30.08.09
19:20
здравейте,
на 17 години съм, 70кг. финансово нямам възможност да ям всекидневно месо и месни изделия. интересува ме, дали ако консумирам сирене и кашкавал в по-големи количества ще има някакъв проблем заради мазнините в тях. говорим за по 200-300гр сирене и кашкавал дневно. да уточня - ще качвам. мезоморф съм с много бърз метаболизъм.
благодаря!
Темата беше редактирана от unamed на 30.08.09 19:26.
По-добре наблегни на изварата като най-евтин източник на протеин, яйцата също не са за пренебрегване. Освен това яж повече въглехидрати, те и без това не са скъпи.
разбира се, че няма да ям само сирене и кашкавал. извара също ще консумирам по 200-300гр дневно, яйца също. но ако оставя сиренето и кашкавала това значачи да оставя ~80гр протеин и да си го набавя от друг източник, а както казах месо нямам възможност да ям. интересуваше ме конкретно сиренето и кашкавалът - мога ли да ги консумирам всекидневно, и по-точно вредни ли са мазнините в тях (наситени, ненаситени) и т.н.
казано от tonu на 31.08.09, 08:17:
Не не са вредни, може да си ги консумираш.
Енджой.
благодаря ти за отговора. темата остава отворена, ако иска някой да изрази мнение - да заповяда.
31.08.09
11:40
в големите хранителни магазини продават сурова копърка 500гр за 1,50-1,80лв.мяташ я на тефлонов тиган и става супер с малко лимонов сок :)
казано от newgirl90 на 31.08.09, 11:40:
в големите хранителни магазини продават сурова копърка 500гр за 1,50-1,80лв.мяташ я на тефлонов тиган и става супер с малко лимонов сок :)
ще го пробвам. благодаря за идеята, но се отклонихме от темата. хайде някой добре запознат със съдържанието на сиренето и кашкавала да изрази мнение.
31.08.09
12:26
Е кво искаш да ти кажем,с бърз метаболизъм си и не виждам проблем в сиренето и кашкавала,мазнините им не са вредни и ако погледнеш в дневниците всеки яде и сирене и кашкавал.Не е толкова хубаво да се ядът когато се отслабва заради лактозата и бла бла...всички сме го чували това.Не се притеснявай,просто си мисля,например,че един ден може да изпуснеш примерно кашкавала и да изядеш повече извара,другия ден включи кашкавал,следващия ден го изключи и хапни примера на newgirl,по следващия ден яж сирене,после пак ги махни и така.Още повече,че ще качваш и всеки ден да ядеш по 200 гр сирене или кашкавал няма да е проблем.
Мнението беше редактирано от Мила на 31.08.09 12:27.
31.08.09
16:19
казано от alabalaa на 31.08.09, 15:38:
Той кашкавала, честно казано, не е много ефтин
И аз тва си викам, кило пилешки крилца са 3-4 лв,кило копърка 2 лв,филе риба пангасиус 4 лв -по изгодно излиза и от сиренето и от кашкавала :)
Относно сиренето и кашкавала. Тези продукти не са евтини, а ако за теб са евтини, явно говориш за сирена с растителни мазнини...внимавай, че евтиното излиза скъпо.
Но ако говорим за качествените кашкавал и сирене, да, уместно е да присъстват в менюто, защото освен протеини съдържат и мазнини, които засищат. Е, не трябва да се превръщат в основен източник на белтъчини.
казано от Стоянчо на 31.08.09, 19:04:
Относно сиренето и кашкавала. Тези продукти не са евтини, а ако за теб са евтини, явно говориш за сирена с растителни мазнини...внимавай, че евтиното излиза скъпо.
Но ако говорим за качествените кашкавал и сирене, да, уместно е да присъстват в менюто, защото освен протеини съдържат и мазнини, които засищат. Е, не трябва да се превръщат в основен източник на белтъчини.
говоря за най-обикновено сирене и кашкавал от магазина. не знам какви мазнини съдържат за това питам тук. ето това ми е интересно - защо не трябва да се превръщат в основен източник на протеин. само заради мазнините ли?
Мнението беше редактирано от unamed на 31.08.09 19:12.
Не бе, мазнините в случая въобще не са проблем, дори са +.Просто всичкия протеин е казеин + това са с един и същи аминопрофил, а бе, хубаво е да има разнообразие.
Мнението беше редактирано от alabalaa на 31.08.09 19:52.
казано от alabalaa на 31.08.09, 19:52:
Не бе, мазнините в случая въобще не са проблем, дори са +.Просто всичкия протеин е казеин + това са с един и същи аминопрофил, а бе, хубаво е да има разнообразие.
аха. ето това не го знаех. а именно, че протеина в тях бил бавен. ами, ще има разнообразие, но мислех това да ми е основния източник на протеин. просто за момента така ми е най-удобно, не че ми се яде само сирене и кашкавал.