02.09.09
08:54
здравейте,
изключително ми е интересно как се произвежда протеина. общо за всичкия протеин - суроватка, яйчен, казеин и т.н. по какъв начин, какви са необходимите продукти, чрез какъв химичен процес и т.н. който, какво знае нека пише тук. може да пускате и линкове за статии.
благодаря!
02.09.09
16:06
батко мислиш ли ако знаехме как г/д става щяхме да купуваме
казано от maja на 02.09.09, 16:06:
батко, как може да купуваш нещо, което не знаеш от къде произлиза?
казано от unamed на 02.09.09, 17:39:
Е то ние знаем от къде произлиза ..... май нещо се обърка.
казано от tonu на 02.09.09, 19:46:
казано от unamed на 02.09.09, 17:39:
Е то ние знаем от къде произлиза ..... май нещо се обърка.
ами като знаете обяснете ми де, за това съм пуснал темата. аз не разбирам и искам да знам какво си купувам и какво влиза в организма ми.
02.09.09
21:03
В организма ти влизат белтъчини. Продуктите на прах (протеините) съдържат белтъчини, които са добивани от източници на белтъчини. Трудно ще се добиват от камък или природен газ. :)
Добрите продукти съдържат може би най-качествения протеин, който можеш да си набавиш.
Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 02.09.09 21:06.
казано от S7oMaN40 на 02.09.09, 21:03:
В организма ти влизат белтъчини. Продуктите на прах (протеините) съдържат белтъчини, които са добивани от източници на белтъчини. Трудно ще се добиват от камък или природен газ. :)
Добрите продукти съдържат може би най-качествения протеин, който можеш да си набавиш.
именно това ме интересува. от какви източници? защото както и да го смятаме, даден протеин може да излезе по-евтино, отколкото количество пилешко месо, в което се съдържа същото количество протеин. ще дам пример за да ме разберете: “някакъв американски протеин” (вярвам, че е качествен) - 2270гр струва 80-90лв. ако приемем, че средно има по 20гр протеин в 1кг чисто пилешко месо, то 2270гр протеин се съдържат в около 11,3кг такова месо. както и да го смятаме 11кг пилешко не може да струва по-малко от 90лв. и така, излиза, че е по-евтино да си закупиш протеин отколкото месо. това беше просто елементарен пример, може да не съм прав. въпросът е от къде излиза тази изгода? къде е уловката? не може просто да вярваме, че пием истински протеин, извлечен от натурален продукт. не казвам, че всички протеини са такива, не ме разбирайте погрешно. аз точно това искам да разбера. с времето съм прочел доста статии в интернет (включително и във този сайт), в списания за бодибилдинг и т.н. навсякъде пише, че протеина е важен за това и това, трябва да се приема така и така, но в нито една статия не се споменава как по дяволите се добива тази суровина. аз не мога да се доверя туко тъй, защото цял свят пие протеин и не се оплаква и т.н. все пак, тази суровина се води безвредна и напълно натурална. не мога да разбера защо не се споменава никъде как се произвежда...
02.09.09
23:07
Да, но ако пиеш суроватъчен протеин това са ти 20гр от този вид протеин в доза, а в пилешкото няма 20гр суроватъчен протеин.
До колкото знам 20гр суроватъчен протеин се съдържат в около 6-7л прясно мляко. И за да не си купуваш по толкова прясно мляко, да не говорим, че е абсурдно да се изпие на веднъж и да се усвои, се извлича сурватката и се продава под формата на прах. Ето че вече не говорим за 11кг пилешко, а за 20грама от 7л прясно мляко(прясното мляко е просто пример).
Може и да греша. Някой, ако е по-запознат да се намесва! :)
След като милиони клиенти на производителите на хранителни добавки (или поне доказалите се) са доволни и виждат само положителен ефект, не виждам за какво се притесняваш.
казано от S7oMaN40 на 02.09.09, 23:07:
Да, но ако пиеш суроватъчен протеин това са ти 20гр от този вид протеин в доза, а в пилешкото няма 20гр суроватъчен протеин.
До колкото знам 20гр суроватъчен протеин се съдържат в около 6-7л прясно мляко. И за да не си купуваш по толкова прясно мляко, да не говорим, че е абсурдно да се изпие на веднъж и да се усвои, се извлича сурватката и се продава под формата на прах. Ето че вече не говорим за 11кг пилешко, а за 20грама от 7л прясно мляко(прясното мляко е просто пример).
Може и да греша. Някой, ако е по-запознат да се намесва! :)
След като милиони клиенти на производителите на хранителни добавки (или поне доказалите се) са доволни и виждат само положителен ефект, не виждам за какво се притесняваш.
не братле, не се притеснявам. интересно ми е как се добива протеина. и да, за суроватката си прав, няма я в пилешкото месо, но аз просто дадох пример. има различни видове протеин - суроватка, яйчен, казеин и т.н. естествено, че яйчният протеин не може да се добие от месото примерно. това беше груб пример, който ми дойде на момента. все пак, ако има някой по-запознат (със сигурност има такива в този форум) нека да ми разясни. това е от чист интерес, не че ме е страх да пия протеин - напротив.