химията спира растежа

Темата е заключена.

04.02.05
17:05

вчера чух в залата като се разправяха че химията спирала растежа и по точно ретаболила вярно ли е?

04.02.05
20:17

Ако не ти е завършил растежа - да, може да го спре. И не само ретаболила, а почти всички анаболни стероиди.

AR

05.02.05
00:26

Наистина се спира разтежа.костите спират да нарастват на дължина,защото клетите които са отговорни за това спират да фукнционират запостоянно.Причината са женските полови хормони те предизвикват това,а самите анаболни стероиди натрупват калции в костите което ги прави по твърди като на по възрастен човек.

08.02.05
18:18

правил сам 2 мноо леки цикли сас стероиди висок сам 167 пак бащта ми е жисок 180 аз не искам да порасна повече кат пораснеш и станеш висок трябва да качиш кила повече пак кат си по нисак ще трябжва да качиш по малко ае поздрави

KO

08.02.05
20:17

Няма доказателства, че химията спира растежа и, че затваря хипофизата!!!

AR

09.02.05
01:16

[quote author=“Kostadin”]Няма доказателства, че химията спира растежа и, че затваря хипофизата!!!

Сигурен ли си че не спира растежа на костите.Пак си помисли!Ако искаш доказателства почети, а ако искаш да видиш с очите си погледни някой които от 15 годишен яко зоби дали е пораснал на височина много от тогава.Аз поне знам за един който точно така силно изостана с ръста неизключвам и генетични предпоставки за това защото родителите му не са много високи.

09.02.05
09:35

Спират растежа и още как. За сега това е ГЛАВНАТА (не единствената) причина да не ги почна.

KO

09.02.05
09:45

Не спират растежа! Защото:
1Не е доказано! Дали при експерименти или научно.
2Да вземем примери за обратното:
.1Баксетболистите ги тъпчат с растежен хормон и към него им дават стероиди за да не губят маса и какво се получава- повишават ръста си с доста над това, което са щели да пораснът нормално.
.2Обща практика е да се дават стероиди ААС на джуджета и хора с неразвита полува система и резултат винаги е добър, нещо като нормален човек, почти наваксвът ръста. Но само при побертета разбирасе.
.3Един приятел от Ямбол ми расправяше за негов авер със същият проблем и същото лечение и резултатите са на лице.
3Аз от лично наблюдение ви казвам, че съм пораснал със стероидите и продължавам да раста на височина.

09.02.05
11:32

Ха , химията не спирала растежа ! Добре  има едно лапе от входа , което на 17 г. и е правил някоко цикълчета. Резулатът - физика на дете  , физиономия на 30 годишен , а брат му и родителите му са равнително високи .  :wink:

09.02.05
11:36

Доказано си е и на практика и на теория и научно и както искате още, че може да спре растежа. При някой този ефект не се изявава толкова, колкото при други, но това си е факт. Не ми се търси, но информация по въпроса има доста.

KO

09.02.05
12:46

На 17 години е нормално бе! Дам ефект или страничен ефект имаш предвид Петко? ;)) Мнооо ефектно нещо го карате в тоя форум :))

10.02.05
12:29

Ако мога да внеса една ‘малка’ корекция
Строидите всъщност имат потенциала да затварят епифизите!
И да доказано е! Ако не се лъжа дори на упътването на бионабол го има написано.

Приятели, дори указанията на лекарствата ли не четете?!?  :x
Почвам да си мисля, че е време да спра да пиша в тази секция ...  :(

[quote author=“Kostadin”]Няма доказателства, че химията спира растежа и, че затваря хипофизата!!!

KO

10.02.05
12:43

Опа епифизите дам извниявам се за глупавата грешка!
Да найстина стероидите могат да пречинат т.н. тръбести кости или затваряне на епифизата. Но истината си остава, че стеоиди се вземат и се дават от лекари на деца и се наблюдава растеж. Например ти док колко си восок? Аз съм вземал стероиди като малак и сега съм 182см. , а нямам високи роднини.

Doc, само една малка забележка. Извън темата да се приема.
Вече на две места пишеш за затваряне на епифизите на костите.
Тук отново говориш за епифизи в множествено число.
Имаш предвид жлезата в мозъка - епифиза или някакви чаркове на костите, които не са ми известни? Защото от думите ти оставам с впечатление, че става въпрос за второто?
Можеш ли да опишеш с две думи за какво става въпрос?

11.02.05
19:24

Ами освен и аз извън темата да отговоря? :) :) :)

Тук и аз и ти сме прави! Просто става въпрос за ползване на различни източници. Жлезата в мозъка се нарича хипоталамус от англо-говорящите доктори, руските лекари я наричат епифиза ...
В англо литературата епифизи (epiphysis) са частта на коста с помоща на която костта нараства. В един момент тя се калцира или затваря и нарастването на дължина поне се прекратява.

Ето едно малко цитатче:
During the period of growth the articular end, or epiphysis, remains for some time entirely cartilaginous, then a bony center appears, and initiates in it the process of intracartilaginous ossification; but this process never extends to any great distance. The epiphysis remains separated from the body by a narrow cartilaginous layer for a definite time. This layer ultimately ossifies, the distinction between body and epiphysis is obliterated, and the bone assumes its completed form and shape. The same remarks also apply to such processes of bone as are separately ossified, e.g., the trochanters of the femur. The bones therefore continue to grow until the body has acquired its full stature. They increase in length by ossification continuing to extend behind the epiphysial cartilage, which goes on growing in advance of the ossifying process. They increase in circumference by deposition of new bone, from the deeper layer of the periosteum, on their external surface, and at the same time an absorption takes place from within, by which the medullary cavities are increased.
  The permanent bone formed by the periosteum when first laid down is cancellous in structure. Later the osteoblasts contained in its spaces become arranged in the concentric layers characteristic of the Haversian systems, and are included as bone corpuscles.

А тук един линк към една енциклопедия на човешкото тяло, към страницата касаеща костите:
http://www.bartleby.com/107/pages/page95.html

И понеже ние ползваме и англииски и руски източници, познай какво се получава? :)

Аха. Благодаря :)
Чел бях нещо подобно на друго място, но слоевете не се кръщаваха май точно така, и затова се учудих.
Мерси още веднъж.

11.02.05
20:55

Дзвер и аз извън темата така да се изкажа. Значи и аз можех да ти го кажа това и интересно защо не ме пита. А и на срещите нещо не ми давате да се доизкажа. А се опитах миналата среща да те попрява и да ти кажа, че и хипоталамос се казва, но кой ли ме слуша.
по-здрави
Док братле моля карай по-конкретно защото аз съм човек с опит и доста неща знам, а съм във форума доста преди теб.
То затова няма такъв раздел във форума “забранени медикаменти” щото има такива потребители, които пишат и говорят подобни неща.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1