20.08.09
21:02
+
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 14:41.
За гърди 3 упражнения,а за рамо 4?
Сигурен ли си че може да издържиш всяка тренировка по 40 серии?
Прасец и корем може да правиш 2 пъри в седмицата,като няма нужда от 2 упражнения за прасец в един ден.
Мисля си че ако нямаш твърде голям опит и си стигнал тавана на тежестите които може да вдигне,няма смисал от предварителна умора на мускулите преди типичните базови упражнения за маса.(Поправете ме ако греша).
казано от Biad__ на 20.08.09, 23:29:
За гърди 3 упражнения,а за рамо 4?
Сигурен ли си че може да издържиш всяка тренировка по 40 серии?
Прасец и корем може да правиш 2 пъри в седмицата,като няма нужда от 2 упражнения за прасец в един ден.
Мисля си че ако нямаш твърде голям опит и си стигнал тавана на тежестите които може да вдигне,няма смисал от предварителна умора на мускулите преди типичните базови упражнения за маса.(Поправете ме ако греша).
Ем, ти хубу си остави мнението, ама не предложи твои варианти да обсъдим а днес имам тренировка за крака, ако не променя нещо до преди да тръгна (към 2:00) Ще карам с нея, иначе да издържам и се чувствам добре, да с максимума на тежестите, които мога да вдигна тренирам, разбира се. Колкото до прасеца, едно упражнение ли да оставя? За гърди предложи нещо?
Мнението беше редактирано от El padre на 21.08.09 08:39.
Гърди пробвай класическта схема:
1.Вдигане на дъмбели или лост от полулег.
2.Същото от лег.
3.От обратен лег/Кофички.
4.Флайс от лег или полулег.
Крака:
1.Клек.
2.Лег преси.
3.Бедрено сгъване.
4.Бедрено разгъване.
5.Упрабжнение за прасец.
Това са най използваните тренировки за тези 2 мускулни групи.
казано от Biad__ на 21.08.09, 08:53:
Гърди пробвай класическта схема:
1.Вдигане на дъмбели или лост от полулег.
2.Същото от лег.
3.От обратен лег/Кофички.
4.Флайс от лег или полулег.Крака:
1.Клек.
2.Лег преси.
3.Бедрено сгъване.
4.Бедрено разгъване.
5.Упрабжнение за прасец.Това са най използваните тренировки за тези 2 мускулни групи.
Ясно ама, след лег преса и клек, нямам сила за разгъване и згъване, няма тяга в програмата ти за крака, а аз там я чувствам най-добре.. Кофичките са ми трудни, сложил си ги на 3то място като там силата в гърдите ми е умерено ниска, съмнявам се че ще мога... а за обратен лег незнам? Какво мислиш?
Много натоварваща програма си направил. Моето мнение е:
1. За гърди ти е достатъчно дъмбели под наклон и кофички, след това минаваш на средно и задно рамо. Предното рамо ще е достатъчно натоварено. За трицепс едно базово упражнение стига - френско или тесен хват.
2. За гърба не ти трабвят машини, а набирания, тяга и чукчета.
3. Според мен бицепса трябва да е достатъчно натоварен от упр. в т.2, така че спокойно можеш да го изключиш. Аз лично при режим за покачване на ММ не правя ръце.
Повторенията да са 3-6, само последната до отказ.
Мнението беше редактирано от heat на 21.08.09 09:19.
казано от heat на 21.08.09, 09:18:
Много натоварваща програма си направил. Моето мнение е:
1. За гърди ти е достатъчно дъмбели под наклон и кофички, след това минаваш на средно и задно рамо. Предното рамо ще е достатъчно натоварено. За трицепс едно базово упражнение стига - френско или тесен хват.
2. За гърба не ти трабвят машини, а набирания, тяга и чукчета.
3. Според мен бицепса трябва да е достатъчно натоварен от упр. в т.2, така че спокойно можеш да го изключиш. Аз лично при режим за покачване на ММ не правя ръце.
Повторенията да са 3-6, само последната до отказ.
Ехе, братле мн ти е лека тренировката, ама много..
Pandiz не го приемай като заяждане, но как разбра че му е лека програмата ? В една тренировка има интензивност и обем, които са обратно пропорционални. Това че програмата ти е обемна не означава че е натоварваща . А знаеш ли че има методика при която се тренира 1 път на седмица ?
