Мнения за този режим

06.09.09
00:33

На 16 съм, 190см, 68кг... Слаба работа...
Та сега от 15-16ти като почна да ставам от рано за училище искам да почна да спазвам някакъв режим на хранене с цел много маса :)
Закуска: овесени ядки с мед и прясно мляко?
Второ хранене: сандвич(от черен хляб, разбира се) с пуешко или пилешко филе(С това ще ми е доста трудно, че голямо излагане да изкараш сандвич от вкъщи...)
Обяд: Месо(пилешко, телешко, риба, може и свинско, но да е чисто) с варен ориз или печени картофи;( За това искам да питам горе долу по колко г. месо и колко ориз/картофи и лошо ли е картофите да са варени ?)
Следобедна закуска: 50гр сурови ядки???
Вечеря: Месо с ориз или някакви други бавни въглехидрати(боб, зелен фасул, леща, царевица, пълнозърнести спагети или макарони) и може и салата ако искаш; (Предполагам, че г/д същото количество като “Обяд-а”?)
Преди лягане: около 200грама извара. ( Може ли изварата да се яде с 1 домат? Взимам на Дядо Либен и без домата трудно ми понася... А като свърши сезона им ако може предложения с какво да ги сменя :) ?)

Този “режим” вече не помня откъде го бях видял, но ако имате някакви забележки ви моля да ги споделите! И това се очаква да е режим за нетренировъчните дни, и какво да променя за дните в които тренирам(4-дни) Може би “Обяд-а” 1ч 30мин ФИТНЕС и направо на вечерята?

06.09.09
09:13

Не разбирам какво има да извадиш сандвич от вкъщи,не  те е лие срам да отидеш да си купиш такъв или дюнер?
В тренировъчните дни зависи кога тренираш,но след тренировка ако не пиеш протеин на пудра трябва до 30 след тренировка да си осигуриш додста стабилно хапване.

06.09.09
15:32

За сандвича ще видя как ще се оправя... Ами аз сега ям преди тренировка най-често чиния варен ориз + 150г пилешко филе(на скара от магазина и само го топля... Нз дали е удачно ама...) И след това ям по-малко ориз и към 200г пак пилешко филе... Веднага след фитнес си хапвам мед и ям 30мин след тренировка и 1ч 30мин преди
Общо взето ще ми се насабира сутрин: овес преди обяд: сандвич обяд(преди тренировка) ориз и месо. след обяд: пак ориз и месо и лошото е, че това след обяд ще е към 6, а ще си лягам към 12… В 11 часа ще ям извара с домат(удачен ли е доматът?)
Все пак какво ще кажете за тоя горния режим...

06.09.09
18:30

190 ... 68 кила Треа много ядене приятелю! Не се ограничавай от нищо. Раздели си горе долу 3 основни храния и 4 хранения между основните. Спазваи 2.5гр. белтъчини на килограм и около 5 гр. въглехидрати на килограм. Примерни хранителни режими има много във форума

06.09.09
20:24

Знам, че трябва да ям много :( Нещо не намирам подобен режим в форума..., за което се извинявам

Разгледай дневника на един друг силно подчертан ектоморф:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/38733/

там много хора даваха съвети и указания, все нещо ще ти светне.

07.09.09
08:09

Не е срамно да изкараш сандвича,срамно е да не си подобриш фигурата!След 1-2 години тези,от които си се срамувал ще ги е срам да дойдат на плаж с тебе :) Действай

07.09.09
10:14

Значи попрочетох този дневник и значи:
Човека взима Гейнър. Аз преди вземах и съм изпил 2кг обаче почти нищо не качих от него, може би заради неправилно хранене... Също съм пил и протеин към 2кг и пак никакъв ефект... Пил съм и креатин 300г и от него същата работа... Сега имам още към 600-700г креатин, но не мисля да го почвам, защото мисля, че със сериозно хранене ще постигна по хубави резултати.
Разбрах, че трябва да се пие прясно мляко по 1л на ден? Къде да го вместя? Също така нямам проблеми да ям по 400г извара на ден(преди лягане я ям с домат) и ако трябва да я добавя още на някакво място... Все пак от 200г ми идват 44г казеинов протеин.
Не искам да ям необработени белтъци.. Че ме е страх пък и не е много приятно...

