Парене в предмишниците при тренировката за гръб.

27.08.09
08:23

Здравейте.
Ето какъв е и проблемът ми, преди да започна да изпълнявам тренировката ми за гръб, 3-4 минутки разгрявам ръцете с 2 гирички по 2-3 кг. Но когато започна вече сериозните упражнения, правя например 10 повторения на на хоризонтален скрипец и предмишниците ми буквално врят, а това ми пречи да натоваря и гърба. Същото е и при гребане с дъмбел, както и при повдигане на щанга за трапец. Но най-много проблемът се усеща при придърпване на хоризонтален скрипец. Паренето в предмишницата ме ограничава с тежестите и съм принуден да правя упражнението с доста леки тежести и не мога да натоваря пълноценно гърба. А най-странното е, че усещам че наистина доста натоварвам предмишниците, а на следващия ден нямам дори лека мускулна треска.
Мислите ли, че нещо в техниката ми куца? Предмишницата ми е ~30 а ръката 31.

Темата беше редактирана от fqls на 27.08.09 08:24.

27.08.09
08:37

И техниката е, и ръцете ти са слаби явно.
Оправи техниката и ползвай фитили, въпреки че аз не съм им фен.

27.08.09
09:58

Старай се да не дърпаш с ръцете,а както казват да  ги ползваш само като “куки” т.е. да работи гърба.Съветвам те да намалиш тежестите,за да можеш да си оправиш техниката,след това вече като свикнеш може пак да вдигаш кг.
Спецаилно при гърба чийтина не носи никакви ползи.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 27.08.09 09:59.

TR

27.08.09
13:02

Слагай палците при другите пръсти. Така изолираш предмишниците да не участват.

28.08.09
07:54

Мерси за съветите! Това с палците съм го виждал, че доста хора го практикуват и винаги съм се чудел, защо го правят. Сега ми е ясно и ще го пробвам. :)

Мнението беше редактирано от fqls на 28.08.09 07:54.

MI

02.09.09
02:18

И на мен ми беше така. С времето предмишниците ти стават по здрави и почваш да не ги усещаш. Препоръчвам ти да тренираш 2 пъти седмично предмишница, и след 5-6 тренировки няма да имаш проблем :)

02.09.09
12:10

Мерси! В понеделник пробвах метода с палците, а и използвах по-широка захватка и имаше голямо подобрение. :)
Живи и здрави!

05.09.09
11:53

Предмишниците може да се изолират само с фитили - където и да са ти палците,предмишницата държи тежестта в ръцете ти.Просто трябва да заякне малко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1