За мен идеалните са гърди- 3 , рамо-2 , гръб-3 , бицепс-2,трицепс-2,крака-4 упражнения. Всеки тренира по начин, на който неговото тяло одговаря най добре. Но твоят обем на програмата аз никога не бих го направил .
П.П Подкрепям всичко казано от heat, освен за повторенията. Рано ти е още за 3 повторения . Можеш да ги държиш 8-12 , като последното да е 2 -3 повторения преди отказа.
Мнението беше редактирано от Xsly на 21.08.09 10:00.
казано от Xsly на 21.08.09, 09:49:
Pandiz не го приемай като заяждане, но как разбра че му е лека програмата ? В една тренировка има интензивност и обем, които са обратно пропорционални. Това че програмата ти е обемна не означава че е натоварваща . А знаеш ли че има методика при която се тренира 1 път на седмица ?
За мен идеалните са гърди- 3 , рамо-2 , гръб-3 , бицепс-2,трицепс-2,крака-4 упражнения. Всеки тренира по начин, на който неговото тяло одговаря най добре. Но твоят обем на програмата аз никога не бих го направил .
П.П Подкрепям всичко казано от heat, освен за повторенията. Рано ти е още за 3 повторения . Можеш да ги държиш 8-12 , като последното да е 2 -3 повторения преди отказа.
Ок, ще прегледам пак цифрите, и заминавам на тренировка, като се върна ще вида какво се направили, какво сте написали.. :) Айде.. :)
Клек - 4 серии по 12 повторения клек
Лег-преса - 4 серии по 12 повторения
Бедрено разгъване - 3 серии по 12 повторения
Бедрено сгъване - 3 серии по 12 повторение
Мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
Калф машина - 4 серии по 12 повторения
Коремни преси с 10 кг пред гърди - 3 серии по 15 повторения
Повдигане на краката от вис - 3 серии по 15 повторения
Наклон в страни с дъмбел - 2 серии по 15 повторения
Eто, така изглеждаше днес тренорвката ми за крака и корем.. :) Чувствам се добре, леко натоварен, умерено парене усещам в бедрата, след мъртвата тяга нямам болки в гръбнака, надявам се да не се появят, доста добре я почувствах в гърба и в краката, тренировката беше дълга 1 и 30 минути, като почивките межид сериите варираха, межди минута и 2 минути.. Мнения за тренировката? :)
Мнението беше редактирано от El padre на 21.08.09 17:19.
И все пак.. Ще ми помогнете ли да си съставя тренировъчен план? :-)
Мнението беше редактирано от El padre на 22.08.09 18:05.
казано от Pandiz на 21.08.09, 12:45:
Наклон в страни с дъмбел - 2 серии по 15 повторенияEто, така изглеждаше днес тренорвката ми за крака и корем.. :) Чувствам се добре, леко натоварен, умерено парене усещам в бедрата, след мъртвата тяга нямам болки в гръбнака, надявам се да не се появят, доста добре я почувствах в гърба и в краката, тренировката беше дълга 1 и 30 минути, като почивките межид сериите варираха, межди минута и 2 минути.. Мнения за тренировката? :)
Мъртва тяга при тренировката за крака ?
Коремните преси се правят с тежест зад главата, а не пред нея.
За гръб имаш придърпване на долен скрипец ( мисля че се нарича също и хоризонтален ), гребане с дъмбел и гребане с щанга и това всичкото за един малък мускул ???
На бедреното сгъване прави повече серии.
Ако искаш да замениш кофите с нещо друго го направи с обратен лег.
22.08.09
21:06
A защо тежеста да е зад врат???Това е изключително опасно за кръста...
казано от BitchBuster на 22.08.09, 20:10:
Наклон в страни с дъмбел - 2 серии по 15 повторенияEто, така изглеждаше днес тренорвката ми за крака и корем.. :) Чувствам се добре, леко натоварен, умерено парене усещам в бедрата, след мъртвата тяга нямам болки в гръбнака, надявам се да не се появят, доста добре я почувствах в гърба и в краката, тренировката беше дълга 1 и 30 минути, като почивките межид сериите варираха, межди минута и 2 минути.. Мнения за тренировката? :)
За гръб имаш придърпване на долен скрипец ( мисля че се нарича също и хоризонтален ), гребане с дъмбел и гребане с щанга и това всичкото за един малък мускул ???
