11.04.09
21:07
Прочетох статията за растителните протеини и ми се иска да ви запитам,как е най-добре да се комбинират.Вярно,е че растителния протеин е непълноценен и в никакъв случай няма намерение да заменям животинския,а просто ми е интересно дали наистина комбинациите могат да направят пълноценен протеин.Все пак,още малко подкрепления в борбата за ММ не е излишна.
Съгласно статията,следните съчетания са подходящи - “Боб с препечени филийки, сирене или сандвич с фъстъчено масло, мюсли с мляко (соево или краве) и ориз с грах или боб.
Ако може да предложете някакви други комбинации и конкретни продукти,смятам че ще е полезно за всички.
25.08.09
14:13
Най-общо комбинацията от зърнени и бобови храни винаги осигурява взаимно допълващи се аминокиселинни профили, така че получената при комбинацията храна да е има високо биологична стойност на белтъка.
Кои са “зърнени” и кои “бобови” - провери в Интернет :)
Най-общо комбинацията от зърнени и бобови храни винаги осигурява взаимно допълващи се аминокиселинни профили, така че получената при комбинацията храна да е има високо биологична стойност на белтъка.
Кои са “зърнени” и кои “бобови” - провери в Интернет :)
Аз като съм в село, и няма голям, голям избор, приемам хляб(зърнени) с леща(бобови) или в краен случай боб чиче.. Добра и достъпна идея за абсолютно всички. :)
Мнението беше редактирано от El padre на 12.09.09 23:28.