Моля!

Здрасти на всички !
Надявам се , все пак някой да обърне внимание на скромната тема,която пускам :)
Аз съм на 15 години.Казвам се Димитър Грозданов.Ръст Около 175-176 см.Тежа 55-56 килограма и преди 1 година се бях запалил много по този спорт и тренирах в домашни условия с още един приятел.Бяхме се запасили с щанга 15 кг 4х5кг гирички и още 2-3 измислени уреда за гръб хаха. Правехме кадио тренировка след всички упражнения както и преди тях и понякога стъпвахме и в залата но не започнахме да тренираме сериозно защото се упасявахме че сме много малки за този спорт но желание имаше. Та така след като заминах за Испания в края на миналата година нямах никакви уреди и спрях с тренировка. Бях качил много килограми не си спомням колко тежах преди но бях станал 65 кг. С малко плуване и подбрана храна свалих до 55 кг. и знам че съм свалил и много голяма част от натрупаната мускулна маса,което ме мотивира да започна да тренирам в залата. Но 1-вия проблем пред,които съм изправен е че нямам ПРОГРАМА !
Надявам се някои човечец да ми помогне и не ме нападайте с думите чети в форума ; защото знам че има много програми но незнам коя ще е подходяща за мен и моите цели .. Искам да се изчистя и същевременно да покача ММ. А това значи че имам и още 1 проблем това е хр.режим но за него не искам изчерпвателен отговор . :)
И това е ... Забравих си стария потребител иначе следях всеки ден развитието на форума и бях изчел всичко !  Можете да ми дадете някои link от сайта с потходяща за мен програма извинявам се предварително ! търсех но не можах да намеря нищо . Чакам вашите професионални предложения , благодая !
Петко К - сложи по-смислено заглавие на темата!

Темата беше редактирана от Петко К на 28.08.09 11:38.

Просто трябва да си избереш програма за начинаещи, защото ти си такъв. Мини първоначалните програми и тогава вече ще избираш програма за сваляне ли, за качване ли, или за специализация за изоставащ мускул. Глупаво е при 185см/65кг да специализираш ръце, защото са малки. Това се прави при 85кг примерно. При избор от няколко гледаш на коя упражненията могат да се правят в залата, където ще тренираш. Няма идеална програма, макар доста да продължават да се опитват да я намерят/измислят. Ключът в този спорт е Постоянството и Постепенния Прогрес, а не Програмата.
Правилно би било следното в твоя случай:
1) 6-8 месеца 1-2 програми за начинаещи, които да те подготвят за последващите културистични тренировки;
2) Програма за тегло за 1-2 месеца, която да въртиш с обикновено сплитче докато стигнеш желаните килограми;
3) Оформяща програма, в която наблягаш на изоставащите мускули.
Прескачайки етап няма да стигнеш по-бързо, а и изобщо може да не стигнеш. Споко, повечето прескачат ;)
Успех!

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 28.08.09 07:47.

казано от Димитър Георгиев Грозданов на 28.08.09, 07:27:

Здрасти на всички !
Надявам се , все пак някой да обърне внимание на скромната тема,която пускам :)
Аз съм на 15 години.Казвам се Димитър Грозданов.Ръст Около 175-176 см.Тежа 55-56 килограма и преди 1 година се бях запалил много по този спорт и тренирах в домашни условия с още един приятел.Бяхме се запасили с щанга 15 кг 4х5кг гирички и още 2-3 измислени уреда за гръб хаха. Правехме кадио тренировка след всички упражнения както и преди тях и понякога стъпвахме и в залата но не започнахме да тренираме сериозно защото се упасявахме че сме много малки за този спорт но желание имаше. Та така след като заминах за Испания в края на миналата година нямах никакви уреди и спрях с тренировка. Бях качил много килограми не си спомням колко тежах преди но бях станал 65 кг. С малко плуване и подбрана храна свалих до 55 кг. и знам че съм свалил и много голяма част от натрупаната мускулна маса,което ме мотивира да започна да тренирам в залата. Но 1-вия проблем пред,които съм изправен е че нямам ПРОГРАМА !
Надявам се някои човечец да ми помогне и не ме нападайте с думите чети в форума ; защото знам че има много програми но незнам коя ще е подходяща за мен и моите цели .. Искам да се изчистя и същевременно да покача ММ. А това значи че имам и още 1 проблем това е хр.режим но за него не искам изчерпвателен отговор . :)
И това е ... Забравих си стария потребител иначе следях всеки ден развитието на форума и бях изчел всичко !  Можете да ми дадете някои link от сайта с потходяща за мен програма извинявам се предварително ! търсех но не можах да намеря нищо . Чакам вашите професионални предложения , благодая !
Петко К - сложи по-смислено заглавие на темата!

Благодаря ти ... Познавам един човек с много стаж в фитнеса .. та той ще ми направи режим и програма , остава здравото блъскане от моя страна ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1