02.09.09
20:17
Здравейте, преди месец си купих многофункционален домашен фитнес център - КН-319А1/вид гладиатор/.За съжаление не мога да намеря тренировъчна програма - само за машината, тъй като не разполагам с нищо друго, а и нямам място.За сега правя тренировки, като оприличавам упражнения от различни сайтове с възможностите на машината, което доведе до някакви и то доста добри резултати, но всичко е някак си хаотично и неподредено. Тренировъчните програми по сайтовете са подредени по дни за различни групи мускули, а това което правя аз, е натоварване на всички групи за всяка тренировка, и мисля че е неправилно.
Ако някой има някаква програма само за машина, моля да я публикува! А ето и машината:
silabg.com/uf/product/5031_abfit_kh-319A1_silabg.jpg
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 14:41.
02.09.09
20:36
Препоръчвам ти да почнеш да ходиш на фитнес... според мене си сгрешил че си го купил.
Като гледам машината, единствено кръгова тренировка ми хрумва.Която да вклучва: Кофички,пек дек,скотово,трицепсово разгъване на горен скрипец,скрипец зад или пред врат ,повдигане на краката от вис и доколкото виждам ски бягане.Само с машината предлагам по всяко упражнение 5-6 серии,а повторенията си зависят от тебе.Ако можеш да си позволиш един лост с тежести ,тогва ще може да си отделяш мускулните групи.Съветвам те да разгледаш кръговите тренировки в сайта.
Машината е най-доброто, което може да се намери на пазара. Поздравления за избора!
Влез в раздела за програми за начинаещи, избери си една и действай.
Може да се наложи да проявиш малко фантазия при замяна на някои упражнения, които са описани в програмата с такива, които можеш да правиш на уреда, но не е трудно и сигурно ще успееш.
Бих ти препоръчал да си закупиш в последствие и един прав лост и малко тежести за да може да правиш клякане, тяга и допълнителни упражнения за гръб, гърди, рамо, бицепс, трицепс.
Успех!
03.09.09
14:28
Митак как определяш най-доброто, какви са всъщност критериите, твоите.... и за кой пазар става въпрос?
да си беше купил един скуат/пауър рак с един олимпийски лост и тежести + една пейка
04.09.09
03:59
И когато тежестите ти станат леки какво правим ?
Митак как определяш най-доброто, какви са всъщност критериите, твоите.... и за кой пазар става въпрос?
Ами един приятел си търсеше комбиниран уред за вилата - прави си заличка там. И ме помоли да му намеря комбиниран домашен уред за нея. Избрах този, същия.
Най-много упражнения на най-ниска цена - това е критерия по който избирах. И да е (относително) здрав. Плюс това съм тренирал на такъв в един хотел и съм доволен - с малко фантазия можеш да се натовариш пълноценно.
И когато тежестите ти станат леки какво правим ?
Отива в зала, като повечето от нас :)
Лично аз не съм фен на домашната тренировка, но познавам момчета, които от години си тренират в домашни зали.
казано от HeartCore на 03.09.09, 15:12:
да си беше купил един скуат/пауър рак с един олимпийски лост и тежести + една пейка
;-P Като тези примерно:
http://www.eleikosport.se/Powerlifting/product.asp?PageNumber=&Product_Id=242
http://www.eleikosport.se/Powerlifting/product.asp?PageNumber=&Product_Id=262
Момчета, аз съм доволен от машината - за месец стабилизирах 68-69кг.,качих 3см. ръка, 0.5см. китки, 2см. бедро, 3см. гърди, 2см. рамене и свалих 2см. талия, но както казах в началото - тренировките ми не са подредени, а измислени от мен. За това се регистрирах във форума с надеждата, че ще се сдобия с някаква готова тренировъчна програма, но явно ще трябва да импровизирам и да оприличавам упражненията.Все пак - благодаря за отзивчивостта!!!