.Даже ако се смени системата за наказания предполагам, че ще може да се наказва с картончета за правилата на правопис.Мисля, това е верния начин хората да се замислят докато пишат и да се проверяват в което не виждам нищо лошо.
21.08.09
18:04
Твърдо “ЗА” да се санкционира правописа.
Ако си говорим за дребни правописни грешки и запетайки , това е излишно и дребнаво . НО и мен много ме дразнят тавтологии и неграмотност от вида ‘’ Помогнете за гардите щото остават гардите ама иначе сички мусколи варат без гардите за това искам да се съсредоточа вархо гарди .Како да праа за гарди ‘’ ‘’ Кае да запиша колко астероидни цикала сам провел ‘’ .. Щом има навити хора , нека да им се даде правото да коригират, лошо няма .
21.08.09
21:00
Не съм съгласен,че пунктоацията,пълния член и запетайките са дребнавост.Там допускам най-често грешки и ще се радвам,ако някой ми ги посочва.
21.08.09
21:14
То има бутонче докладвай, незнам как действа, но ако това стане да се подбере екип от около 10 човека които да се пращат съобщенията. И да има името и дали е онлайн или не. Ако стане така и аз ще се вкл. в екипа, горе-долу не допускам грешки. Поне така си мисля де.
22.08.09
23:57
казано от p17bull на 21.08.09, 21:14:
То има бутонче докладвай, не знам как действа, но ако това стане-да се подбере екип от около 10 човека,на които да се пращат съобщенията. И да има името и дали е онлайн или не. Ако стане така и аз ще се вкл. в екипа, горе-долу не допускам грешки. Поне така си мисля,де.
Не се заяждам,просто давам пример. :) Никой не е безгрешен,затова всеки би спечелил от подобни редакции.Съгласен съм,че този форум не е мястото,където се учат тези неща,но ако правописът стане задължителен,това би се отразило положително на общата ерудиция. :)
Но пак проблемът с начина на изразяване ще бъде на лице...къде е границата на редакторите?Откровено тъпи,нескопосани изречения виждам,те дразнят не по-малко.Между конструктивна критика и нарушаване правата на свободната реч границата е тънка.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 23.08.09 00:00.
23.08.09
04:58
Аз пък смятам, че въпреки, че има тук там по някоя къде техническа, къде правописна или пунктуационна грешка, като цяло нивото на форума в това отношение е над средното.
23.08.09
05:30
Пак повтарям , предложението ми е за тъпите грешки - не за всякакви пунктуационни грешки които всеки може да допусне !
23.08.09
14:58
казано от DeadManWalking на 22.08.09, 23:57:
казано от p17bull на 21.08.09, 21:14:
То има бутонче докладвай, не знам как действа, но ако това стане-да се подбере екип от около 10 човека,на които да се пращат съобщенията. И да има името и дали е онлайн или не. Ако стане така и аз ще се вкл. в екипа, горе-долу не допускам грешки. Поне така си мисля,де.
Не се заяждам,просто давам пример. :) Никой не е безгрешен,затова всеки би спечелил от подобни редакции.Съгласен съм,че този форум не е мястото,където се учат тези неща,но ако правописът стане задължителен,това би се отразило положително на общата ерудиция. :)
Но пак проблемът с начина на изразяване ще бъде на лице...къде е границата на редакторите?Откровено тъпи,нескопосани изречения виждам,те дразнят не по-малко.Между конструктивна критика и нарушаване правата на свободната реч границата е тънка.
Мерси :)
Но, все пак не е кат “Еи хора помогнете искам да развиа гардите и гарба кажете кои опражнениа да права за тиа мусколи”
Не мога да пропусна темата...понякога се изнервям страшно, четейки елементарни, бекрайно повтарящи се грешки. Аз лично с доза удоволствие бих съвместила времето си за четене из форума с редактиране. Най-малкото тези, чиито мнения и заглавия са редактирани, може би ще се замислят за правописа си или пък ще научат (дай боже) някоя и друга дума. Това осакатяване на правописа е отвратително.
П.П. А ако липсват и заглавия на теми от сорта на : “Въпросче”; “Моля за помощ”; “Програма за начинаещ”; “Хранителен режим”; Моля, помогнете ми!”; “Здравейте!”, ще е още по-добре.
Мнението беше редактирано от Инис на 28.08.09 14:11.