07.09.09
09:08
Здравейте имам един въпрос и не знам какво да праввя.В момента съм 70 килограма и се чидя дали да сваля до 66 и после да пока4а до 72 мускулна маса и да изчиста по касно какво ви е мнението за това което съм решил да направя
казано от The_Stone на 07.09.09, 09:08:
Здравейте имам един въпрос и не знам какво да праввя.В момента съм 70 килограма и се чидя дали да сваля до 66 и после да пока4а до 72 мускулна маса и да изчиста по касно какво ви е мнението за това което съм решил да направя
От 70 до 66 са 4 килограма. От 66 до 72 - още 6. Тоест, искаш да промениш теглото си на два пъти, с общо 10 кила.
От друга страна, от 70 до 72 са само 2 кила промяна. Кое е по-оптимално ти си прецени, за мен е пълна глупост на 70 кила да се сваля каквото и да е, камо ли с идеята после да се качи пак дотам. Че и с идея после да “чистиш”, тоест да сваляш пак. Яж си хубава храна, вдигай тежко и така...думата чистене, ползвана от хора под 85-90 кила, звучи крайно неуместно. На такива килограми просто няма как да има нещо за чистене, по-скоро има дефицит на активна тъкан, която да прави нещата добре изглеждащи. Ама това си е мое мнение де, много хора се “чистят” и на под 70 кила, така че ти си прецени.
И между другото, без никой да те знае как изглеждаш, как и колко тренираш и разни такива важни неща, как очакваш друг да прецени това? Килограмите са толкова слаб ориентир, че няма накъде...
Мнението беше редактирано от G33K на 07.09.09 10:47.
07.09.09
20:12
Килограмите са още по-слаб ориентир,когато не е уточнена височината.:)
Ако си над 1.70 забрави да падаш под 70кг.
Друг е въпроса ако не преобладава много ММ.
Друг не може да ти каже какво да правиш, но ако толкова държиш да чуеш второ мнение, поне качи снимка.
08.09.09
08:14
Нека да дам инфо за мен висок съм 172 и не преобладава много мм
08.09.09
08:21
Единственото положително в първоначалното чистене е, че ще знаеш после как да го направиш, и че при правилно сваляне и последвало правилно хранене и трениране ще имаш силен начален тласък за качването. Това е един много малък плюс.
Най-добре реши как искаш да изглеждаш. И след това като скулптор качи няколко килограма отгоре, преди да започнеш да оформяш мускулите и чистиш мазното над тях. Т.е. на 172см искаш да си атлетичен с добре изразени плочки -> някъде около 72кг. Качваш до 77 и започваш да оформяш и чистиш. Поставяш си голямата цел, разделяш я на малки стъпки и тръгваш.
Успех!
08.09.09
08:24
казано от Oranje на 08.09.09, 08:21:
Единственото положително в първоначалното чистене е, че ще знаеш после как да го направиш, и че при правилно сваляне и последвало правилно хранене и трениране ще имаш силен начален тласък за качването. Това е един много малък плюс.
Най-добре реши как искаш да изглеждаш. И след това като скулптор качи няколко килограма отгоре, преди да започнеш да оформяш мускулите и чистиш мазното над тях. Т.е. на 172см искаш да си атлетичен с добре изразени плочки -> някъде около 72кг. Качваш до 77 и започваш да оформяш и чистиш. Поставяш си голямата цел, разделяш я на малки стъпки и тръгваш.
Успех!
Май май това и за мен важи
08.09.09
08:31
казано от Иван Шишманов на 08.09.09, 08:24:
Май май това и за мен важи
Да, доближи се на +5кг от желаните и оформяй. В твоя случай май трябва да свалиш до тях, а ;)
Иначе при теб важи следното: на 60гр ръжен хляб на ядене с програма според стажа ти сваляше, а на 30гр с програма за напреднали - не. Въглехидратите са станали много или на мен ми куца математиката?
08.09.09
09:56
The_Stone трябва сам да решиш в каква посока да насочиш тялото си. Дали да си едър, но замазан, дали да си слаб, но релефен, дали да си едър и релефен . Кой каквото и да ти каже, ти сам решаваш
08.09.09
11:39
казано от Емил Начев на 08.09.09, 10:11:
Ако имаш кореми, паласки, глупости не е зле да се изчистиш първо. Колко си силен?
Ако имаш проблеми с упражнения със собствено тегло, един режим за сваляне ще те отслаби още повече, ще загубиш и малкото мускул.
Ако ли не-сваляй да се изчистиш, тялото има по-добър метаболизъм като не е натоварено със запаси мазнини. Иначе рискуваш да се задръстиш с мазно. Но колко си пълен, пълен ли си? Няма снимка.
Първо :нямам нито корем нито паласки
Ако ли не-сваляй да се изчистиш, тялото има по-добър метаболизъм като не е натоварено със запаси мазнини. Иначе рискуваш да се задръстиш с мазно. Но колко си пълен, пълен ли си? Няма снимка.
-затова мисля първо да сваля до 66
казано от The_Stone на 08.09.09, 11:39:
затова мисля първо да сваля до 66
Тренирай тежко, храни се правилно. Какви схеми ти са се зародили в главата, не знам направо ... Да си 66кг при това момче е луда работа..
Айде сега, за този ръст колко да е, като не е много мускулест?
Аз бях 67 като стъпих в зала, на 18 години. И не бях слаб, напротив, имах излишно. А той е само 2-3 см над мен като ръст.
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.09.09 22:06.
09.09.09
10:44
Петко К -да сваля нали
казано от Емил Начев на 09.09.09, 19:09:
А и в t-nation имаше една статия където съвета е “...get lean first…”, поради разни “метаболитни” причини :lol:
В т-нейшъна са им доста различни критериите. На човек 72 кила там първото нещо, което биха му препоръчали е да яде, и то доста. А и това с get lean first се отнася за доста мазни хора, а не точно за автора.
На такова тегло трудно може да е адски мазен, просто физически няма откъде да дойде мазнината, все пак имаш и кости, органи... а и човекът сам си казва, че не преобладават мускулите, тоест с кое точно ще я изгори тая мас? По-малко мускули, по-малко енергоразход, това се знае - а при такива мерки, и такъв произход на килограмите, енергоразходът колко може да бъде? Доста малък, бая тежка диета ще трябва ...
Пък доста по-лесно е да хваща тежките щанги и да хапва стабилно, да стане едни 80-85 и повече кила (ако се храни само с неща, които стават за ядене, така или иначе няма да сложи кой знае колко нова мазнина, но пък ще направи мускули, които да “опъват” наличната, може даже да се окаже релефен в един момент - в момента просто няма нищо отдолу и дори само 1 пръст да е мас, все тая) и тогава да мисли, нагоре или надолу да ги движи. Ама това си е мое мнение де, за такива неща не виждам защо човек трябва да слуша друг освен себе си.
Мнението беше редактирано от G33K на 09.09.09 19:27.