Въведение

03.09.09
22:44

Така първо малко инфо за мен
На Момче,16год,180(може би 182-3),67кг(бях 60 в началото на лятото не взимам нищо като протеини и такива)тренирам от близо месец,3-4 пъти седмично в мой прятел,доста се заинтигувах,и мисля като започне “даскалото” да тругна на фитнес и по сериозно.Забелязах повечето на моята възраст са доста по офорени,но за сила се съмнявам защото на закачки и шеги оспявам да наделея,колкото и “детско” да звучи дори от моя страна,предполагам ме разбирате.Не съм дебел нито слаб,малко сланинки по корема,но проблемът ми е ръцете много са неоформени о размери Лява ръка:30см,Дясна 29 Гръдна обиколкоа 100см(едричък но със гегави ръце).Също така имам проблем който е рядко срещан,на рамената имам плитки стави(наследствено)което означава накратко рамото ми може да се вади и прибира без проблем но при голямо натоварване риск от скъсване на сухожилия и такива е голям.Главно искам да ме насочите за какво да тренирам/кой упражнения биха навредили на рамената ми/какви добавки би трябвало да вземам (по натък) креатин или протеин?Целта не ми е да имам ръка 40см а просто към 34-36 или просто да е по оформена,гледах цените на добавките и някой ми се видяха солидни,аз не съм от най богатите.
Моля просто за въведение,полезни съвети(надявам се съм на точното място),разбиране и толерантоност,все пак сам още на 16 и сега започвам

MA

04.09.09
05:59

Еми така като гледам ръста ти и килограмите ,трябва да качваш мускулна маса. Ръцете са ти малки ,защото и ти си слаб. В смисъл 67 килограма са си малко.100см гръдна обиколка ,не е много така ,че спокойно още не си едър. Почни да се храниш по-здраво , като наблегни на месо,риба,млечни продукти,бобови и зърнени култури,картофи,плодове и зеленчуци. А за ръцете като станат 36 ще искаш и 40 :) Добавките не са задължителни когато тренираш отскоро така ,че не бързай.С рамената внимавай като ги тренираш ,за да нямаш сериозни проблеми. Разгледай програмите в сайта за да си намериш седмичен сплит , щом вече си тренирал. Ориентирай се кам 3-4 пъти седмично , повече пъти не хубаво ако искаш да “заякваш”.
Това е общото според въпросите ти , нямаше как да ти го кажа по-просто като за начинаещ.

04.09.09
08:23

казано от Muhammad Ali на 04.09.09, 05:59:

Еми така като гледам ръста ти и килограмите ,трябва да качваш мускулна маса. Ръцете са ти малки ,защото и ти си слаб. В смисъл 67 килограма са си малко.100см гръдна обиколка ,не е много така ,че спокойно още не си едър. Почни да се храниш по-здраво , като наблегни на месо,риба,млечни продукти,бобови и зърнени култури,картофи,плодове и зеленчуци. А за ръцете като станат 36 ще искаш и 40 :) Добавките не са задължителни когато тренираш отскоро така ,че не бързай.С рамената внимавай като ги тренираш ,за да нямаш сериозни проблеми. Разгледай програмите в сайта за да си намериш седмичен сплит , щом вече си тренирал. Ориентирай се кам 3-4 пъти седмично , повече пъти не хубаво ако искаш да “заякваш”.
Това е общото според въпросите ти , нямаше как да ти го кажа по-просто като за начинаещ.

Мерси за съветът,но защо повече от 4 пъти седмично не хубаво?

04.09.09
09:10

казано от InOrderToKeepFit на 04.09.09, 08:23:

Отлични съвети от колегата.
А относно въпроса ти - Ще ти го обясня така- Когато ходиш на фитнес ти късаш мускулни влакна. После, с подходяща храна  ги възстановяваш 2ино примерно .. За да се възстанови мускул му е нужна минимум 72 часа  почивка.  Сега си представи че преди да се е  възстановил ти пак почваш да го рошиш ..  При кръговите тренировки се правят всички мускули в един ден и това не позволява често трениране . Аз ти препоръчвам 3 пъти седмично ..

Мнението беше редактирано от Xsly на 04.09.09 09:11.

04.09.09
10:29

казано от Xsly на 04.09.09, 09:10:

казано от InOrderToKeepFit на 04.09.09, 08:23:

Отлични съвети от колегата.
А относно въпроса ти - Ще ти го обясня така- Когато ходиш на фитнес ти късаш мускулни влакна. После, с подходяща храна  ги възстановяваш 2ино примерно .. За да се възстанови мускул му е нужна минимум 72 часа  почивка.  Сега си представи че преди да се е  възстановил ти пак почваш да го рошиш ..  При кръговите тренировки се правят всички мускули в един ден и това не позволява често трениране . Аз ти препоръчвам 3 пъти седмично ..

