Упражнения за гръб с дъмбели

Можете ли да кажете?
В сайта видях 5 упражнения, но ако може още някое :)

20.08.09
18:57

Гребане с дъмбел.

20.08.09
19:17

Тяга с дъмбел :D

21.08.09
04:54

Какво не ти харесва на тези в сайта...т.е. каква ти е идеята?

Едностранно гребане с дъмбел - заставаш като за гребане с лост, само че имаш дъмбел само в едната ръка, другата ръка може да е на кръста или ханша.

Гребане с редуване на ръцете - заставаш като за гребане с лост, дъмбели в двете ръце, но не гребеш едновременно, а последователно с двете ръце, т.е. пускаш едната ръка надолу, в същото време другата се качва нагоре.

Wall slides - без тежест, но може да се добавят и тежести в ръцете.

Ренегадско гребане с дъмбели (вместо с пудовки, както е описано в сайта)

За гръб, кръст + дупе:
Тяга с дъмбели, римска тяга с дъмбели; тяга на 1 крак с 1 дъмбел

Ако се сетя още нещо, ще допълня...

Не, че им има нещо, искам дните да редувам различни упражнения.
Мерси :)

21.08.09
21:16

Гръбчето ли ти е по-пълничко, че искаш да тренирша с толкова упражнения за гръб? Обикновенно жените искат упражнения за корем, при което изследванията показват, че най-добрите упражнения са: разумно хранене - 5 повторения, всеки ден :) Много важно - да не се правят до отказ :D

Мнението беше редактирано от perlsite на 21.08.09 21:16.

:D :D :D Развесели ме
Ами то, че си е дебело, дебело си е. Искам да го стегна малко :)

22.08.09
15:54

До момента как тренираш ? и кардио правиш ли ? Какъв хранителен режим спазваш.
Много е лесно да се стегнеш въпроса е до къде искаш да стигнеш сама ти...

ами... мисля, че това което правя е задоволително, като се има предвид, че не бързам за никъде да отслабвам :)
тренирам всеки ден по два пъти без събота и неделя:
кардио 30 минути - бягане като си зависи - или обиколки на стадион или склонове или хълмисти местности + стълби (около 300-400)
понякога правя и бегови у-я
после фитнес:
2х100 различни видове коремни (т.е. по 20 повторения на вид)
гръбни
лицеви
с дълбели - за бицепс, гръб, трицепс
скрипец
и още няколко уреда дето не знам как се казват

хранителен режим, нямам. ям М+В сутрин и обяд, а след това го карам по-леко

Мнението беше редактирано от Ще отслабна пък на 22.08.09 17:21.

22.08.09
19:24

Аз си мисля че не се възстановяваш, гориш здраво мускулатурата. Мазнини и въглехидрати гледай да не ги смесваш. Тренировката може би не е от най-подходящите. Едно силово трениране ще ти свърши повече работа. Бицепс Трицепс няма смисъл да ги тренираш.
Ами това е на тоя етап, за толкова информация. :)

Мнението беше редактирано от tonu на 22.08.09 19:25.

Ами не знам, тренера ми определи такава тренитовка. Аз по мое усмотрение си добавям някое-друго упражненийце само. :)

23.08.09
18:38

смени го ...

23.08.09
18:42

Ужасно много претренираш. Казвам го като човек минал оттам.
Миналата година по това време правех същото - крос сутрин, вечер с тежести.
Резултат никакъв, постоянно бях гладна и не особено щастлива.
Една интензивна тренировка, макс 1 час, на ден е предостатъчно. По възможност съставена от многоставни движения, с много малки или без почивки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1