Стават ли тези упражнения за гръб?

05.09.09
15:36

Здравейте!
Един приятел ме помоли да пусна тема във форума относно упражненията му за гръб и и да искажете мнение.
Значи той прави само гръб в един ден и упражненията му започват така:
1 Придърпване на вертикален скрипец пред гърди като понякога го замества с набирания
2 Придърпване на долен скрипец с широк хват
3 Придърпване на вертикален скрипец зад врат
4 Гребане с дъмбел
5 Придърпване на долен скрипец с тесен хват
Не прави чукчета и мечка защото го боли кръста от тях.

Темата беше редактирана от robertov на 05.09.09 15:37.

05.09.09
16:23

за долната част на гърба с кои упражнения ще акцентира? Може да го боли,защото не разгрява като хората,особеное за гърба ти трябва зверски добра загрявка преди да правиш чукчета/мечки/тяга

ПС:от тягата боли ли го кръстта ? :)

05.09.09
16:46

казано от Zlatin на 05.09.09, 16:23:

за долната част на гърба с кои упражнения ще акцентира? Може да го боли,защото не разгрява като хората,особеное за гърба ти трябва зверски добра загрявка преди да правиш чукчета/мечки/тяга

ПС:от тягата боли ли го кръстта ? :)

Ами не знам за долната част на гърба, това са му упражненията. Нямам нищо против ако добавите или махнете някое излишно упражнение. И от тягата го боли :)

MA

05.09.09
18:45

Перфектната програма за гръб съдържа - набирания,чукчета,тяга - аз бих добавил мечка и долен скрипец като сменям през тренировка гребане с дъмбел с чукчета. Вероятно се изсилва с килограмите за да го боли кръста. Неможе да ги контролира и за това чупи кръста и прави котешки гръб.

Мнението беше редактирано от Muhammad Ali на 05.09.09 18:46.

05.09.09
18:57

За упражненията много е писано в много теми, информация има. Само за това да наблегна:

казано от robertov на 05.09.09, 16:46:

И от тягата го боли :)

Ако прави тяга с хубава техника и го боли - да си намери кой да го лекува от каквото там страда, защото по принцип не е нормално и няма как да му е здрав кръста при такова положение.
Ако я прави с крива техника, еми ще го боли, няма как - затова да се консултира със специалист да му оправи техниката.
Ако го мързи и се оправдава - да прави каквото знае..
Но не си струва просто заради “боли ме кръста като го правя” да се изключват упражнения, по скоро трябва да се търси причината първо. Пък вече ако има сериозен проблем и основателна причина, тогава да се махат упражнения, при това толкова важни - да беше бицепсово сгъване, да го прежалиш, ама тягата си е тяга ...

Мнението беше редактирано от G33K на 05.09.09 18:57.

05.09.09
21:58

казано от Muhammad Ali на 05.09.09, 18:45:

Перфектната програма за гръб съдържа - набирания,чукчета,тяга - аз бих добавил мечка и долен скрипец като сменям през тренировка гребане с дъмбел с чукчета. Вероятно се изсилва с килограмите за да го боли кръста. Неможе да ги контролира и за това чупи кръста и прави котешки гръб.

+1

MI

06.09.09
00:51

казано от Muhammad Ali на 05.09.09, 18:45:

Съгласен съм до буквата! Кви са тея скрипци,въжета глупости.. чукчета и тяга бате.

06.09.09
07:22

Видях, че приятелят ти не прави чукове и мечка заради кръста. Предполагам и тяга не прави поради същите причини. С какъв стаж е в залата? Ако говорим за начинаещ, който на всичкото отгоре е пропуснал адаптивния (ок. 2-месечен) период, твърде възможно е да го наболява кръста било от неправилно изпълнение, прекомерни тежести в комбинация със все още незаякнали гръбни и кръстни мускули. Но това е само предположение разбира се. Бих препоръчал аналозите на гребането с лост, а именно гребането на машина със свободни тежести с различните захвати. Само на скрипците не бих разчитал за оформяне на голям гръб.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1