Вдлъбване на гръдния кош

03.09.09
12:37

Здравейте. :)
На 18 години съм. С фитнес не се занимавам, но редовно спортувам. Вдлъбнатината се намира на границата между гръдните и коремните мускули и в съчетание с това, че съм малко слаб се получава доста неприятно.
Гледах мой снимки когато съм бил  малко по-малък(преди пубертета) и тази вдлъбнатина я няма.
Може ли с някакви упражнения да се корегира?

Едит: http://picbg.net/u/12268/30591/345735.jpg

Темата беше редактирана от lub4oo на 03.09.09 15:11.

03.09.09
14:28

пусни някоя снимка да видим ако не те е срам нещо

03.09.09
17:31

Долна лежанка и ВВД . Като 2рото е доста важно ..

03.09.09
19:34

По принцип това се получава в ранна детска възраст,едвали през пубертета се е появило.И аз имам подобен проблем.Наблегни на коремната мускулатура и качи килограми,по никакъв наичн не можеш да повлияеш на гръдни си кош с упражнения.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 03.09.09 19:34.

03.09.09
20:47

казано от Biad__ на 03.09.09, 19:34:

По принцип това се получава в ранна детска възраст,едвали през пубертета се е появило.И аз имам подобен проблем.Наблегни на коремната мускулатура и качи килограми,по никакъв наичн не можеш да повлияеш на гръдни си кош с упражнения.

.. ‘’ По никакъв начин неможеш да повлиаеш на гръбначния стълб с упражнения за корем ‘’ .. Нали целта е да не изглежда вдлъбнато- погледни снимката и виж че ще се оправи ако има обемни долни гърди ...
П.П - Можеш да приложиш универсалния метод -  ‘’ Абе, да не ти пука.... ‘’

Мнението беше редактирано от Xsly на 03.09.09 21:03.

EK

03.09.09
21:00

Един приятел има същата дупка, спокойно не си сам ;)

03.09.09
21:30

Става въпрос че коремната мускулатура и масата като цяло компенсира визуалния ефект,тоест костите не стърчат под кожата.

04.09.09
08:45

казано от Xsly на 03.09.09, 20:47:

казано от Biad__ на 03.09.09, 19:34:

.. ‘’ По никакъв начин неможеш да повлиаеш на гръбначния стълб с упражнения за корем ‘’ .. Нали целта е да не изглежда вдлъбнато- погледни снимката и виж че ще се оправи ако има обемни долни гърди ...
П.П - Можеш да приложиш универсалния метод -  ‘’ Абе, да не ти пука.... ‘’

Няма да стане повярвай ми!

04.09.09
11:08

Доста хора имат същия да го наречем проблем. Въпрос на структира е, която не може да се изменя по наше желание. Нищо ново няма да кажа, но чисто естетически по-добре ще изглеждаш, ако понатрупаш мускули...безбожно слаб си!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.09.09 11:08.

04.09.09
15:29

OK. Благодаря за помощта. :)

05.09.09
18:30

Нарича се Пектус Ескаватум. http://en.wikipedia.org/wiki/Pectus_excavatum
Не мога да ти отворя снимката да те видя тебе, но ако си в много напреднала фаза, може да ти създаде доста проблеми, защото коста притиска белите дробове и сърцето. Ако искаш малко да оправиш дупката, без оперативно лечение, започвай плуване, както и надувай балони.
Аз имах същия проблем, но в доста напреднала фаза и се наложи оперативно лечение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1