Няколко въпросчета относно тренирането

27.08.09
09:34

Здравейте на всички от форума. Имам няколко въпроса и се надявам на поне една част от тях да ми отговорите.
Преди тренирах плуване и горе долу имам добре оформено тяло, макар напоследък доста да съм напълнял най-вече около корема. За повече сила сега започвам и леки тренировки във фитнеса. Горе долу програмата ми изглежда понеделник и сряда плуване, вторник и четвъртък фитнес, петък футбол, събота и неделя почивка. Вторниците правя гърди и бицепс, четвъртък гръб и трицепс. Въпросите ми са дали е проблем да редувам една седмица трицепса с рамена, или е по-добре да намеря начин да ходя 3ти път в залата където да тренирам рамената и евентуално корем. Корема засега не искам да го “мъча” с някакви по-специфични упражнения, защото мисля че е по-добре първо да намаля малко сланинките и после да дооформям. Също така имам възможност да ходя в малка зала, където има най-основните уреди, но не и някакво голямо разнообразие. Ще има ли ефект от фитнеса ако правя всяка седмица едни и същи 4-5 упражнения за всяка мускулна група. Искам и да питам дали през останалото време, да речем когато съм бил на плуване или съботите и неделите мога да си правя упражнения и вкъщо, като например лицеви опори или да се придържам към трениране само на определените места. Малко се отплеснах, но наистина ще се радвам ако може да ми помогнете. Не пазя строги хранителни режими, и няма да се лишавам от нищо, камо ли да пия разни неща, искам общо подобрение на физическото състояние и все пак не просто да ходя, а след година-две да мога да видя някакъв ефект.

27.08.09
15:30

По-добре да намериш начин да тренираш 3 пъти седмично и да правиш всички мускулни групи.Плуването е добро кардио,но ще трябва да хапваш повечко за да не отслабнеш много.Ако се храниш правилно и достатъчно ще видиш ефект.Иначе е добре да сменяш някой упражнения,или поне да им сменяш последователността,а не винаги едно и също.Вкъщи няма смисъл да правиш нищо,най-много да претренираш.И все пак по-добре да си изградиш някакви хранителни навици,а не да ядеш каквото ти падне,трябва ти качествена храна за да постигнеш подобрение на физическото състояние.

28.08.09
07:18

Благодаря за отговора, горе-долу се припокрива с моите виждания. Не знам обаче кое е по-доброто решение - да заменя единия ден плуване с една тренировка във фитнеса или да почивам един път в средата на седмицата и един път в края. Все пак ако 6 дни спортувам има опасност от претрениране. За сваляне на килограми нямам проблем, на 190 см. тежа 100кг. така че има 10-12 килограма мазнини за сваляне. Както очаквах ще трябва да променя някои неща в храненето. Като цяло не ям разни бургери, дюнери,полуфабрикати, все готвени неща си правя, но понякога прекалявам с хляба :(((  Това за упражненията също ми беше полезно, само да те питам има ли някакъв точен период - да речем веднъж на 3 месеца да сменям последователността или да ги въртя чак когато усетя че нямат много ефект.
А по принцип тези упражнение за които питам, като набирания, лицеви опори, могат ли да се правят преди или след тренирока или да наблегна повече на уредите които са в залата. Също така в залата имам възможност да скачам на ластик... мисля че 2 пъти в седмично по 10тина мин е добре,само че не знам преди или след тренировка да го правя.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1