Особен въпрос за суроватъчния протеин.

DE

25.08.09
19:48

Здравейте.Имам един въпрос относно дневния прием на протеин за потдържане  на мускулите.При мен особеното е,че се възстановявам от операция на връзки вече 4 месец, и правя засилено кардио (по 40 мин )вечер.Тичам 5-6 пъти седмично,а 3 пъти седмично ходя на фитнес.Та въпроса ми е да засиля ли приема на суроватката?В дните когато само тичам мисля да го заместя с едно хранене към 4 и само тогава.А в деня когато тичам,след фитнес,и вечер след кардио (или кажете кога.)Мисля да увелича дозата в момента пия по 2 СЛ мисля да ги увелича на 3 .Моля помагайте за да не загубя натрупаните мускули (не са много) но не искам целия ми труд на лежанка и потене на лостове да се изпари.ПОЗДРАВИ! :)

25.08.09
20:01

Какъв ти е протеина?Би трябвало да имаш мерителна “лъжица”.
Иначе 2 пъти дневно можеш да използваш пудрата като храна.

25.08.09
20:40

Щом се възстановяваш от операция намали това натоварване. Ще се изсмучеш целия. Темата ти е в режими за покачване на тегло, а правиш кардио ? Ти в момента искаш да отслабнеш така ли ?
За да пазиш мускулите е важно през целия ден да имаш равномерно разпределени белтъчини. Те ти пазят мускула от разпадане. Суроватката 2 пъти в деня, сутрин и след тренировка. През другото време си яж. По никакъв начин не може да ти замести хранене още повече и суроватъчния протеин. В момента с 2 лъжици на колко грама протеин се равняват ?

DE

25.08.09
20:45

казано от Финдо на 25.08.09, 20:01:

Какъв ти е протеина?Би трябвало да имаш мерителна “лъжица”.
Иначе 2 пъти дневно можеш да използваш пудрата като храна.

Мерителна лъжица няма защото е в пакетче, слагам 2 СЛ  с сериозно връхче,което ще рече около 55-60 грама на доза.

DE

25.08.09
20:46

казано от tonu на 25.08.09, 20:40:

Щом се възстановяваш от операция намали това натоварване. Ще се изсмучеш целия. Темата ти е в режими за покачване на тегло, а правиш кардио ? Ти в момента искаш да отслабнеш така ли ?
За да пазиш мускулите е важно през целия ден да имаш равномерно разпределени белтъчини. Те ти пазят мускула от разпадане. Суроватката 2 пъти в деня, сутрин и след тренировка. През другото време си яж. По никакъв начин не може да ти замести хранене още повече и суроватъчния протеин. В момента с 2 лъжици на колко грама протеин се равняват ?

Възтановяването ми е такова, не мога да намаля процеса на възстановяване, нито кардиото,трябва да се възстановя за 6 месеца.Лекара ми е дал програма, в която изрично е споменато упражненията  да се правят.. както е написано. Исках да знам дали ще може някак си да запазя мускула...ям по 5-6 варени или на тефлонов с малко зехтин белтъци... ям месо..

Мнението беше редактирано от Denkataaaa на 25.08.09 20:56.

25.08.09
20:55

казано от Denkataaaa на 25.08.09, 20:46:

Възтановяването ми е такова, не мога да намаля процеса на възстановяване, нито кардиото,трябва да се възстановя за 6 месеца.

Какво да възстановиш ? Ти се смачкваш от тренировки, дори за човек който не е претърпял операция ... За къде бързаш ?
60 гр протеин, просто no chanse да се усвои. Намали го /2

DE

25.08.09
20:58

казано от tonu на 25.08.09, 20:55:

казано от Denkataaaa на 25.08.09, 20:46:

Възтановяването ми е такова, не мога да намаля процеса на възстановяване, нито кардиото,трябва да се възстановя за 6 месеца.

Какво да възстановиш ? Ти се смачкваш от тренировки, дори за човек който не е претърпял операция ... За къде бързаш ?
60 гр протеин, просто no chanse да се усвои. Намали го /2

Човече,възтановявам се от операция на скъсани кръстни връзки и минискус.Не се спуквам от тренировки.. консултирал съм се с лекара и тои ми е позволил.

TR

26.08.09
09:30

Е на това ако му викате скъсване. Дали е добре за след операция незнам обаче ,не е спукване. Аз правя така много често през годината когато имам повече време. Само зимните месеци тренирам само фитнес. Спукване според мен е тренировката на професионалните бойци. Също и на културистите.Абе общо взето на всички професионални спортисти трениращи по 3-4 пъти на ден.

27.08.09
15:09

Най-добре пий протеина 3 пъти на ден,което ще рече 3 дози по 30 грама.Преди лягане ако вкараш извара,след ставане сутрин имаш протеин,другите 2 приема най-добре да са преди и след тренировка/кардио и ако си хапваш стабилно количество месо,яйца,сирене и мляко би трябвало да запазиш максимално количество мускулна маса.

Мнението беше редактирано от =HENRY= на 27.08.09 15:10.

29.08.09
18:22

Denkataaaa, ти случайно да си баскетболист ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1