Така смятам да си увелича съня от 7 на 8 часа... Че по принцип на даскало обичам да лягам в 12 и да спа само 7 часа...
(ТРЕНИРОВЪЧНИ ДНИ)
Закуска 7:00
Овесени ядки колко грама г/д и с какво да ги ям? Прясно мляко, кисело мляко?
Училище: 11:00 часа
Ръжен хляб с пушен св. бут... Мисля към 3 сандвича г/д Те филийките са и малки... Какво друго да слагам в сандвича освен месото. Маргарин предполагам няма да е удачно... Топено сирене?
Обяд 15:00(преди фитнес)
200г варен ориз(картофи) + 150-170г пилешка филе(такива от магазините готови само дето се топлят...) Това удачно ли е като месо?
Фитнес 16:30
(след фитнес) 18:30-19:00 150-170г варен ориз(картофи) + 200г пилешко филе
И ако успея да се преборя да си лягам по рано 22:30 200г извара “Дядо Либен обезмаслена” +1 домат

Мисля, че може да се добави още 1 хранене... Може би извара ли ддз...
М/у другото целта ми е 3-4кг до края на година и още толкова до 30 юни 10’
Също така ще си сменя тренировъчната програма с по-ефективна, но за това съм писал в друга тема : http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39919/

07.09.09
11:11

Ядеш 6-7 пъти и не се ограничавай от нищо. Ти с тая диета дето си описал скоро няма да качиш.

07.09.09
13:06

Овесени ядки с яйца и стафиди ? Прмерно 3 сурови яйца, 3 лъжици овесени ядки и стафиди? (Страх ме е от тия сурови яйца да не хвана няква салмонела... ала бала... )
Рядко ще имам домашно мляко... Иначе по принцип колко % да си вземам?
Мога ли да добавя още 1 ядене с извара или е достатъчно 1 преди лягане?
Обядите добре ли са?
В нетренировъчни дни ще обядвам в 15:00 да кажем същото като преди фитнес 200г варен ориз(картофи) + 150-170г пилешка филе?
И после до 19:00 когато ще ми е вечерята, какво да хапвам? Вечерята да е подобна като след фитнес?

Ям изварата с домат, че въобще не ми понася. Особено обезмаслената... Ама уж пише, че има повече % протеин

А и да попитам добре ли е да си взема бирена мая и, ако да как да я приемам :)

Мнението беше редактирано от 6uuuppp на 07.09.09 13:16.

08.09.09
00:46

1-вата ми закуска трябва да е някаква бързо приготваема...(че съм много зле сутринта и ... ) 100г овесени ядки + прясно мляко + мед не става ли? Или трябва да е повече овесът?

Така грубо като ги сметна... За 2-рата закуска трябва да си намеря пушено пилешко месо, че с свинско става малко като че ли...
Ако изяждам 100-150г. месо с тия сандвичи. 35г. протеин
Обяд: 35г. отново...
След тренировка 45г.
И уж ако е вярно написаното в състава на изварата 22%/100г протеин значи 44г. вечерта
Общо: 150г. протеин
Това е само от месата. Млякото не съм го смятал, защото незнам колко г. е 1л. мляко та нали уж е 3.2% белтък/100г.

08.09.09
13:31

Значи финалната уж:
Закуска 1 7:00: кофичка кис. мляко + 100г. овес + мед
Закуска 2 10:35: 3 сандвича(ръжен хляб) + пушено пилешко месо 100-150г.
Обяд(пр. трен.)15:00:  200г ориз + 150-200г. пилешко филе
Тренировка 16:30-17:00
18:30(веднага след тренировка) 1 лъж. мед
19:00: 150г. ориз + 200г пилешко филе
22:30: 200г. извара + 1 домат
и 1л. мляко на ден. + 3х3 таблетки бирена мая дневно
Така я оформих, вече уж финална :)

Мнението беше редактирано от 6uuuppp на 08.09.09 23:48.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1