Значи ето го плана : Мъртвата тяга това типично упражнение за бицепс , което не влиза в крака го правиш за корем .
Коремните естествено че не се правят с тежест зад главата,а със здрава захапка на диск.
Разбира се за гръб , от която по малка мускулна група са само краката , ти трябва само 1 упражнение .
Кофите могат да се заменят и със раменна преса.
Естествено за бедрено сгъване се правят 18 серии.
До автора : Пропуснал си някой статии май .. -http://www.bb-team.org/articles/2653/ Разгледай го и си обмисли програмата.
Мнението беше редактирано от Xsly на 22.08.09 21:14.
Неможах, да разбера поста ти ебавка с мен ли или с него беше? Ето го плана...? Това за мен ли се отнасяше? ...
Мнението беше редактирано от El padre на 22.08.09 22:01.
казано от BitchBuster на 22.08.09, 20:10:
Смях, се на поста ти 10 минути човек... Просто нямам думи. Найстина нямам...
Мнението беше редактирано от El padre на 22.08.09 22:00.
До автора : Пропуснал си някой статии май .. -http://www.bb-team.org/articles/2653/ Разгледай го и си обмисли програмата.
——-
Прочетох я 2 пъти, но не разбрах, как тя ще ми помогне, да си съставя правилна тренировъчна програма, тоест да си подредя упражненията правилно в ред, и да огранича сериите и повторенията за да извлека максимума от тренировките си. Ако е било в контекстта на тази статия, или аз съм твърде неинформиран, или твърде тъп...
Мнението беше редактирано от El padre на 22.08.09 22:23.
Добре.. статията целеше да разбереш да съкратиш продължителноста и да увеличиш интензивноста.
Сега ще го направя вместо теб .
1 ден: Гърди, трицепс,корем.
2 ден: Почивка
3 ден: Гръб, бицепс,
4 ден: Почивка
5 ден: Крака, прасци, рамо,
6 ден: Почивка
7 ден: Цикълът се повтаря...
Така ще е доста по добре ..
1ви ден:
3 - Флайс от полулег - 4 серии по 8-10 повторения ( флайса се прави първо само при ‘’ предварителното истощаване’‘, а на теб ти е рано за методики ) .
2 - Избутване на щанга(дъмбел) от полулег - 4 серии по 8-10 повторенияо
1 - Избутване на щанга(дъмбел) от лег - 4 серии по 8-10 повторения
4 - Френска преса - 4 серии по 8-10 повторения
5 - Разгъване на дъмбел зад глава 3 серии по 8-10 повторения
6 - Трицепсово разгъване на горен скрипец 3 серии по 8-10 повторения
3ти ден:
1 - Ако можеш вкарай набирания . ( Ако не си вкарал набирания прави 2те 2ики,иначе 1та )
2 - Гребане с дъмбел - 4 серии по 10-12 повторения
2 - Гребане с щанга, Чукчета - 4 серии по 10-12 повторения
4- Мъртва тяга - 4 серии по 6-8 повторения
5 - Пулоувър - 2 серии по 12-15 повторения
6 - Повдигане на ръце встрани от наклон напред, задно рамо - 3 серии по 8-10 повторения
7- Класическо бицепсово сгъване с щанга - 4 серии по 8-10 повторения
8- Концентрично сгъване - 4 серии по 8-10 повторения
5ти ден:
3 - Бедрено разгъване - 3 серии по 10 повторения
1 - Клек - 4 серии 10-12 повт.
2 - Лег-преса
4- Калф машина - 5 серии по 10 повторения
5-Раменна преса .
6- Дъмбели настарни .
8 - Коремни преси с тежест пред гърди - 3 серии по 12 повторения
9 - Повдигане на краката от вис - 3 серии по 15 повторения
10 - Наклон в страни с дъмбел - 2 серии по 15 повторения
<<Това го слагаш където искаш..
Мнението беше редактирано от Xsly на 23.08.09 09:02.
23.08.09
09:20
Ако може да допълня -> В първия ден 6 да е на мястото на 4 а упражненията за гърди да са подредени - 1,2,3
В втория ден Ако правиш набиране махни едната двойка ако не сложи и двете.
В ретия ден Калф Машината 3 серии , и може да добавиш изнасяне на дъмбели напред.