****Трябва някой да ми обясни някои базови неща за режима***

24.08.09
23:27

Изтеглил съм си таблици със съдърванието на въглехидратите ,протеините и мазнините за всеки продукт.
Но искам да знам кога трябша храната да е по богата на въглехидрати ,кога повече на мазнини и протеини.
Знам примерно че сутринта трябва да има бързоусвоем протеин (най добре е протеинова пудра) и въглехидрати също.
Също примерно ако тренировката ти е следобед на обяд трябва да ядещ повече меса ,защото те са бавноусвояващи се протеини и докато стане време за трен вече ще са готоши за използване.Друго че следтренировка се яде бързоусвояем протеин като пудрата и бързи и комплексни въглехидрати .апак преди тренировка ....всъщност за тогава не знам какво е правилото.за вечеря от друга страна бавноусвояем протеин .
така това което съм споменал мисля че в общи линии е верно.Но примерно ако искам да правя повече хранения дневно какво трябва да се яде между основните хранения.По конкретно между закуска и обяд    , между обяда и яденето след трен (приемаме че трена е следобед) и между следтренировъчното ядене и вечеря.

Който има да казва нещо да го казва :)

Темата беше редактирана от pavlinito на 24.08.09 23:29.

24.08.09
23:41

Ами може и нищо да не приемаш. По-принцип 4 хранения за деня с достатъчно количество стигат. Но ако толкова държиш да се храниш, протеин и сурови ядки са добре. Също фъстъчено масло с прясно мляко...
Нещо което може би пропускаш или аз не го разбрах, храненето преди тренировка трябва да съдържа източник на енергия - въглехидрати или мазнини. Според това какви са твоите цели и режими ...
Също така да не останеш от закуската само с това - суроватка и бързи въглени. Хапни ги, но след 1 час отново хапни някаква храна вече.
Че протеина е важен, да така е. Но той не е удачен за източник на енергия. За това трябват въглехидрати и мазнини, т.е. обръщай внимание на тях както обръщаш и на протеина. Вечер може да ги намалиш и да оставиш по-големи порции от протеин.

24.08.09
23:52

за преди тренировката ясно .Значи ще ям бързи въглехидрати.
И все пак въпроса ми беше мевду основните хранения каква храна трябва да се поема .Смисъл такъв между закуска и обяд какво да ям (храна богата на какво) между обяда и тренировката също и така ....
извинявам се тони явно не съм формулирал  въпроса правилно.
и все пак имаш ли мнение по това

25.08.09
05:58

казано от pavlinito на 24.08.09, 23:52:

за преди тренировката ясно .Значи ще ям бързи въглехидрати.
И все пак въпроса ми беше мевду основните хранения каква храна трябва да се поема .Смисъл такъв между закуска и обяд какво да ям (храна богата на какво) между обяда и тренировката също и така ....
извинявам се тони явно не съм формулирал  въпроса правилно.
и все пак имаш ли мнение по това

Между храненията аз май го писах де.
Протеин /прах/ + сурови ядки, т.е. белтъчини и мазнини. Другото е директно да употребяваш прясно мляко и някоя друга лъжица фъстъчено/бадемово масло. Тези неща са според режима де. А колкото до интервала между обяд и тренировка ако е от 2-3 часа то може да си остане така. В противен случай ако ще се храниш в този период трябва да са комплексни въглехидрати с белтъчини. Или мазнини с белтъчини - пак казвам според това на какъв режим си, какво целиш и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1