Понижаване на ГИ на определени храни

29.08.09
20:48

Някой може ли да сподели трикове за приготовление на ориз и картофи с цел понижаване на техния гликемичен индекс ?

Предполагам си чел последните две статии на Белчо Христов и затова питаш.

29.08.09
21:12

Интересно! И как ще стане тази работа?
Дайте линк моля.

Мнението беше редактирано от Iverson на 29.08.09 21:13.

http://www.belchohristov.com/5872.html
http://www.belchohristov.com/5830.html

29.08.09
21:22

Мушамата,тук не се открива топлата вода...Така,че понижаване е възможно.
Друго важно нещо е и ГИ,който искаме да понижим.
Не може да ядеш пържени картофи с ГИ 90-100 и да понижаваш,залъгвайки се,че ще се спасиш от излишните мазнини...

ЕДИТ:#офф-Роджер,направо ме учудва аватара ти! :) Къде отидоха гордите може би немски войници,държeйки шмайзера. :P :D

Мнението беше редактирано от Финдо на 29.08.09 21:59.

31.08.09
09:09

Да, четох последните две статии на Белчо и ми стана интересно.Интересувам се предимно от намаляването на ГИ на варени картофи и ориз..Пределно ясно ми е, че не може да се тъпчеш с пържени картофи и да си мислиш, че си на ‘хранителен режим’.Чел съм че комбинирането на въглехидрати с зеленчуци намалява техния ГИ, но имам малко познания по тази тема и заради това направих темата за да обменим информация.
Финдо, какво му е на аватара ми :?

Мисля че говори за моя :Д
Финдо, пенсионираха се и станаха Жентълмени :)

РедУолкър, сигурно имаш впредвид комбинирането им по време на варене.

31.08.09
09:23

/ОФф
Чакай че видях Р-то и не съм и чел ника нататък... :Д:Д
Не, имам предвид комсумацията им с зеленчуци.Правиш картофеното пюре и една салата с него и не мога да ти кажа с какъв процент се намаляваше ГИ, но беше нещо което ме впечетли на пръв поглед :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1