Отлично обяснение сега вече разбрах как точно става,тогава защо всички викат
“имаш ли муслкулна треска,продължавай по яко”Такак не се ли претоварва??

04.09.09
11:25

Случаят ти е като на повечето начинаещи - виждат диспропорции и съответно добиват амбиции за еди колко си сантиметрова ръка. Нищо лошо в това, напротив, на прав път си, а изданието ще ти свърши голяма работа, ако имаш мерак да прочетеш статиите, които съдържа най-долу в зеленото поле. Ти си начинаещ и като такъв, трябва да подготвиш мускулатурата и нервната си система към предстоящите тренировки в залата. Това става през адаптационния, около 2 месечен период, през който ще се стремиш с малки тежести (а може и без тежести) да заучаваш правилното изпълнение на упражненията, което да те предпази от травми. Погледни тренировката за начинаещи, наричана от много хора “кръгова” - http://www.bb-team.org/workout/1465/. Другото важно нещо е да си съставиш хранителен режим, отново с помощта на сайта, който режим ще ти помогне за изграждането на мускулна маса, съответно ще те възстановява от тренировките. След като си съставиш един примерен план на хранене, можеш да го публикуваш в тема и, ако има пропуски, ще има съвети за корекции.
Относно добавките - мнооого ти е рано за каквито и да било такива. Те са именно добавки към храната, когато втората не ти е достатъчна за възстановяване и развитие. Повярвай ми ти сила имаш, просто не знаеш как да я използваш, нямаш изградена т.нар. двигателна култура - именно такава ще си изградиш през встъпителния период.
Успех!

04.09.09
11:40

мерси доста полезни съвети открих тук,относно харанителен ржим,ще се постарая да си наложа такъв,а какви продукти да наблягам,млечни?на месо и такива или?

04.09.09
12:30

белтъчини: месо, извара, мляко, яйца, риба
въглехидрати: овесени ядки, ориз, картофи, леща
мазнини: зехтин, маслини, масло, ядки

Това са може би най- често ползваните, не единствените :)
Успех!

04.09.09
17:41

Мерси и за хранителните съставки,днес 2 кисели млека и сега вечерта риба(рибаче си падам и не ми е проблем),тренирал сам за трицепс,бицепс и предмишница,утре почивам,други ден за гърди гръп и трапец,пак пояивка,после кракам и повтарям
Отдалечавам се от бира и газирани напитки,както от сладко
Голям проблем ли са цигарите,защото там ще ми е трудно да се справя

04.09.09
19:50

Мда,ако не пушиш много по-лесно ще направиш желаната фигура.Имаш 100 см гръдна обиколка? Наистина си едър и ръцете изостават.Избягвай полулег и  раменни преси с тежко.

04.09.09
19:59

Отказвай се от цигари ,докато е време :) Аз ги спрях и съм много доволен и сега като стъпя в залата,мисля че ще е по-добре

ПИ

04.09.09
20:03

казано от Миро на 04.09.09, 19:50:

Мда,ако не пушиш много по-лесно ще направиш желаната фигура.Имаш 100 см гръдна обиколка? Наистина си едър и ръцете изостават.Избягвай полулег и  раменни преси с тежко.

Не е едър, а нормален 100 см гръдна си е нормално за 1.80 ..
Аз съм на 14, гръдна 104, 1.66, 63 кила.

DE

04.09.09
21:22

казано от InOrderToKeepFit на 04.09.09, 17:41:

Мерси и за хранителните съставки,днес 2 кисели млека и сега вечерта риба(рибаче си падам и не ми е проблем),тренирал сам за трицепс,бицепс и предмишница,утре почивам,други ден за гърди гръп и трапец,пак пояивка,после кракам и повтарям
Отдалечавам се от бира и газирани напитки,както от сладко
Голям проблем ли са цигарите,защото там ще ми е трудно да се справя

Не, не.. намери си кръгови тренировки, не си прави сплитове сам. Още не знаеш как. Потърси тук -> http://www.bb-team.org/fitness/workouts/

Иначе колегите ти казаха основното.

05.09.09
07:31

Е цигрите няма да стане изведнъж...ще започна да ги намалям не че пуша много(кутия за 2-3 дена)постепенно докат не ги спра.
ще се опитвам да спазвам сплитовете от линка който ми даде @death
@п17булл:Доста добре...и як signiture :P

ПИ

05.09.09
09:10

Виж ето тая - http://www.bb-team.org/workout/1291/
Или тая - http://www.bb-team.org/workout/1359/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1