26.08.09
14:10
Здравейте на всички казвам се Стоян,на 17 години съм. От 2 години се занимавам с Муай-тай и от 1 с фитнес. През изминалите 6 месеца бях в Испания при леля ми и бях спрял бойните си тренировки. През тези 6 месеца ходех редовно на фитнес тренировки и се хранех перфектно (нещо смесено между РБД и ВВД) през този период покачих 5-6 санта на ръцете, 8-9 гръдна, талията и тя малко се увеличи, но не съм се омазнил кой знае колко. През другия период в който тренирах муай-тай и фитнес съм качил не повече от сантиметър навсякъде за 6 месеца с много сериозно хранене. Преди 1 месец пристигнах в България и понеже тренера ми е близък веднага като се прибрах ми звънна да ми каже, че утре трябва да съм в залата и да тренирам. Направих си тренировката, но вече не ми носи това удоволствие, каквото ми носи една хубава тренировка в залата.. и едва ли не ходя заради него, защото ми е близък по принцип. Чета форума от 10 месеца и още от тогава бях чел, ако не се лъжа, че фитнеса не се съчетава много добре с другите спортове.. Просто се чудя как да постъпя в тази ситуация и бих искал някой съвет, през тези 6 месеца доста се трудех и мисля, че с тези тренировки всичко си заминава малко по малко!
26.08.09
20:19
Без желание нищо не се постига било то във фитнеса или в друг спорт.Все пак моят съвет е да не се отказваш от муай-тай толкова бързо.След 6 месечно прекъсване хъсът може малко да е поизчезнал.
Здравей и ти,
Просто малко си се демотивирал заради спирането - откъснал си се от общата нагласа. Като влезеш в ритъма на тренировките, ще се чудиш на себе си как си могъл да мислиш за отказване. И не е невъзможно да ги съчетаваш. Дай си месец-два да видиш как ще се чувстваш и ще коригираш в последствие. Винаги можеш да спреш едното или другото.
27.08.09
09:29
Мерси и на 2ма ви за разбирането. Но тренировките са ни всяка сутрин от 6;30 сутринта...кросове, спринтове абе много аеробно, като цяло. Със всяка тренировка ставам по-малък някак си...
27.08.09
09:38
Здраво ядене ти трябва значи :)Нещо допълнително взимаш ли ?
27.08.09
09:49
Ако наистина искаш да се занимаваш с муай-тай, фитнес тренировките ти трябва да са насочени към това.Лесно е - трябва да решиш дали искаш да се занимаваш с муай-тай и в фитнеса да подобряваш физическата си подготовка, или да ходиш на фитнес с цел по-голяма мускулна маса.До колкото съм
запознат с муай-тай това е един от най-експлозивните бойни спортове.Тренировките с тежести могат да ти помогнат за по-добре развити мускули на краката, от там по-силни кикове и удари.Най-удачно ще е да се консултираш с тренера ти за това.
27.08.09
11:53
Ами малко е сложничко.. тренирах доста време Муай-тай и никога не съм мислил за професионално занимание, като цяло. Там е работата, че тренировките там са адски интензивни и много се топим направо... от друга страна тренера ми обръща специално на мен голямо внимание, защото може би от както започнах да тренирам да съм пропъснал 3-4 тренки за 2 години.. Незнам как да му кажа, че искам да спра, а той е малко против тежестите.
27.08.09
11:56
Да кажеж на трениора че напускаш е най-малкия проблем!
27.08.09
17:14
Братле според теб дали е толкова лесно след толкова време и едва, като започнах преди 3 седмици да кажа,че искам да спра ?
27.08.09
17:50
Еми той не ти е никъкъв освен трениор, невиждам какъв е проблема, има и други ученици. И все пак някой ден ще трябва да напуснеш, нали знаеш ;)
27.08.09
18:27
Ако питаш мене, недей да се отказваш от Муай тайа. Това е истински спорт, това ще ти трябва повече във всяка ситуация :) Айде някъв културист на стероиди с 60 см ръка да му дойде на твоя трененер да му се прави..ще бъде свален за нула време :) То не е въпроса в това да се биеш яко ама ти пак ще изглеждаш готин като тренираш муай тай, релефен ще си, и ще имаш много повече самочувствие :)