23.08.09
15:01
Здр. аз сам момче на 19 години , висок съм 1.70 и тежа 55 килограма . От извесно време спрях да спортувам , но попинцип съм се занимавал извесно време с фитнес . Искъм да разбера кои протеини ще са наи добрият вариянт като за мен . Преди ми баха дали някакви евтини протеини на растителна основа , които имаха ефект още на първият месец ( около 2-3 килограма ) Но един от инструкторите каза че тези протеини няма да ми свършат работа . Та въпроса ми е какви протеини мога да взимам за да овелича масата си ?
п.п. Всеки казва яш яш , но тук въпроса не е в яденето тъи като си ям нормално .
Еми от към цена/качество най евтионо ти излиза пържоли на пилешка основа.
Какви са тия глупости ‘’ Ям си нормално ‘’ ? ?? Ние сме атлети , не ядем нормално .
А ако имаш вече изграден хран. режим - горепосочения протеин е на промоция до утре ... Трябва да побързаш със закопуването на хранителната добавка .
Мнението беше редактирано от Xsly на 23.08.09 15:36.
23.08.09
15:36
Nectar- Syntrax
казано от Иван Шишманов на 23.08.09, 15:36:
Nectar- Syntrax
Колега,а сега ми кажи честно , нектар ли пиеш ? За мен този протеин не е за простосмъртните работещи хора :) ...
Мнението беше редактирано от Xsly на 23.08.09 15:47.
23.08.09
15:51
Защо да не е за простосмъртните ?!?! Да Нектар пия, вярно малко пия няколко дози седмично, защото наблягам на храната, но когато дойде време да пия повече, пак Нектар ще пия. Само, че това не е по темата.
Loonbg на това тегло за да качиш килограми ти трябва качествено ядене, качествено, но и количествено. Ти искаш да качиш тегло, за да качиш ти трбва храна повече от нормалното, а не “нормално”.
Колкото човека да питаш, всеки нещо различно ще каже. Специално за качването на килограми храната оказва най-голямо влияние. Ако не дебелееш лесно - месо, яйца, извара, риба и протеин + много картофи, ориз, овесени ядки, макарони, плодове и шоколад.
казано от moonclub на 23.08.09, 15:55:
Колкото човека да питаш, всеки нещо различно ще каже. Специално за качването на килограми храната оказва най-голямо влияние. Ако не дебелееш лесно - месо, яйца, извара, риба и протеин + много картофи, ориз, овесени ядки, макарони, плодове и шоколад.
И от въглехидратите които изреди комлексен е точно един .. Дори и на ектоморф са му нужни сложни въглехидрати ..
Шоколада само ако е натурален.иначе единствено е подходящ за след тренировка.Макаронените изделия са с по-нисък ГИ така че също са подходяща алтернатива.Ориза ако го ядеш той трябва да е ориз или не полиран.
казано от Xsly на 23.08.09, 16:10:
казано от moonclub на 23.08.09, 15:55:
И от въглехидратите които изреди комлексен е точно един .. Дори и на ектоморф са му нужни сложни въглехидрати ..
Почти всички са комплексни,когато се направи нужното оточнение.
Всякакви неща има. Пълнозърнести макарони, черен ориз (изключително вкусен, стига да се приготви правилно. Ял съм някаква салата с такъв ориз, ананас и риба).
Относно въглехидратите - не е важно какви, важно е колко. Колкото по-смесени - толкова повече се качва. Например овесени ядки с мляко и мед за закуска са идеални. Нишесте + глюкоза + фруктоза + лактоза.
понеже си много слаб трябва да си купиш протеин гейнър а не суроватъчен! поне докато натрупаш малко килца!
казано от kalin75 на 26.08.09, 16:04:
понеже си много слаб трябва да си купиш протеин гейнър а не суроватъчен! поне докато натрупаш малко килца!
Понеже си много компетентен, си дръж за теб съветите. От гейнър няма нужда.
Калине, давай го по-спокойно. Това че се занимаваш с фитнес и културизъм от толкова време не значи че мнението ти е безупречно и всички трябва да се съобразяват с теб.
27.08.09
14:04
Калин75 Според мен най-скъпо продавани в България са на Оптимум.
казано от hamalin на 27.08.09, 14:04:
Калин75 Според мен най-скъпо продавани в България са на Оптимум.
Къде забрави BSN,Universal ? No-Xplode -100 лв!
1. Определено сме далеч от най-скъпите добавки у нас. И определено фирмите които внасяме от САЩ са с безупречна репутация сред потребителите. Но щом смяташ че Синтракс или Controlled Labs са евтини фирми ок.
2. Карай го малко по-спокойно в този форум да не отнесеш някой бан за заяждане с потребителите защото като гледам на там си се запътил. И не се нерви, това че от 15 години тренираш не те прави голям разбирач.
Мнението беше редактирано от kao на 30.08.09 11:42.
27.08.09
20:26
Sleart, BSN е скъпа марка и в САЩ не само тук.