24.08.09
09:46
Здравейте,
Зимата тази година започнах диетата на д-р Пиер Дюкан и я спазвах много стриктно, минах през всичките 4 етапа (от близо 2 месеца ми приключи 3тия етап) и сега съм 65 кг, 170 см (бях 75 кг) и най - вероятно повечето от вас са запознати с нея, че в последния етап (който продължава до края на живота ти :) ) само 1 ден от седмицата си на чисти белтъчини с цел да компенсираш останалите дни от седмицата, а през тях ядеш каквото си искаш и 3 с.л. овесени трици на ден, но на мен въпроса ми е друг. Аз съм привърженик на спорта,по-точно на фитнеса, и от 1 година си ходя редовно и се стремя да се храня здравословно, ям по 5-6 пъти на ден, не ям пържено, тестени и шоколадови изделия и т.н. ... след тази диета разбрах много неща за хранителните вещества и продукти като цяло. И тъй като избягвам нездравословната храна, искам да Ви попитам нужно ли е според вас да съм 1 ден от седмицата на чисти белтъчини, тъй като през седмицата не съм качил почти никакви кг, а и с този фитнес всичко се изгаря ;-P. Ще съм Ви благодарен ако изкажете вашите мнения. Благодаря.
Не е нужно. Само си следи теглото и ако качиш повече, отколкото трябва - намали малко въглехидратите и/или мазнините.
Ами това, че съм бил ендоморфен тип, въпреки че са минали 3-4 месеца няма ли по-лесно да си възвърна килограмите :question:
Ако мислиш, че един ден седмично гладуване ще те предпази - много се лъжеш. Освен това аз лично не съм му фен, препоръчва да се яде само месо без зеленчуци. Ако качиш повече от 2-3 килограма и забележиш, че не са мускули - тогава просто ограничаваш мазнините и въглехидратите, докато си възвърнеш нормалното тегло.
24.08.09
16:16
ами зависи от колиюеството храна.Ако не си нито на + или - калории,си поддържаш нивото.
Така е, но нали знаеш постигнал си нещо и те е страх да не го загубиш ;-) . Явно съм си инат човек.
Мнението беше редактирано от King на 24.08.09 20:33.