22.08.09
22:14
Гледам на там на сам, хората не ядат прясно/кисело мляко,сирене,кашкавал, щото не са били истински на пазара. Това което им пише на съдържанието не е ли истинско?
казано от Milenskiq на 22.08.09, 22:14:
Гледам на там на сам, хората не ядат прясно/кисело мляко,сирене,кашкавал, щото не са били истински на пазара. Това което им пише на съдържанието не е ли истинско?
Може и истинско да е. Прясното мляко например редовно се обезмаслява, сиренето и кашкавалът също се правят с растителни мазнини, маслото често се смесва с маргарин или вода, в киселото мляко освен растителни мазнини се добавя и нишесте (проверявал съм, наистина има в повечето), единствено изварата е достатъчно евтина, за да не я фалшифицират.
Освен това много от другите продукти (особено в България) са с малко странно съдържание - половината шоколади не са достойни да се нарекат така, тъй като са смес от захар, маргарин и обезмаслено какао. Кренвиршите се правят основно от сланина, кожа и соя, повечето безалкохолни напитки са без захар, а каймата по неясни причини е много по-евтина от отделните й съставки.