03.09.09
12:37
Здравейте. :)
На 18 години съм. С фитнес не се занимавам, но редовно спортувам. Вдлъбнатината се намира на границата между гръдните и коремните мускули и в съчетание с това, че съм малко слаб се получава доста неприятно.
Гледах мой снимки когато съм бил малко по-малък(преди пубертета) и тази вдлъбнатина я няма.
Може ли с някакви упражнения да се корегира?
Темата беше редактирана от lub4oo на 03.09.09 15:11.
По принцип това се получава в ранна детска възраст,едвали през пубертета се е появило.И аз имам подобен проблем.Наблегни на коремната мускулатура и качи килограми,по никакъв наичн не можеш да повлияеш на гръдни си кош с упражнения.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 03.09.09 19:34.
По принцип това се получава в ранна детска възраст,едвали през пубертета се е появило.И аз имам подобен проблем.Наблегни на коремната мускулатура и качи килограми,по никакъв наичн не можеш да повлияеш на гръдни си кош с упражнения.
.. ‘’ По никакъв начин неможеш да повлиаеш на гръбначния стълб с упражнения за корем ‘’ .. Нали целта е да не изглежда вдлъбнато- погледни снимката и виж че ще се оправи ако има обемни долни гърди ...
П.П - Можеш да приложиш универсалния метод - ‘’ Абе, да не ти пука.... ‘’
Мнението беше редактирано от Xsly на 03.09.09 21:03.
03.09.09
21:00
Един приятел има същата дупка, спокойно не си сам ;)
Става въпрос че коремната мускулатура и масата като цяло компенсира визуалния ефект,тоест костите не стърчат под кожата.
.. ‘’ По никакъв начин неможеш да повлиаеш на гръбначния стълб с упражнения за корем ‘’ .. Нали целта е да не изглежда вдлъбнато- погледни снимката и виж че ще се оправи ако има обемни долни гърди ...
П.П - Можеш да приложиш универсалния метод - ‘’ Абе, да не ти пука.... ‘’
Няма да стане повярвай ми!
Доста хора имат същия да го наречем проблем. Въпрос на структира е, която не може да се изменя по наше желание. Нищо ново няма да кажа, но чисто естетически по-добре ще изглеждаш, ако понатрупаш мускули...безбожно слаб си!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.09.09 11:08.
Нарича се Пектус Ескаватум. http://en.wikipedia.org/wiki/Pectus_excavatum
Не мога да ти отворя снимката да те видя тебе, но ако си в много напреднала фаза, може да ти създаде доста проблеми, защото коста притиска белите дробове и сърцето. Ако искаш малко да оправиш дупката, без оперативно лечение, започвай плуване, както и надувай балони.
Аз имах същия проблем, но в доста напреднала фаза и се наложи оперативно лечение.